אונקולוגיה

מהו השילוב הטוב ביותר עם Rituximab לטיפול בלימפומה? (מתוך כנס ה-ASCO)

מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ה-ASCO (American Society of Clinical Oncology), עולה כי בחולים עם לימפומה אינדולנטית שאינה הודג’קין, התוצאות הטובות ביותר בטווח הארוך תועדו בעקבות משלב טיפול כימותרפי עם Rituximab (מבטרה).  עם זאת, עדיין ישנה מחלוקת באשר לטיפול הכימותרפי הטוב ביותר, בין אם מדובר במשלב CVP (Cyclophosphadmide/Vincristine/Prednisone), CHOP (Cyclophosphamide/Doxorubicin/VIncristine/Prednisone) או Bendamustine.

מחקר GALLIUM שפורסם במהלך כנס ה-ASH הינו מחקר בשלב 3 להשוואת טיפול קו-ראשון ב-Obinutuzumab לעומת Rituximab. גישת הטיפול הייתה מתן טיפול אינדוקציה עם אחד משני אלו וטיפול כימותרפי (Bendamustine, CHOP, או CVP) למשך שישה חודשים ולאחר מכן טיפול אחזקה במעכב CD-20 למשך שנתיים.

הנתונים הצביעו על הישרדות ללא-התקדמות שהייתה טובה יותר משמעותית בחולים תחת טיפול ב-Obinutuzumab, בהשוואה ל-Rituximab, אך לא תועדו הבדלים בהישרדות הכללית והרעילות הייתה גבוהה יותר בקרב מטופלים ב-Obinutuzumab.

מניתוח נוסף של נתוני הרעילות עלה כי שיעורי התמותה היו גבוהים יותר בחולים תחת טיפול ב-Bendamustine לעומת טיפולי כימותרפיה אחרים. טיפול אינדוקציה ב-Bendamustine לווה בשיעורי התמותה הגבוהים ביותר: 5.6% עם משלב Obinutuzumab-Bendamustine ו-4.4% עם משלב BR (Bendamustine-Rituximab).

שיעורי התמותה עקב זיהומים היו גבוהים יותר עם משטרים שכללו Bendamustine ועמדו על 2.7% עם משלב Obinutuzumab-Bendamustine לעומת 0.6% עם משלב BR.

במהלך הכנס הוצגו התוצאות העדכניות בנוש ממחקרי BRIGHT ו-Stil.

מחקר BRIGHT כלל מעקב בן חמש שנים אחר חולים עם לימפומה אינדולנטית שאינה הודג’קין, שלא קיבלו טיפול קודם, או Mantle Cell Lymphoma, שטופלו במשלב BR או R-CHOP, או BR או CVP-Rituximab.

בקרב חולי לימפומה שאינה הודג’קין, שיעורי ההישרדות ללא-התקדמות היו דומים  באלו תחת משלב BR או R-CHOP-R/R-CVP (יחס סיכון של 0.70). עם זאת, ההישרדות ללא-התקדמות הייתה ארוכה יותר ממשמעותית בחולים עם Mantle Cell Lymphoma תחת טיפול ב-BR (יחס סיכון של 0.40).

דפוס משך התגובה היה דומה להישרדות ללא-התקדמות. עם זאת, לא תועדו הבדלים משמעותיים בהישרדות הכללית.

למרות הבדל לא מובהק, תועד חוסר איזון במקרי התמותה עם טיפול ב-BR. שיעורי תמותה גבוהים יותר שאינם על-רקע לימפומה (זיהומים, ממאירות שניה ואירועים לבביים) היו נפוצים יותר במטופלי BR, ותועד העליה בממאירויות משניות (10% עם BR לעומת 6% עם R-CHOP/R-CVP), דוגמת התמרה ללימפומה בדרגה גבוהה או ממאירויות עוריות שאינן מלנומה.

במחקר StiL נכללו 420 חולים עם לימפומה פוליקולארית (66%), Waldenstrom Macroglobulinemia (10%), Marginal Zone Lymphoma (16%) ו—Small Lymphocytic Leukemia (5%), שחולקו באקראי לטיפול במשלב BR (215 חולים) או R-CHOP (205 חולים).

לאחר 45 חודשי מעקב ההישרדות ללא-התקדמות הייתה ארוכה יותר משמעותית עם משלב BR, בהשוואה ל-CHOP-R וזמן עד לטיפול הבא עקב אחר מגמה דומה. במעקב לאחר עשר שנים תועד עיכוב משמעותי בזמן עד הטיפול הבא. עם זאת, ההישרדות הכוללת הייתה דומה בשני המשטרים (70.3% לעומת 66.3% לאחר עשר שנים עם טיפול במשלב BR לעומת CHOP-R).

בניגוד למחקר BRIGHT, 37 מחקרים שטופלו ב-BR פיתחו ממאירות משנית, לעומת 40 חולים שטופלו במשלב CHOP-R.

החוקרים קוראים לאסוף נתונים ארוכי טווח בנוגע לתועלת והסיכונים של משלבי כימותרפיה שונים.

מתוך כנס ה-ASCO

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine עולות עדויות חדשות התומכות במתן Donidalorsen כטיפול מניעתי בחולים עם אנגיואדמה תורשתית לאחר שהוכח כי הטיפול התרופתי הפחית את שיעור התלקחויות המחלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אנגיואדמה תורשתית הינה הפרעה נדירה, המתאפיינת באירועים חוזרים של נפיחות העלולה להיות מסכנת-חיים.  טיפול מונע ארוך-טווח עשוי […]

  • טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים תחת הנשמה פולשנית, טיפול ב- Pantoprazole הפחית משמעותית את הסיכון לדימום משמעותי קלינית מדרכי עיכול עליונות, ללא השפעה משמעותית על הסיכון לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם טיפול במעכבי תעלות מימן מועיל או […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה