אונקולוגיה

ההסתדרות הרפואית הכריזה על סכסוך עבודה של הרופאים במגזר הציבורי

יו”ר הר”י, ד”ר ליאוניד אידלמן (בתמונה) מוביל את הר”י להודעה על סכסוך עבודה מול האוצר. להלן ההודעה שפירסמה דוברת הר”י:

יו”ר הר”י: לאחר עשור בו הרופאים לא שבתו מתוך אחריות עמוקה כלפי הציבור והמערכת ולאחר אין סוף ניסיונות למציאת פתרונות אמיתיים לבעיות מערכת הבריאות הציבורית הגענו למסקנה שהאוצר מעוניין במערכת בריאות חולה

“הכרזת סכסוך עבודה הוא צעד מאד קשה עבורנו, אנו מודאגים מפגיעה אפשרית במטופלים אולם לא לעשות דבר ולעמוד מנגד כשהמערכת בקריסה יהיה חמור יותר ובעל השלכות ארוכות טווח”

בתום סופשבוע עמוס בישיבות מרתוניות ולאחר שנבחנו חלופות אפשריות נאלצת ההסתדרות הרפואית להכריז הבוקר (יום א’) על סכסוך עבודה בקרב כ 20,000 רופאים המועסקים במגזר הציבורי. סכסוך העבודה מוכרז לאחר שישיבת המו”מ האחרונה עם האוצר (17.3) לא הניבה תוצאות.

המשא ומתן על ההסכם הקיבוצי של הרופאים מתקיים מזה כשבעה חודשים בדרישה לערוך שינויים משמעותיים במערכת הבריאות הציבורית הנמצאת על סף קריסה. על רקע זה הוגשה למעסיקים חבילת הצלה הכוללת פתרונות להבראת המערכת. הר”י דורשת לנקוט בצעדים מידיים ומעשיים הן בנושא התקינה והמחסור האקוטי ברופאים, הן לגבי הפריפריה ומקצועות במצוקה והן לגבי שכר הרופאים, התנאים וסביבת העבודה, אך האוצר לא היה מוכן לנקוט בצעדים הדרושים לשינוי המצב. הצעת האוצר הסתכמה בתוספת של 5% בפריסה לחמש שנים, למקצועות במצוקה הם הציעו תוספת של  1250 למומחה ו 625 למתמחה , לפריפריה  הציעו תוספת של  2.5% למתמחה ו2% למומחה. למתמחים ולגמלאים האוצר והמעסיקים לא הציעו דבר.

סכסוך העבודה מקיף את הרופאים המועסקים בבתי החולים ובקופות החולים והמרפאות. 

ד”ר ליאוניד אידלמן יו”ר הר”י: “האוצר צוחק לנו ולציבור בפנים הוא רוצה לשמר את מערכת הבריאות חולה. הוא מעדיף להתעלם מהבעיות הקשות ולתת למערכת להתדרדר”. ד”ר אידלמן אמר כי האוצר נוהג כלפי הרופאים בחוסר תום  לב, נוקט סחבת במשא ומתן לא מספק תשובות ענייניות לדרישות שהציגו הרופאים, זאת, למרות שהיה נראה שיש הסכמה על מצוקות המערכת ועל הצורך בטיפול דחוף, לפני קריסתה.  

“לצערנו, בכל הישיבות שהתקיימו עד עתה הרגשנו כי כל הפתרונות המוצעים על ידינו נופלים על אוזניים ערלות. לא היתה התייחסות מעמיקה ורצינית מצד האוצר לפתרונות שהצענו,  דבר שמנע התקדמות וטיפול אמיתי בבעיות”.

ד”ר אידלמן הוסיף ואמר “האוצר והמעסיקים לא השכילו לנצל את עשר השנים בהן הרופאים התחייבו לא לשבות לקידום המערכת אלא להיפך החלישו ודרדרו אותה תוך כדי פגיעה ברופאים ובעיקר פגיעה במערכת הבריאות הציבורית. ממשלות ישראל לדורותיהן, החליטו שניתן לחסוך על חשבון בריאות תושבי המדינה. ההשקעה בבריאות ביחס לתמ”ג נותרה בעינה מתחילת שנות ה 90. זאת, כאשר הרפואה המודרנית נדרשת למשאבים רבים שעליהם גם זועקת האוכלוסייה המזדקנת.

האשליה שעולם הרפואה כמנהגו נוהג  –  מקורה במאמצים עילאיים של הרופאים להעניק טיפול מיטבי למרות כל ההגבלות התקציביות. זאת, על חשבון זמנם של הרופאים , אחריותם ובריאותם. המחסור ברופאים גדל והולך. רופאים רבים נוטשים  את הארץ או את מקצוע הרפואה. השחיקה בקרב אלה הנשארים במקצוע גוברת והולכת.

“הכרזת סכסוך עבודה הוא צעד מאד קשה עבורנו, אנו מודאגים מפגיעה אפשרית במטופלים אולם לא לעשות דבר ולעמוד מנגד כשהמערכת בקריסה יהיה חמור יותר ובעל השלכות ארוכות טווח . ללא שינוי בסדר העדיפויות של המדינה במטרה להציל את מערכת הרפואה הציבורית, אין אנו יכולים עוד להמשיך ולהעניק טיפול מקצועי ברמה גבוהה ועכשווית, להימנע מטעויות ולקדם את בריאות האוכלוסייה כפי שאנו חפצים”.

מקור: דוברות הר”י

ע”פ כתבה “בהארץ” נציגי משרד האוצר טוענים שהמשרד הציע 18% תוספת מעבר להסכם הבוררות. כמו כן הציגו נציגי האוצר נתונים לפיהם השכר הממוצע של הרופאים עומד כיום על כ-26,000 ש”ח ברוטו לחודש. 

לכתבה ב”הארץ” – נא להקליק כאם

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה