אונקולוגיה

הקשר בין תזונה לאריכות חיים בקרב מחלימי סרטן (JNCI Cancer Spectrum)

מקור: האגודה למלחמה בסרטן

מחקר שנערך באוניברסיטת הרווארד ומרכז MD Anderson לסרטן באוניברסיטת טקסס בדק את הקשר בין תזונה, על מרכיביה השונים, ובין תמותה ממחלת הסרטן בקרב מחלימי סרטן. למחקר נאספו ונותחו נתונים מתוך סקר בריאות ותזונה לאומי נרחב, בהם 1,191 מחלימים ממחלות סרטן שונות, גברים ונשים, בגיל 18 ומעלה, תושבי ארצות הברית. כל המשתתפים מילאו שאלון נרחב בנוגע להרכב התזונה ולנתונים הדמוגרפיים שלהם. הורכב מדד תזונה בריאה, הכולל 10 רכיבים: ירקות, בשר, פירות, מוצרי חלב, דגנים, שומן, שומן רווי, כולסטרול, מלח, ורכיב “שונות” (רכיבי תזונה אחרים), במנות המומלצות על פי גיל, גובה ומשקל. ההיצמדות לאינדקס דורגה מ-0 עד 10, כאשר ציון גבוה הצביע על היצמדות גבוהה להמלצות התזונתיות. הציון הגבוה ביותר (10) מעיד על צריכה מקסימלית ונאותה של רכיבי תזונה נדרשים.

מדד זה מסתמך על המלצות תזונה של איגודים אמריקניים שונים (כגון: Academy of Nutrition and Dietetics) אשר מדגישים את החשיבות של תזונה איכותית כוללת – ולא רק רכיב תזונתי מסוים. נתונים ממחקר זה תומכים במחקרים מהשנים האחרונות המראים כי תזונה איכותית כוללת הינה בעלת חשיבות רבה עבור מחלימי סרטן. החוקרים עקבו אחר המשתתפים במשך 17 שנים, במהלכן נפטרו 607 ממשתפי המחקר ממחלת הסרטן.

על פי עיבודים סטטיסטיים, נמצא כי ההיצמדות הגבוהה ביותר לאינדקס התזונה הבריאה, הפחיתה את הסיכון לתמותה מסיבות שונות ב-41%, ואת הסיכון לתמותה מסרטן ב-65%, ביחס להיצמדות הנמוכה ביותר למדד. לסיכום החוקרים מציינים, כי עבור מחלימי סרטן קיימת חשיבות רבה לשמירה על תזונה מאוזנת ומזינה, הכוללת מגוון רכיבים תזונתיים ולא רק קבוצת מזון אחת.

המחקר פורסם בכתב העת המדעי  JNCI Cancer Spectrum, בגיליון אפריל 2018 ותורגם על ידי מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן.

לתקציר המחקר באנגלית לחצו כאן.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה