אונקולוגיה

נקבעה מסגרת תקציבית חדשה לשנת 2013 למענקי פריפריה ומקצועות במצוקה (הר”י)

ע”פ הודעה לתקשורת של הר”י המובאת כאן במלואה, מרכיב המענקים בהסכם הרופאים האחרון הצליח מעל למשוער ותרם רבות לפיתוח הרפואה בפריפריה. לכן, גם ב-2013 יימשכו המענקים על פי מסגרת שתקבע לכל בית חולים.  
להלן הודעת הר”י:

בהמשך להצלחת המהלך לחיזוק הרפואה הציבורית נקבעה מסגרת חדשה להענקת מענקי פריפריה ומקצועות במצוקה . עד כה חולקו כ- 708 מענקים לרופאים; תקציב המענקים עמד על 126 מיליון נוספים מעבר לתכנון בכדי לעמוד בביקושים; מסגרת העלות תמשיך לעמוד על 75 מיליון לשנה. ד”ר ליאוניד אידלמן, יו”ר הר”י: “המענקים, המהווים מרכיב משמעותי בהסכם הקיבוצי, חוללו שינוי דרמטי והביאו לקידום הרפואה בפריפריה ולשמירה על המקצועות במצוקה”

                                                                                                                   

ההסתדרות הרפואית והמעסיקים הגיעו בימים האחרונים להבנות, במסגרת ועדה משותפת, על פיהן החל משנת 2013 כל בית חולים יקבל מסגרת עלות להענקת מענקים על פי מפתח הקצאה, זאת מתוך ההבנה כי  לכל בית חולים ישנם בשלב זה צרכים שונים. על הנהלת בית החולים לגבש את תוכנית המענקים השנתית לבית החולים ולקיים דיון בעניין עם נציגי ועד הרופאים. על בית החולים לכלול בתוכנית השנתית את רשימת המקצועות בהתאם לסדרי העדיפויות של בית החולים.  כמו כן, סוכם כי הסכום המוקצה למענקים ימשיך לעמוד על 75 מיליון לשנה, כפי שנקבע בהסכם.

כזכור, במסגרת ההסכם הקיבוצי של הרופאים משנת 2011, סוכם על מתן מענקים לרופאים לצורך גיוס רופאים לעבודה בפריפריה ובמקצועות במצוקה (300,000 לפריפריה או מקצועות במצוקה; 500,000 למקצוע במצוקה בפריפריה). מסגרת העלות שנקבעה למענקים עמדה על 75 מיליון לשנה, ונקבע כי תוקם ועדה משותפת להסתדרות הרפואית ולמעסיקים אשר תקבע קריטריונים לזכאות למענק .

בעקבות ביקוש רב מצד הרופאים, במהלך שנת 2011 תקציב המענקים עמד על 122 מיליון ש”ח, ובשנת 2012 תקציב המענקים שאושרו עמד על 154 מיליון ש”ח, כאשר לגבי השנים 2011-2012 הועדה לא קבעה קריטריונים מעבר לתנאי הסף שנקבעו במסמך המענקים. למעשה, הביקוש מצד הרופאים הביא לכך שמסגרת התקציב חרגה בעשרות אחוזים בשנים 2011 ו-2012.

לדברי יו”ר ההסתדרות הרפואית, ד”ר ליאוניד אידלמן: “המענקים, המהווים מרכיב משמעותי בהסכם הקיבוצי, חוללו שינוי דרמטי. רופאים רבים, מעל ומעבר לציפיות האופטימיות ביותר, הצטרפו למהלך והביאו לקידום הרפואה בפריפריה ולשמירה על המקצועות במצוקה. בעקבות הביקוש הרב, פתחנו במשא ומתן אינטנסיבי עם המעסיקים כדי לקבוע קריטריונים לזכאות. אני מברך על ההסכמות בין הצדדים ומודה לשרת הבריאות החדשה, השרה יעל גרמן, על ההתגייסות המהירה שהביאה לפתרון. המענקים מהווים כלי חשוב לקידום הרפואה בפריפריה ולשמירה על המקצועות במצוקה”.

ד”ר אידלמן הוסיף כי “הרופאים נוהרים למקומות, שבהן הרפואה הציבורית דעכה. בבית החולים נהרייה, למשל, פותחים שלוש מחלקות; בסורוקה פותחים מחלקה; ומחלקות שבמשך שנים לא ראו מתמחים חדשים  קולטות רופאים. יש מחלקות טיפול נמרץ ילדים שמתמחים עומדים בתור להתקבל להתמחות בהן – דבר כזה לא היה מעולם. זהו מרכיב חשוב בהסכם, שחיזק את מעמדם של הרופאים ותרם לשיפורה של מערכת הבריאות הציבורית”.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה