אונקולוגיה

באיכילוב מוצע שירות חדש של בדיקת התאמה לטיפול אימונותרפי לחולי סרטן (הודעת איכילוב)

הודעת איכילוב

הבדיקה החדשה לזהות חולים שהטיפול האימוני יביא לתגובה יעילה יותר ולשרידות גבוהה יותר עבורם. ד”ר גלעד ויינר, מנהל המעבדה לפתולוגיה מולקולרית: “המרכז הרפואי איכילוב הוא היחידי בישראל ומהראשונים בעולם שהוסמך לבצע את הבדיקה”

לראשונה בישראל, נפתח שירות ייעודי לבדיקת התאמה לטיפול אימוני לחולי סרטן במרכז הרפואי איכילוב. השירות מנוהל על ידי ד”ר גלעד ויינר, פתולוג המתמחה בביצוע בדיקות מולקולריות חדשניות.

הטיפול האימוני מהווה מהפכה בטיפול בחולי סרטן. בשיטה זו מפעילים את מערכת החיסון כנגד תאי הסרטן ומערכת החיסון היא זו שמחסלת את הגידול. טיפול זה מתאים רק לחלק מהחולים ורק לחלק מהגידולים. לדוגמה, בסרטן הריאה אישרה לאחרונה רשות התרופות האמריקאית (FDA) את הטיפול בתרופה האימונית קיטרודה (pembrolizumab) רק לחולים שהגידול שלהם מבטא חלבון בשם PDL-1. בגידולים רבים הולך ומצטבר מידע המצביע על כך שהחלבון מנבא היטב את יעילות הטיפול- ככל שביטוי החלבון גבוה יותר, הסיכוי לתגובה עולה.

“המרכז הרפואי איכילוב הוא היחידי בישראל, ומהבודדים בעולם שהוסמך רשמית לבצע את הצביעה ל- PDL-1 המומלצת ע”י ה- FDA, וזאת לאחר הכשרה מיוחדת של צוות המעבדה ולאחר שהמעבדה עמדה בשורה של בדיקות ומבחנים מחמירים ביותר” מדגיש ד”ר ויינר. הצביעה מתבצעת בעזרת מכשירים טכנולוגים מתקדמים מהשורה הראשונה ובהם רובוט שהובא במיוחד לשם כך מדנמרק.

הטיפול אונקולוגי ב- 2016 הוא טיפול מותאם אישית. בעזרת צביעה ל- PDL-1 יכול האונקולוג להתאים טוב יותר את הטיפול האימוני לחולה הספציפי וגם לנסות ולהציע לחולה להשתתף במחקרים קליניים.

תפקידה של רפואה מותאמת אישית היא להתאים את הטיפול הנכון למטופל הנכון. ההתאמה מתבצעת תוך שימוש במגוון טכנולוגיות, שעוברות התאמה קפדנית לקליניקה.

לדברי פרופ’ עידו וולף, מנהל המערך האונקולוגי “זו אכן הבדיקה היחידה של PDL-1 עליה אנחנו האונקולוגים יכולים לסמוך לצורך החלטה על הטיפול בתרופה קיטרודה. במרכז שלנו יש שורה ארוכה של מחקרים בהם נבדקת יעילות הטיפול האימוני במגוון גידולים, ובהם סרטן השד, גידולי דרכי העיכול ועוד. ביצוע בדיקת הצביעה ל- PDL-1 במוסדנו הוא מרכיב נוסף וחיוני המעמיד את המרכז הרפואי תל אביב בחזית הטיפול האימוני העולמי.”

כיצד מתבצעת הבדיקה?

על המטופל להביא אל המכון הפתולוגי את דוגמת הגידול (“בלוק רקמה”) שהתקבלה מביופסיה או מניתוח שעבר. אין צרך בדגימה חדשה- גם דגימה קודמת מספיקה, בתנאי שנותר כמובן שנותר מספיק חומר לביצוע הצביעה החדשה. הבדיקה אינה נמצאת בסל הבריאות ועלותה כיום היא כ- 2,000 .

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה