אונקולוגיה

שימוש בתוספים לצורך בניית שריר קשור לסיכון מוגבר לסרטן אשכים (British Journal of Cancer )

גברים המשתמשים בתוספים לצורך בניית שרירים המכילים קריאטין או אנדרוסטודיאון נמצאים בסיכון מוגבר של 65% לפתח סרטן באשכים , כך עולה ממחקר חדש שפורסם ב-British Journal of Cancer .

העלייה בסיכון גדולה עוד יותר בקרב גברים שהחלו להשתמש בתוספים הנ”ל לפני גיל 25, באלו שהשתמשו במס’ סוגים של תוספים, או אלה שהשתמשו בהם למשך תקופה ארוכה.

החוקרים מציינים שמדובר במחקר הראשון שבוחן קשר אפידמיולוגי בין תוספים לבניית שריר וסרטן אשכים. החוקרים מדגישים כי תופעת השימוש בתוספים לצורך בניית שריר היא ככל הידוע רחבה ומגלגלת מילארדי $ בשנה, על אך שאין מידע רשמי מחקרי על היקף השימוש.

החוקרים מסבירים כי גידול סרטני באשכים (TGCC)  הוא הגידול המוצק הנפוץ ביותר בגברים בגילים של בין 15-39 . ההיארעות של TGCC עלתה בעשורים האחרונים מ-3.7 ל-100,000 ל-5.9 ל-100.000 מציינים המחברים ברקע למאמר.

המחברים מדגישים כי העלייה בשכיחות ב-TGCC היא אמיתית ולא בשל אבחון  או דיווח רחב יותר. ההסבר בעלייה בשכיחות אינו ידוע, ועד כה לא נמצאו גורמים מסבירים אחרים, מלבד השימוש בתוספים לבניית שריר.

החוקרים מסבירים כי מרכיבים טבעיים של תוספים עשויים לפעול בדומה להורמונים מלאכותיים. חלק מהמוצרים כוללים גם חומרים מזהמים או מרכיבים פעילים שאינם נכללים ברשימה המצוינת על האריזה. מוצרים אחרים עלולים לכלול גם מרכיבים נסתרים כמו סטרואידים אנדוגניים, שהקשר שלהם לסרטן האשכים דווח בעכברים.

לאחרונה , ה-FDA פירסם את החשש לגבי תוספי תזונה אלה, וציין מס’ מוצרים שהכילו סטרואידים אנאבוליים אשר עלולים לגרום לפגיעות חמורות בכבד.

במחקר עצמו שהיה מבוקר מקרה נכללו 356 גברים שאובחנו עם TGCC בין 2010 ל-2013 ו-513 ללא TGCC בין 2006 ל-2010.  המשתתפים היו בין גיל 18-55 וחיו בקונטיקט במסצו’טס , ארה”ב. במהלך ראיונות אישיים, המראיינים המיומנים שאלו לגבי גורמי הסיכון ל-TGCC , כמו עישון, שתיית אלכוהול, פעילות גופנית, והיסטוריה משפחתית של סרטן אשכים, ופגיעה בעבר באשכים או במפשעה.  המראיינים אף שאלו על שימוש בתוספים לבניית שריר, לרבות שימוש ב-30 סוגים שונים של תוספים לצורך הערכת חשיפה למרכיבים עיקריים לרבות קריאטין, פרוטאין ואנדרוסטנידון . המראיינים מצאו שלפחות 20% מהממטופלים עם TGCC השתמשו בתוספים.

מניתוח הנתונים עלה שגברים שהשתמשו בתוספים היו בסיכון מובהק מוגבר לפתח TGCC (עם סיכון יחסי של 1.65, בטווח 1.11-2.46) . שיעורים אלה היו אף גבוהים עוד יותר בין גברים שהחלו להשתמש בתוספים לפני גיל 25 (סיכון יחסי 2.21 , 1.34-3.63) וכן כאלה שהשתמשו ביותר משני סוגים של תוספים (2.77, 1.34-3.63) , וכן אלה שנטלו תוספים לאורך תקופה של יותר מ-36 חודש (2.56, 1.39-4.74) . תוצאות אלה נותרו  מובהקות גם לאחר התאמות למשתנים מג’וריים.

אנליזות נוספות מצאו ששימוש בתוספים שמכילים קריאטין ופרוטאינים העלו באופן מובהק את הסיכון ל-TGCC (סיכון יחסי של 2.55, 1.05-6.15) .

לדעת החוקרים, על בסיס המימצאים שהתקבלו במחקר התצפיתי, השימוש בתוספים עלול להיות גורם סיכון חשוב ניתן לתיקון ל-TGCC שמניעתו עשויה לסייע במניעת TGCC . החוקרים מציינים כי צוות בינלאומי מנסה לבחון ולהבין את האתיולוגיה הלא ברורה של סרטן אשכים.

Br J Cancer.Published online March 31 2015.Abstract

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

  • מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Renal Nutrition עולה קשר אפשרי בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת טיפול המודיאליזה, כאשר צריכה יומית של מעל 15.33 גרם לוותה בירידה אפשרית בסיכון להפרעה האלקטרוליטרית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרקלמיה הינה בעיה נפוצה בחולים תחת טיפולי המודיאליזה. בעשורים האחרונים, צריכה מופרזת של מזונות עתירי […]

  • תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עלולים לפגוע בהתאוששות של ספורטאים בבתי ספר תיכון (J Neurosurg)

    תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עלולים לפגוע בהתאוששות של ספורטאים בבתי ספר תיכון (J Neurosurg)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Neurosurgery עולה שכיחות גבוהה של תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עקב חבלת ספורט בספורטאים בבתי ספר תיכון ואלו עלולים להאט את ההתאוששות של הצעירים לאחר החבלה. החוקרים בחנו באופן רטרוספקטיבי את הנתונים אודות 431 ספורטאים בבתי ספר תיכון (גילאי 14-18 שנים) שחוו זעזוע מוח על-רקע פעילות ספורט בתקופה […]

  • צריכת וויטמין A עשויה להפחית את הסיכון לדיכאון בחולים עם אי-ספיקת לב (ESC Heart Failure)

    צריכת וויטמין A עשויה להפחית את הסיכון לדיכאון בחולים עם אי-ספיקת לב (ESC Heart Failure)

    צריכה רבה של וויטמין A מלווה בסיכויים נמוכים יותר להופעת דיכאון בחולים עם אי-ספיקת לב, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת ESC Heart Failure. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין צריכת וויטמין A ובין דיכאון בקרב חולים עם אי-ספיקת לב. לצורך מחקר החתך החוקרים אספו נתונים אודות חולים עם אבחנה של […]

  • האם דיאטת DASH עשויה להפחית שומן כבדי בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם דיאטת DASH עשויה להפחית שומן כבדי בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    מעבר לתזונה עתירת פירות, ירקות, אגוזים, קטניות, דגנים מלאים ומוצרי חלב דלי-שומן ודלה בנתרן, משקאות ממותקי-סוכר ובשר אדום ומעובד עשויה להפחית שומן כבדי, רקמת שומן תת-עורית ורקמת שומן ויסראלי בחולים עם סוכרת, בפרט באלו עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה