הבדלים במבנה המוח בקרב משתמשים במריחואנה (J Neurosci)

מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש אפריל בכתב העת Journal of Neuroscience, עולה כי גם שימוש אקראי במריחואנה מלווה בהבדלים משמעותיים במבנים של אזורים מרכזיים במוח המעורבים במוטיבציה, רגשות ותגמול, בהשוואה לאלו שאינם מעשנים מריחואנה.

החוקרים זיהו הבדלים תלויי-מינון בצפיפות החומר האפור, בנפח ובצורת הגרעין הנסמך (Nucleus Accumbens) ואמיגדלה בצעירים בריאים, המעשנים מריחואנה, בהשוואה לאלו שאינם מעשנים מריחואנה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מרבית המחקרים בחנו שימוש ארוך-טווח ומשמעותי במריחואנה והדגימו שינויים במבנה המוח. המחקר הנוכחי שונה מאחר ובחן שימוש אקראי בקרב צעירים ובריאים, שאינם מכורים לסם, על בסיס ראיון פסיכולוגי, שהדגים שינויים במבנה המוח בקבוצה זו.

החוקרים בחנו את המורפולוגיה של המוח באמצעות בדיקות MRI (Magnetic Resonance Imaging) ברזולוציה גבוהה, שבוצעו ב-40 מבוגרים צעירים בגילאי 18-25 שנים; 20 מהם השתמשו באקראי במריחואנה (בממוצע, 11.2 ג’וינטים בשבוע) ו-20 לא עישנו כלל מריחואנה.

מהשוואת הסריקות עלו חריגות בשלושת המדדים המבניים שנבחנו (נפח, צורה וצפיפות חומר אפור) בקרב משתמשים במריחואנה באקראי, בהשוואה לביקורות.

מהערכות צפיפות החומר האפור עלה צפיפות גדולה יותר של החומר האפור בקרב משתמשים במריחואנה, בהשוואה לאלו שאינם מעשנים במריחואנה, באזורי הגרעין הנסמך ועד הקורטקס הסב-קלוסאלי, היפותלמוס ואמיגדלה, גם לאחר תקנון לגיל, מין, צריכת אלכוהול ועישון סיגריות.

עוד זוהתה מגמה לפיה חלה עליה בנפח בגרעין הנסמך השמאלי והבדלים משמעותיים בצורת הגרעין הנסמך השמאלי והאמיגדלה הימנית במעשני מריחואנה.

הממצאים היו מעט בלתי-צפויים מאחר ומדובר בנבדקים צעירים ובריאים, שלא השתמשו בסם לאורך תקופה ארוכה, וחלקם עישנו מריחואנה רק פעם או פעמיים בשבוע.

החוקרים קוראים לערוך מחקרים נוספים וארוכים יותר לאישור הממצאים, אך טוענים כי ממצאי המחקר מעלים חששות באשר למאמצים להתיר את השימוש במריחואנה, בעיקר במבוגרים צעירים.

J Neurosci. 2014;34:5529-5538

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם טיפול ב-Semaglutide עשוי לסייע בהפסקת עישון? (Ann Intern Med)

    האם טיפול ב-Semaglutide עשוי לסייע בהפסקת עישון? (Ann Intern Med)

    בקרב חולים עם סוכרת מסוג 2 שטופלו ב- Semaglutideתועדו סיכויים נמוכים יותר לקבלת טיפול רפואי בשל תלות בטבק, בהשוואה לתרופות אחרות המשמשות לאיזון רמות הסוכר בדם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Annals of Internal Medicine.  ממצאי המחקר מציעים כי טיפול ב- Semaglutide עשוי לסייע במאמצים להפסקת עישון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Allergy and Clinical Immunology עולה כי אסתמה מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת אלצהיימר. חוקרים מטאיוואן מצאו כי בחולי אסתמה שיעורים גבוהים יותר של מחלת אלצהיימר ולכן החוקרים מוויסקונסין ביקשו כעת לבחון אם מגמה דומה קיימת בארצות הברית. המחקר כלל מדגם אקראי של 20% מהמטופלים במאגר Medicare בין השנים […]

  • היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Headache and Pain מדווחים חוקרים מסין על תוצאות מטה-אנליזה חדשה, מהן עולה כי Atogepant (קיוליפטה) מהווה טיפול יעיל ונסבל היטב למניעת מיגרנה, כולל מיגרנה אפיזודית וכרונית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון באופן שיטתי את היעילות והבטיחות של Atogepant, אנטגוניסט של CGRP, למניעת מיגרנה על-בסיס תוצאות מחקרים אקראיים ומבוקרים. החוקרים […]

  • תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עלולים לפגוע בהתאוששות של ספורטאים בבתי ספר תיכון (J Neurosurg)

    תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עלולים לפגוע בהתאוששות של ספורטאים בבתי ספר תיכון (J Neurosurg)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Neurosurgery עולה שכיחות גבוהה של תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עקב חבלת ספורט בספורטאים בבתי ספר תיכון ואלו עלולים להאט את ההתאוששות של הצעירים לאחר החבלה. החוקרים בחנו באופן רטרוספקטיבי את הנתונים אודות 431 ספורטאים בבתי ספר תיכון (גילאי 14-18 שנים) שחוו זעזוע מוח על-רקע פעילות ספורט בתקופה […]

  • עדויות חדשות תומכות בתועלת של אג'ובי להקלה על צעירים עם מיגרנה אפיזודית (מתוך הודעת חברת טבע)

    עדויות חדשות תומכות בתועלת של אג'ובי להקלה על צעירים עם מיגרנה אפיזודית (מתוך הודעת חברת טבע)

    מתוצאות מחקר חדש בשלב 3 עולה כי לאג’ובי (Fremanzeumab) יעילות משמעותית בטיפול בילדים ומתבגרים עם מיגרנה אפיזודית, כך על-פי הודעה לעיתונות מטעם חברת טבע המייצרת את התרופה. מחקר SPACE הינו מחקר רב-מרכזי, אקראי, כפל-סמיות, להערכת יעילות אג’ובי, אשר כלל 235 משתתפים בגילאי 6-17 שנים. המחקר ענה על תוצא הסיום העיקרי והדגים יעילות עדיפה של אג’ובי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה