אונקולוגיה

פיברוזיס כבדי מופיעה מוקדם ומתקדמת במהירות לאחר הופעת נוגדנים כנגד נגיף HCV (מתוך JAMA Intern Med)

מתוצאות מחקר חדש עולה כי זמן קצר לאחר הופעת נוגדנים כנגד נגיף HCV (Hepatitis C Virus) ניתן לזהות סימנים לפיברוזיס כבדי עם התקדמות מהירה לשחמת כבד בחולים רבים. במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Internal Medicine מדווחים החוקרים כי בתוך עשר שנים מזיהום HCV, כ-18% מהחולים יפתחו שחמת כבד, שיעור גבוה פי שלוש בהשוואה לביקורות.

החוקרים התבססו על מאגר ERCHIVES (Electronically Retrieved Cohort of HCV Infected Veterans) לזיהוי 1,840 חולים בהם הופיעו נוגדנים כנגד HCV, לקביעת קצב התקדמות פיברוזיס כבדי, בהשוואה ל-1,840 ביקורות תואמות שנותרו ללא נוגדנים כנגד הנגיף.

מדד FIB-4, המספק הערכה לדרגת הפיברוזיס הכבד בבדיקות דם שגרתיות לאורך זמן שימש להערכת החולים. מדד FIB-4 של מעל 3.5 מעיד על שחמת כבד. התקדמות מדד FIB-4 החלה זמן קצר לאחר הופעת הנוגדנים, והייתה בולטת במיוחד במהלך חמש השנים הראשונות, עם המשך התקדמות במהלך תקופה של 11 שנים. ההתקדמות הייתה מהירה יותר באופן עקבי בקרב חולים חיוביים לזיהום בנגיף HCV, בהשוואה לאלו ללא עדות לזיהום הנגיפי.

בקבוצת המקרים, 18.4% מהחולים המשיכו לפתח שחמת כבד, זאת בהשוואה ל-6.1% בלבד מהמשתתפים בקבוצת הביקורת, ובקבוצת המקרים תועד זמן קצר משמעותית עד להתפתחות שחמת כבד. לאחר חמש שנים, למעלה מ-15% מהחולים עם זיהום בנגיף HCV אובחנו עם שחמת כבד, זאת בהשוואה לפחות מ-5% מהמשתתפים ללא עדות לזיהום הנגיפי.

רק 3.1% מהחולים בקבוצת המקרים פיתחו דה-קומפנסציה כבדית (בהשוואה ל-1.4% מאלו ללא זיהום בנגיף HCV), אך הזמן עד לדה-קומפנסציה כבדית ראשונה היה קצר יותר משמעותית בהשוואה לאלו ללא עדות לזיהום בנגיף HCV. למעלה ממחצית מאירועי דה-קומפנסציה כבדית אירעו במהלך השנתיים הראשונות לאבחנה של שחמת כבד.

גורמים שלוו בסיכון מוגבר לשחמת כבד בקרב חולים עם עדות לזיהום בנגיף HCV כללו גיל מתקדם, גזע לבן, יתר לחץ דם, היסטוריה של שימוש לרעה או תלות באלכוהול ואנמיה. סוכרת, יתר לחץ דם ואנמיה לוו בסיכון מוגבר להתפתחות דה-קומפנסציה כבדית.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לקבוע אם מודלים לחיזוי סיכון עשויים לזהות את המאפיינים המנבאים באופן המדויק ביותר התפתחות עתידית של שחמת כבד.

JAMA Intern Med 2014

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • משלב Bulevirtide עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide לבדו כנגד זיהום כרוני בהפטיטיס D (מתוך N Engl J Med)

    משלב Bulevirtide עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide לבדו כנגד זיהום כרוני בהפטיטיס D (מתוך N Engl J Med)

    משלב Bulevirtide במינון 10 מ”ג עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide במינון 10 מ”ג בלבד בטיפול בחולים עם זיהום כרוני בנגיף הפטיטיס D (HDV, או Hepatitis D Virus) כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. במחקר בשלב 3, טיפול מונותרפי ב- Bulevirtide הוביל לתגובה נגיפית בחולים עם זיהום כרוני […]

  • בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (מתוך כנס ה-DDW)

    בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (מתוך כנס ה-DDW)

    בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית ייתכן סיכון מוגבר לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Digestive Disease Week. באופן ספציפי יותר, תעד סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם בנשים עם דלקת כבד אוטואימונית (Autoimmune Hepatitis) ודלקת ראשונית של דרכי המרה (Primary Biliary Cholangitis). החוקרים השלימו מחקר עוקבה רב-מרכזי, רטרוספקטיבי, […]

  • הפטיטיס D - סקירה (JAMA, CME)

    הפטיטיס D - סקירה (JAMA, CME)

    זיהום בנגיף הפטיטיס D הוא סיבה לדאגה ברחבי העולם, כאשר הוא מתרחש בשילוב עם זיהום בנגיף הפטיטיס B, ומשפיע על כ-12 עד 72 מיליון בני אדם ברחבי העולם. סקירה זו מתוך ה-JAMA מתעמקת במורכבויות של זיהום בנגיף הפטיטיס D, עם פירוט על אֵפּידֶמיולוגיה, אבחון, מניעה וכן על ההתפתחויות העדכניות בטיפול בו. סקירת המידע הזמין מעניקה תובנות חשובות על האתגרים שמציב זיהום בנגיף הפטיטיס D ועל המאמצים המתמשכים לטפל בבעיה זו של בריאות הציבור.

  • משלב Sofosbuvir/Velpatasvir עם Ribavirin משפר תפקוד כלייתי וכבדי בחולים עם זיהום כרוני בנגיף HCV (מתוך כנס The Liver Meeting)

    משלב Sofosbuvir/Velpatasvir עם Ribavirin משפר תפקוד כלייתי וכבדי בחולים עם זיהום כרוני בנגיף HCV (מתוך כנס The Liver Meeting)

    משלב Sofosbuvir/Velpatasvir (אפקלוזה) עם Ribavirin נמצא יעיל בקרב חולים עם זיהום כרוני ועמיד בנגיף HCV (או Hepatitis C Virus) עם שחמת כבד ומחלת כליות כרונית, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ה-The Liver Meeting. החוקרים מסין בחנו את הבטיחות והיעילות של 12 שבועות טיפול במשלב Sofosbuvir/Velpatasvir עם Ribavirin ב-65 חולים (גיל ממוצע של 52.3 […]

  • טיפול ארוך-טווח ב-Tenofovir Disoproxi Fumarate מלווה בסיכון מוגבר לשברים בקשישים עם זיהום כרוני בנגיף HBV (מתוך J Hepatol)

    טיפול ארוך-טווח ב-Tenofovir Disoproxi Fumarate מלווה בסיכון מוגבר לשברים בקשישים עם זיהום כרוני בנגיף HBV (מתוך J Hepatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Hepatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ארוך-טווח ב- Tenofovir Disoproxi Fumarate (או TDF) מלווה בסיכון מוגבר לשברים בקשישים עם זיהום כרוני בנגיף HBV (או Hepatitis B Virus). ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי זיהום בנגיף HBV מלווה בירידה בצפיפות עצם ועליה בסמני שחלוף עצם. עם […]

  • טיפול הורמונאלי לנשים לאחר מנופאוזה מלווה בסיכון מוגבר לאבני מרה (PLoS One)

    טיפול הורמונאלי לנשים לאחר מנופאוזה מלווה בסיכון מוגבר לאבני מרה (PLoS One)

    במאמר שפורסם בכתב העת PLoS One מדווחים חוקרים מדרום קוריאה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול הורמונאלי לאחר-מנופאוזה, כולל Tibolone, מלווה בסיכון מוגבר לאבני מרה. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע אם טיפול הורמונאלי לאחר-מנופאוזה מעלה את הסיכון לאבני מרה ולממאירות כיס מרה. לצורך כך, החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שהתבסס על נתונים ממאגר […]

  • טיפול ב-Tenofovir Disoproxil טוב יותר מ-Entecavir כנגד סרטן כבד משנית ל-HBV (מתוך JAMA Netw Open)

    טיפול ב-Tenofovir Disoproxil טוב יותר מ-Entecavir כנגד סרטן כבד משנית ל-HBV (מתוך JAMA Netw Open)

    טיפול ב- Tenofovir Disoproxil(אוויפלרה) עשוי להביא לשיעורי הישרדות כוללים והישרדות ללא-הישנות גבוהים יותר, בהשוואה לטיפול ב-Entecavir (אנטקאביר) בחולים עם סרטן כבד משנית לזיהום בנגיף HBV (או Hepatitis B Virus) לאחר ניתוח לכריתה של הכבד. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הראו כי טיפול כנגד הנגיף עשוי למנוע הישנות ממאירות ולהאריך את ההישרדות הכוללת לאחר […]

  • משלב Sofosbuvir/Velpatasvir עם Tenofovir Alafenamide יעיל כנגד זיהום משולב ב-HBV ו-HCV (מתוך כנס ה-The Liver Meeting)

    משלב Sofosbuvir/Velpatasvir עם Tenofovir Alafenamide יעיל כנגד זיהום משולב ב-HBV ו-HCV (מתוך כנס ה-The Liver Meeting)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס The Liver Meeting עולים שיעורי תגובה נגיפית ממושכת גבוהים עם משלב Sofosbuvir/Velpatasvir (אפקלוזה) עם Tenofovir Alafenamide (ומלידי) במשך 12 שבועות כנגד זיהום משולב בנגיפי HCV ו-HBV.  יתרה מזאת, לא תועדו מקרים של רה-אקטביציה של HBV DNA במהלך תקופת הטיפול. החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי, פרוספקטיבי, בתווית-פתוחה, להערכת הבטיחות והיעילות של משלב […]

  • אבחנה של HCV אינה מעלה את הסיכון לתמותה על-רקע COVID-19 (מתוך כנס ה-Liver Meeting)

    אבחנה של HCV אינה מעלה את הסיכון לתמותה על-רקע COVID-19 (מתוך כנס ה-Liver Meeting)

    מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Liver Meeting עולה כי בקרב חולים עם זיהום בנגיף HCV (או Hepatitis C Virus) בלבד לא תועד סיכון מוגבר לתמותה בעקבות הדבקה בנגיף הקורונה, אם כי בחולים עם הזיהום הנגיפי ושחמת כבד תועד סיכון מוגבר לתמותה בעקבות זיהום COVID-19. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנה חשיבות רבה להבנת האינטראקציה בין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה