אונקולוגיה

לאורך זמן, גם צריכת אלכוהול מעטה מובילה לעליה בסיכון לסרטן שד (JAMA)

ממחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA עולה כי צריכה קבועה של כמות אלכוהול מתונה, 3-6 כוסות יין בשבוע, לאורך תקופת זמן ממושכת, מובילה לעליה קלה בסיכון לסרטן שד פולשני בנשים.

המחקר הפרוספקטיבי התצפיתי של למעלה מ-105,000 נשים, מבוסס על נתוני Nurses’ Health Study, ובחן את הצריכה הממוצעת המצטברת במהלך 28 שנות מחקר. המשתתפות היו במעקב בין השנים 1980-2008, והשלימו שמונה שאלונים להערכת צריכת אלכוהול במהלך תקופה זו.

גילאי הנשים בתחילת המחקר עמדו על 30-55 שנים, הן היו ברובן לבנות (93.7%), עם צריכת אלכוהול יחסית דומה לזו של נשים אמריקאיות באוכלוסיה הכללית. במהלך 28 שנות המחקר, תועדו 7,690 מקרים של סרטן שד פולשני עם 2.4 מיליון שנות-אדם.

באופן לא-מפתיע, צריכת אלכוהול בכמויות גדולות לוותה בסיכון מוגבר לסרטן שד במהלך תקופת המחקר. עם זאת, החוקרים מצאו כי הסיכון היה מובהק סטטיסטית ברמות נמוכות של 5-9.9 גרם ליום (מקביל ל-3-6 כוסות בשבוע) עם סיכון יחסי של 1.15.

צריכת אלכוהול ממוצעת של 10-19.9 גרם ביום (6-12 משקאות בשבוע) הובילה לעליה של 22% בסיכון לסרטן שד פולשני. בקצה העליון של הסקאלה, שתיית 30 גרם ומעלה ביום הובילה לעליה של 51% בסיכון לסרטן שד פולשני, בהשוואה לנשים שלא שתו כלל אלכוהול.

מהנתונים עולה כי צריכה ממוצעת של 4.9 גרם אלכוהול ביום במהלך תקופת המחקר לא לוותה בעליה משמעותית בסיכון לסרטן שד, בהשוואה לנשים שלא שתו כלל אלכוהול (סיכון יחסי של 1.06).

מהמחקר עולה כי הצריכה המצטברת של אלכוהול במהלך תקופת הבגרות הינה הגורם המנבא הטוב ביותר של הסיכון לסרטן שד בנשים. עם זאת, לא ידוע אם ההשפעה של אלכוהול על הסיכון לסרטן שד פוחתת עם הפסקת צריכת אלכוהול. החוקרים סבורים כי הקשר בין צריכת אלכוהול ובין סרטן שד נוגעת ככל הנראה להשפעה של אלכוהול על רמות אסטרוגן בדם.

JAMA. 2011;306:1884-1890, 1920-1921

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה