אונקולוגיה

הנחיות להערכה וטיפול בדליריום לאחר-ניתוח בקשישים (J Am Coll Surg)

איגוד ה-American Geriatrics Society פרסם הנחיות חדשות למניעה וטיפול בדליריום לאחר נתוח בחולים בגילאי 65 שנים ומעלה. ההנחיות, הכוללות 20 המלצות מעשיות, פורסמו במהלך חודש נובמבר בכתב העת Journal of the American College of Surgeons.

פאנל המומחים ערך סקירה ספרותית מקיפה וממוקדת לפיתוח ההנחיות והגיעו להסכמה של חברי הפאנל בנוגע להמלצות בנושא.

דליריום הוא בין הסיבוכים הכי נפוצים לאחר ניתוחים של קשישים ומהווה גורם דחק למטופלים ולבני משפחתם, עם סיבוכים אפשריים ללא אבחנה וטיפול מתאימים. מחקרים מצאו כי ניתן למנוע עד 40% מהמקרים של דליריום בקשישים מאושפזים. המומחים מאמינים כי מומחים ברפואה פנימית ובכירורגיה, ביחד עם אנשי צוות נוספים, עשויים לשחק תפקיד חשוב במניעת דליריום.

להלן עיקרי ההמלצות:

·         על רופאים להשלים הערכה לפני ניתוח ולאחר ניתוח של גורמי סיכון לדליריום, כולל גיל 65 שנים ומעלה, ליקוי ראיה או שמיעה, תחלואה קשה ונוכחות זיהום או ירידה קוגניטיבית כרונית או דמנציה.

·         יש להכשיר אנשי צוות רפואי לזיהוי ותיעוד סימנים ותסמינים של דליריום.

·         מרדימים יכולים להיעזר במוניטור EEG להערכת עומק ההרדמה במהלך טשטוש או הרדמה כללית, מתוך מחשבה כי הפחתת מינוני טיפול תפחית דליריום לאחר ניתוח בהשוואה לטשטוש עמוק.

·         על הרופאים המטפלים להימנע ממתן טיפול תרופתי העלול להוביל להתפתחות דליריום לאחר ניתוח, כולל אנטי-כולינרגים, קורטיקוסטרואידים, מפרידין ותרופות היפנוטיות. השימוש בחמש תרופות ומעלה מעלה את הסיכון לדליריום.

·         על רופאים לשקול הרדמה אזורית במהלך ניתוח ולאחריו לאיזון כאבים.

·         על מערכות טיפול רפואי ובתי חולים ליישם תוכניות הכשרה רשמיות ומפגשי רענון ולפתח התערבויות שיינתנו ע”י צוותים מולטי-דיציפלינרים.

·         על רופאים להימנע ממתן טיפול בתרופות אנטי-פסיכוטיות או בנזודיאזפינים לחולים מבוגרים שאינם מהווים סכנה לעצמם או לאחרים ויש להימנע ממתן בנזודיאזפינים כטיפול קו-ראשון בחולים אלו.

·         על הרופאים לבחור במינון היעיל הנמוך ביותר של בנזודיאזפינים ותרופות אנטי-פסיכוטיות למשך הזמן הקצר ביותר, ורק לאחר כישלון התערבויות התנהגותיות.

חברי הפאנל מסכמים וכותבים כי טיפול מוצלח בדליריום לאחר ניתוח במבוגרים דורש הכרת הגישות לסקירה, אבחנה, הערכת גורמי סיכון והתערבויות תרופתיות ולא-תרופתיות למניעה וטיפול בדליריום.

J Am Coll Surg. Published online November 14, 2014

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

  • ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים סביב הניתוח (J Arthroplasty)

    ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים סביב הניתוח (J Arthroplasty)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Arthroplasty דווח על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בעלויות טיפול גבוהות יותר וסיכון מוגבר לסיבוכים ניתוחיים, כולל שבר סביב מפרק תותב ועירויים, בהשוואה לניתוח קונבנציונאלי להחלפת מפרק הירך. החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שכלל נתונים אודות כ-1.2 מיליון חולים (גיל […]

  • האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר אפשרי בין תחושת דחק וחרדה בזמן הריון ובין סיכון מוגבר ללידה בשבוע מוקדם יותר, אך רק בשבועות מוקדמים של ההיריון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהאטיולוגיה אינה ידועה היטב, לידה מוקדמת מהווה סוגיה רפואית חשובה מאחר והינה […]

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    בחולים עם אבחנה של חרדה סיכון גבוה כפליים להתפתחות מחלת פרקינסון, בהשוואה לאלו ללא הפרעת חרדה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of General Practice. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חרדה הינה מאפיין ידוע של השלבים המוקדמים של מחלת פרקינסון, אך אין מידע אודות הסיכון העתידי למחלת פרקינסון באלו עם הופעה חדשה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה