הגדלת היקף בדיקות הסקר עשויה להוביל לעליה בשיעורי אבחנת זיהום פעיל בנגיף Hepatitis D (מתוך כנס ה-UEG Week)

הערכה של חולים עם זיהום בנגיף HDV (Hepatitis D Virus) להערכת הנגיף בדם, כמו גם הרחבת בדיקות הסקר לנוגדנים כנגד הנגיף בחולים עם זיהום בנגיף HBV (Hepatitis B Virus), עשויות לסייע בזיהוי מקרים של זיהום פעיל בנגיף HDV, כך עולה מנתונים שהוצגו במהלך כנס ה-UEG Week.

המחקר הרטרוספקטיבי כלל חולים מ-10 מרכזים מומחים לטיפול בהפטיטיס באוסטריה, כאשר החוקרים ביקשו לקבוע את השכיחות הארצית של זיהומי HDV ולהגדיר את היקף המקרים של זיהום פעיל בנגיף HDV באוסטריה. המחקר כלל את כל הנבדקים שנמצאו חיוביים לנוגדנים כנגד HDV בין השנים 2010 עד 2020 ומבין 347 חולים שנמצאו חיוביים, 145 (41.8%) מעולם לא עברו הערכה לנוכחות הנגיף בדם. מבין 202 חולים שעברו בדיקת PCR להערכת רנ”א של נגיף HDV, ב-126 נבדקים (62.4%) הייתה עדות לנוכחות הנגיף בדם.

החוקרים מדווחים כי בחולים בהם תועדה נוכחות של הנגיף בדם שכיחות מחלת כבד כרונית מתקדמת, או שחמת כבד, עלתה על 50%. חלק מהחולים הללו אבדו למעקב, אך עוד זוהה שיעור גבוה של אירועים קליניים, כולל 11 מקרי תמותה על-רקע מחלת כבד, 7 חולים עברו השתלת כבד ו-7 חולים אובחנו עם סרטן כבד. בסופו של דבר, 74 חולים נכללו במדגם החולים עם HDV פעיל באוסטריה.

מבין 74 החולים (גיל חציוני של 46 שנים; 52.7% גברים) שנכללו במדגם החולים עם HDV פעיל, 50% אובחנו עם מחלת כבד כרונית מתקדמת. חולים עם אבחנה של מחלת כבד כרונית מתקדמת היו בסיכון הגבוה ביותר להתפתחות סיבוכים נוספים.

החוקרים מסבירים כי יש לזהות את כל החולים עם זיהום בנגיף HDV ולהפנות אותם להערכה וטיפול. שיפור בדיקות לנגיף HDV וגישות לבירור והערכה עשוי להביא להגדלת הגישה לטיפולים חדשים כנגד הזיהום הנגיפי.

מתוך כנס ה-UEG Week

לידיעה ב-Healio

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

מקור: Diabetes Care
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|18/11/2025

במאמר מדווחים פרופ’ גלעד טוויג ושותפיו מהמרכז הרפואי בשיבא על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי תחלואה אוטואימונית מאוחרת בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 1 בבגרות בשני המינים, בפרט באלו עם מחלה אוטואימונית של בלוטת התריס ומחלת צליאק

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מקור: JAMA Network Open
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|16/09/2025

מטא־אנליזה הראתה כי אין הבדל מובהק בין שימוש במעכבי JAK לבין שימוש באנטגוניסטים של TNF מבחינת הסיכון לזיהומים חמורים או לממאירויות בקרב מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון (IMIDs)

דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/07/2024

דימום ממערכת העיכול התחתונה, המוגדר כהמטוֹכזיה, מהווה חמישית מכלל המקרים של דימום במערכת העיכול בקרב חולים הזקוקים לאשפוז בבית חולים. מאמר סקירה זה הוא סיכום של ההנחיות הקליניות של JAMA שפורסמו באפריל 2024.
מתוך הגליון הראשון של מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן