אונקולוגיה

האם משחקי הימורים לשם ההנאה באמת אינם מזיקים? (מתוך הכנס השנתי ה-24 מטעם ה-American Academy of Addiction Psychiatry)

מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך הכנס השנתי ה-24 מטעם ה-American Academy of Addiction Psychiatry, עולה כי במהמרים, גם אלו המהמרים לשם ההנאה, מצויים בסיכון מוגבר להתפתחות מחלות פסיכיאטריות.

במחקר בחנו החוקרים את הקשר בין דרגות שונות של הימורים ובין התפתחות הפרעות פסיכיאטריות והדגימו סיכון מוגבר למחלות רקע, גם ברמות הנמוכות ביותר. כאשר הם בחנו את יחסי הסיכויים המתוקנים הם זיהו מגמה הדרגתית בין דרגת הפרעת ההימורים ובין הקשר עם התחלואה הנלווית.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ידוע היטב כי קיים קש בין הפרעת הימורים ובין תחלואה נלווית, בעיקר תלות בניקוטין, הפרעות שימוש בחומרים אחרים והפרעות מצב רוח וחרדה.

במטרה להבין טוב יותר את הקשר בין דרגות שונות של הימורים והופעת הפרעות פסיכיאטרית, ואם קיים קשר בין תסמינים ספציפיים ובין תחלואות ספציפיות, החוקרים בחנו את הנתונים אודו קרוב ל-35,000 מבוגרים מגל ראשון (2001-2002) וגל שני (מעקב בשנים 2004-2005) של סקר NESARC (National Epidemiological Survey on Alcoholic and Related Conditions).

המשיבים סוגו לקטגוריות שכללו הפרעת הימורים מלאה (141 חולים), הפרעת הימורים מתחת לסף המקובל (1,136 משתתפים) והימורים בשעות הפנאי (9,876 משתתפים), כפי שנקבע לפי קריטריוני ה-DSM-5. המחר כלל גם קבוצת ביקורת של משיבים שאינם מהמרים (31,940 משתתפים).

לאחר שלוש שנים, הסיכון להפרעת מצב רוח, חרדה או שימוש בחומרים היה גבוה בכל שלוש קבוצות המהמרים, לאחר תקנון לגיל, מין, גזע, מצב משפחתי, הכנסה שנתית והשכלה.

בהשוואה ללא-מהמרים, יחס הסיכויים המתוקן להתפתחות הפרעת מצב רוח, חרדה, או הפרעת שימוש בחומרים בקבוצת המהמרים בשעות הפנאי עמד על 1.16; בקבוצת המשתתפים עם הפרעת הימורים מתחת לסף המקובל יחס הסיכויים עמד 1.77 ובאלו עם הפרעת הימורים עמד יחס הסיכויים על 2.51 (p<=0.001).

תועדו יחסי סיכויים גבוהים יותר עם מספר מחלות נלווית, בעיקר הפרעות צריכת אלכוהול, כאשר בהשוואה ללא-מהמרים תועד יחס סיכויים של 1.31 בקרב מהמרים לשם הנאה, 1.97 בקרב אלו עם הפרעת הימורים מתחת לסף המקובל ו-3.90 באלו עם הפרעת הימורים.

החוקרים מדגישים כי העובדה שתועדו יחסי סיכויים גבוהים יותר בקרב מהמרים לשם הנאה, בהשוואה ללא-מהמרים, מהווה תמרור אזהרה לרופאים. כיום, המחקר אינו חד-משמעי בכל הנוגע להימורים לצרכיי הנאה והמחקר הנוכחי מספק עדויות נוספות לפיהן גם הימורים לשם הנאה עלולים להיות מסוכנים.

המומחים מציינים כי מספר שאלות מפתח עשויות לסייע לרופאים לזהות התפתחות הפרעת הימורים, כולל השאלות הבאות:

·         האם במהלך 12 החודשים האחרונים הייתה עצבני, חרד או באי-שקט בניסיון להפסקת או הפחתת הימורים?

·         האם במהלך 12 החודשים האחרונים ניסית להסתיר מבני משפחתך וחברייך את היקף ההימורים בהם לקחת חלק?

·         האם במהלך 12 החודשים האחרונים נכנסת לקשיים כלכליים כתוצאה מההימורים, עד צורך לקבלת עזרה עם הוצאות המחייה מצד בני משפחה, חברים או שירותי רווחה?

מתוך הכנס השנתי ה-24 מטעם ה-American Academy of Addiction Psychiatry

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

  • האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר אפשרי בין תחושת דחק וחרדה בזמן הריון ובין סיכון מוגבר ללידה בשבוע מוקדם יותר, אך רק בשבועות מוקדמים של ההיריון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהאטיולוגיה אינה ידועה היטב, לידה מוקדמת מהווה סוגיה רפואית חשובה מאחר והינה […]

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    בחולים עם אבחנה של חרדה סיכון גבוה כפליים להתפתחות מחלת פרקינסון, בהשוואה לאלו ללא הפרעת חרדה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of General Practice. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חרדה הינה מאפיין ידוע של השלבים המוקדמים של מחלת פרקינסון, אך אין מידע אודות הסיכון העתידי למחלת פרקינסון באלו עם הופעה חדשה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה