אונקולוגיה

מרבית האמריקאים עדיין אינם מודעים לגורמי הסיכון הניתנים לתיקון לסרטן (AICR)

הליכה פעילות גופנית

המכון האמריקאי לחקר הסרטן (AICR) מדווח על כך שמרבית האמריקאים עדיין אינם מודעים לגורמי הסיכון לסרטן, על אף ששינוי סגנון חיים עשוי להוביל להורדת סיכון זה.

ע”פ סקר שנערך לאחרונה למודעות הקהל הרחב עולה שפחות ממחצית מהמגיבים לסקר היו מודעים לגורמי סיכון מבוססי מחקר הקשורים לסגנון חיים , לסרטן, לרבות חוסר פעילות, צריכת אלכוהול, תזונה עשירה בבשר אדום, דלה בירקות ופירות וצריכה של בשר מעובד.

בניגוד לכך , 87% מהמגיבים סברו שהגנטיקה היא הגורם המשמעותי ביותר על תחלואה בסרטן. בפועל, ה-AICR טוען ש-90%-95% מהגידולים הסרטניים מתרחש באנשים ללא מוטציות גנטיות הידועות כקשורות לסרטן.

לדעת ה-AICR יש משבר ברור במודעות הציבור לאפשרות מניעת הסרטן.

בסקר השתתפו 1004 אשר נשאלו “מה מבין הגורמים הבאים לדעתך הוא בעל השפעה משמעותית על התפתחות סרטן באדם רגיל ?” לאחר מכן ניתנו למשתתפים רשימות שכללו 29 גורמי סיכון בסדר אקראי .

ה-AICR מציין גם את חוסר ההכרה בכך שהשמנת יתר מהווה גורם סיכון משמעותי לסרטן. רק 50% מהמגיבים היו מודעים לכך, למרות העובדה, שמלבד הימנעות מעישון, הפחתת משקל גוף הוא אחד הגורמים המשמעותיים ביותר להפחתת הסיכון לסרטן.

כמו כן, רק 39% מהמשתתפים היו מודעים לקשר בין אלכוהול לסרטן.

ה-AICR מבצע סקרים אלה מאז 2001, והמגמות העיקריות הן כדלקמן :

·         המודעות למשמעות תזונה דלה בירקות ופירות פחתה מאז 2009 וכעת היא דומה ברמתה לזו שהייתה ב-2001 .

·         המודעות לאלכוהול כקשור לסרטן פחתה בסקר האחרון לאותה רמה של 2001 (כ-40%) .

·         המודעות להשפעת פעילות גופנית פחתה ל-39% לאחר שהגיע ל-50% ב-2009.

·         המודעות להשפעת תזונה עשירה בבשר אדום נותרה ללא שינוי מאז 2013 והיא עומדת על כ-35% בלבד.

·         רק 10% מהמגיבים היו מודעים לקפה עשוי להוריד את הסיכון לשני סוגי סרטן.

·         כ-28% מהמגיבים ציינו שסוכר עלול לגרום לסרטן ו-44% סברו שתזונה עשירה בשומן קשורה לסרטן. שני גורמים אלה, כך מציינת AICR , זכו לאחרונה להד תקשורתי על אף שהבסיס העובדתי אינו חד משמעי.

·         מגמה חיובית שעלתה מהסקר היא שרוב רובם של המשתתפים (93%) זיהו עישון וחשיפה לעישון (84%) כגורמי סיכון לסרטן, והמגמה הזו נותרה יציבה על פני זמן.

 

ה-AICR מסכמים כי נכון שאנשים בריאים רבים חולים בסרטן ולעיתים נראה שקל יותר לחשוש מפני סיבות גנטיות או גורמי סיכון בלתי נשלטים, אך העדויות המחקריות הן שלפעילות גופנית, שמירה על משקל גוף תקין ותזונה עשירה בירקות ופירות יש פוטנציאל למניעת מאות אלפי מקרי סרטן מידי שנה.

AICR. 2017 AICR Cancer Risk Awareness Survey Report. Full text


הערת המערכת: מכיוון שההמלצות הללו למניעת סרטן רלבנטיות ותקפות גם למניעת מחלות לב וכלי דם, וככל הנראה גם לדמנציה, ויש להן השפעה ברורה ומובהקת על תוחלת ואיכות חיים נראה שזהו אולי האתגר המרכזי של כלל הקהילה הרפואית לקדם המודעות והיישום שלהן.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • משלב פעילות גופנית עם Liraglutide עשוי לסייע בשימור איכות העצם במהלך ירידה במשקל (JAMA Netw Open)

    משלב פעילות גופנית עם Liraglutide עשוי לסייע בשימור איכות העצם במהלך ירידה במשקל (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי משלב פעילות גופנית עם טיפול ב-Liraglutide מהווה גישה יעילה להפחתת משקל המשמרת את צפיפות העצם באתרים בעלי חשיבות קלינית. החוקרים מדנמרק השלימו ניתוח משני של תוצאות מחקר אקראי קודם שכלל 195 חולים (גיל ממוצע של 42.82 שנים) עם השמנת-יתר וללא סוכר, אשר קיבלו טיפול להפחתת […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • פעילות גופנית בשעות הערב טובה יותר להפחתת רמות סוכר בדם (Obesity)

    פעילות גופנית בשעות הערב טובה יותר להפחתת רמות סוכר בדם (Obesity)

    פעילות גופנית המבוצעת בעיקרה בשעות הערב מלווה ברמות סוכר נמוכות יותר במבוגרים בעלי אורח חיים יושבני עם עודף-משקל או השמנת-יתר, בפרט באלו עם הפרעה במשק הסוכר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obesity. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אימונים גופניים בשעות אחר הצהריים והערב משפרים א משק הסוכר במבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר, אך […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Ustekinumab-ttwe (או Pyzchiva) כתכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (סטלרה) לטיפול במגוון מצבים דלקתיים. בנוסף, הסוכנות קבעה באופן זמני כי התרופה אינה שונה מהתכשיר המקורי וצעד זה יאפשר לרוקחים בארצות הברית להחליף את התכשיר הביוסימילאר בתכשיר המקור ללא תלות במרשם שניתן מהרופא. התכשיר Ustekinumab-ttwe, אנטגוניסט […]

  • שכיחות גבוהה של חרדה ודיכאון בחולים עם מלנומה עורית (British Journal of Dermatology)

    שכיחות גבוהה של חרדה ודיכאון בחולים עם מלנומה עורית (British Journal of Dermatology)

    מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת British Journal of Dermatology עולה שכיחות גבוהה של חרדה ודיכאון בחולים עם מלנומה עורית ממארת. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי העומס הפסיכולוגי של מלנומה עורית עשוי להשפיע על מכלול הטיפול בחולים, כולל היענות לטיפול, סיכויי הישנות ותמותה. עם זאת, אין נתונים רבים אודות השכיחות וגורמי הסיכון לחרדה ודיכאון באוכלוסיית […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה