אונקולוגיה

כדור הארץ אינו מייצר עדיין מספיק פירות וירקות הדרושים לשיפור הבריאות והגנת הסביבה (PLOS ONE)

במאמר שפורסם בכתב העת PLoS One טוענים החוקרים שעל אף ההמלצות של אירגוני תזונה ובריאות, כמו גם אירגונים סביבתיים הפועלים לשמירת איכות הסביבה , לצמצם את צריכת הבשר ולהגדיל צריכת מזון צמחי בכדי לשפר בריאות הציבור ולהגן על איכות הסביבה נראה שנכון להיום העולם עדיין אינו מייצר כמות מספקת של פירות וירקות בכדי להאכיל את כלל התושבים.

 החוקרים מקנדה ערכו השוואה בין היקפי הייצור החקלאי העולמי עם סוג התזונה בה תומכים תזונאים ואלו המעוניינים לשמור על איכות הסביבה. לטענתם, יש חוסר התאמה משמעותי בין הכמות המיוצרת ובין הכמות הנדרשת בפועל ע”פ ההמלצות לאוכלוסיית העולם.

 לפי ארגון FAO (Food and Agriculture Organization), משק חי אחראי ל-14.5% מפליטות גזי חממה בעולם, ומדעים טוענים כי הפחתת צריכת הבשר עשויה לסייע בהיבט זה. הסכנה לכדור הארץ היא גלי חום, גשמים קיצוניים והפחתת כמות הקציר, אלא אם יינקטו מאמצים חסרי-תקדים בכדי לשמור על עליה של 1.5 מעלות צלזיוס.

 במחקר חישבו החוקרים את הכמות שמגדלים בעולם ואת זו המומלצת לפי הנחיות ה-Healthy Eating Plate, הממליצות כי צריכת פירות וירקות תהווה מחצית מכלל המזון בתזונה, דגנים מלאים יהוו 25% וחלבונים, שומנים ומוצרי חלב יהוו את יתר הרכב התזונה.

 החוקרים פירקו את ההמלצה לקבוצות מזון וכמויות ומצאו כי כיום העולם מייצר 12 מנות של דגנים לכל אדם, במקום ההמלצה לשמונה מנות; חמש מנות של פירות וירקות במקום 15 מנות, וארבע מנות של סוכר במקום ההמלצה שלא לצרוך כלל סוכר…

לדעת החוקרים, במידה ולא יחולו שינויים בהרגלי התזונה או בחקלאות, העולם יידרש להגדלה ניכרת בייצור התזונה המומלצת עד שנת 2050 בכדי לספק תזונה מספקת לצפי אוכלוסיה של 9.8 מיליארד אנשים בשלב זה.

 החוקרים מעירים גם כי פירות וירקות הופכים לאחרונה להיות יקרים יותר ויותר, לאור הדרישה הגוברת, זמינות מופחתת ואובדן רב של מזון בשל תנאי אחסון ושינוע לא מתאימים. לשינוי הדינמיקה הזו, על ממשלות להעניק עדיפות גבוהה לפירות וירקות בתזונה ובתוכניות בריאות. ממשלות ברחבי העולם עודדו מגוון רחב של מדיניות לשיפור הרגלי התזונה. עם זאת, פירות וירקות חיוניים במלחמה כנגד כל צורות תת-תזונה, אך למרות זאת עדיין כמעט כל המחקר והפיתוח בחקלאות ממוקד בדגנים.

PLoS One 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • משלב פעילות גופנית עם Liraglutide עשוי לסייע בשימור איכות העצם במהלך ירידה במשקל (JAMA Netw Open)

    משלב פעילות גופנית עם Liraglutide עשוי לסייע בשימור איכות העצם במהלך ירידה במשקל (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי משלב פעילות גופנית עם טיפול ב-Liraglutide מהווה גישה יעילה להפחתת משקל המשמרת את צפיפות העצם באתרים בעלי חשיבות קלינית. החוקרים מדנמרק השלימו ניתוח משני של תוצאות מחקר אקראי קודם שכלל 195 חולים (גיל ממוצע של 42.82 שנים) עם השמנת-יתר וללא סוכר, אשר קיבלו טיפול להפחתת […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • מה בין צריכת אלכוהול יומית ובין יתר לחץ דם? (Hypertension)

    מה בין צריכת אלכוהול יומית ובין יתר לחץ דם? (Hypertension)

    צריכת אלכוהול בהיקף של מעל 12 גרם ביום מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות יתר לחץ דם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Hypertension. הממצאים מצביעים על קשר ליניארי בין היקף צריכת אלכוהול ובין הסיכון לית לחץ דם, כאשר חוזק הקשר היה שונה בין גברים ונשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת אלכוהול נקשרה עם […]

  • מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר לעצירות (Clinical Gastroenterological and Hepatology)

    מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר לעצירות (Clinical Gastroenterological and Hepatology)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד ומזון מלווה בסיכון מוגבר להופעת עצירות ואילו צריכת מזון מעובד מינימאלית מלווה בסיכון נמוך יותר לעצירות, כאשר ההשפעה של עיבוד המזון אינה תלויה באיכות הרכב התזונה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכה מוגזמת של מזון אולטרה-מעובד נקשה עם הפרעה בתנועתיות המעי. […]

  • דיאטה ים-תיכונית עם שמן זית עשויה להפחית את הסיכון להישנות הפרעות קצב לב (מתוך כנס ה-Heart Rhythm)

    דיאטה ים-תיכונית עם שמן זית עשויה להפחית את הסיכון להישנות הפרעות קצב לב (מתוך כנס ה-Heart Rhythm)

    בחולים עם פרפור פרוזדורים לאחר אבלציה, הקפדה על דיאטה ים-תיכונית מועשרת בשמן זית כתית מעולה מלווה בסיכון מופחת להישנות הפרעות קצב לב, בהשוואה לאלו ללא הגבלה תזונתית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס Heart Rhythm. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דיאטה ים תיכונית מועשרת בשמן זית כתית מעולה הוכחה כבעלת השפעה לחיובית על מגוון […]

  • תחליפי סוכר מלווים בסיכון מוגבר להתקפי לב ואירועים מוחיים (Eur Heart J)

    תחליפי סוכר מלווים בסיכון מוגבר להתקפי לב ואירועים מוחיים (Eur Heart J)

    רמות גבוהות של קסיליטול (Xylitol), ממתיק דל-קלוריות המשמש במאכלים רבים דלי-סוכר וכן במסטיקים ומשחות שיניים, מלוות בסיכון מוגבר להתקפי לב, אירועים מוחיים ותמותה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת European Heart Journal. צוות המחקר כלל במחקר למעלה מ-3,000 משתתפים מארצות הברית ואירופה, אשר היו במעקב לאורך למעלה משלוש שנים. מהנתונים עולה כי באלו […]

  • צריכת פירות וירקות עשויה להפחית את הסיכון להתלקחות מחלת קרוהן (Clin Nutr ESPEN)

    צריכת פירות וירקות עשויה להפחית את הסיכון להתלקחות מחלת קרוהן (Clin Nutr ESPEN)

    בקרב חולים עם מחלת מעי דלקתית המקפידים על צריכה סדירה של פירות וירקות תועדה שכיחות נמוכה יותר של התלקחות מחלת קרוהן, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Nutrition ESPEN. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הציעו כי מוצרי מזון מסוימים עלולים לעורר או להחמיר תסמיני מחלת מעי דלקתית, אך אין עדויות רבות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה