אונקולוגיה

כריתת רחם מעלה את הסיכון לגידול כליתי (מתוך Archives of Internal Medicine)

מאת איתמר גנמור

מממצאי מחקר חדש אשר פורסמו בכתב העת Archives of Internal Medicine בדצמבר 2010 עולה כי קיים קשר בין כריתת רחם לבין הגידול הכליתי renal cell carcinoma (RCC).

במחקר העוקבה הנוכחי, החוקרים ניתחו מידע מה-Swedish healthcare registries מהשנים 1973-2003. המחקר כלל 184,945 נשים אשר עברו כריתת רחם ו- 657,288 ללא כריתת רחם.

החוקרים העריכו את הסיכון ל-RCC בעקבות כריתת רחם בעזרת מודל רגרסיה Cox proportional hazards.

במחקר נמצא שלנשים שעברו כריתת רחם היה סיכון מוגבר ל-RCC לעומת נשים שלא עברו את כריתת הרחם. בין הנשים שעברו כריתת רחם, השכיחות הגולמית של RCC הייתה 17.4 מקרים ל- 100,000 שנות אדם, לעומת 13.1 מקרים ל-100,000 שנות אדם בנשים שלא עברו כריתת רחם. בנוסף, יחס הסיכון (hazard ratio, HR) המתוקנן היה גבוה באופן מובהק בנשים שעברו כריתת הרחם (HR 1.50, 95% CI 1.33-1.69). הסיכון הגבוה ביותר היה לנשים אשר עברו את הניתוח בגיל צעיר (צעירות מגיל 44( (HR 2.03, 95% CI 1.55-2.67).

יתר על כן, נמצא גם קשר בין כריתת רחם לסרטן שלפוחית השתן, אם כי הקשר היה פחות מובהק (HR 1.21, 95% CI 1.07-1.37). גם בגידול זה הסיכון היה גדול יותר במנותחות צעירות.

יש לציין כי לגבי סרטן שלפוחית השתן משתנה הגיל היה משמעותי רק ב-10 השנים שלאחר הניתוח, בעוד שלגבי RCC הקשר נמשך יותר 20 שנים.

לדעת החוקרים, לנוכח העובדה שכיום מוצע לנשים צעירות כריתת רחם, לממצאי המחקר יש השלכות חשובות, ואולי למגמה זו תהיה השפעה על שכיחות ה-RCC בעתיד.

החוקרים ציינו שהמגבלה העיקרית של מחקרם הייתה חוסר נגישות לרקע המיילדותי מלפני 1973, ולכן לא הייתה להם אפשרות להעריך את הקשר ארוך הטווח בין לידות ל-RCC בנשים שהיו בנות 52 או מבוגרות יותר עם סיום המחקר.

החוקרים הוסיפו לסיכום כי על מחקרים עתידיים לזהות את קבוצות הנשים אשר נמצאות בסיכון לפיתוח RCC. 

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מחקרים עדכניים תומכים ביעילות ובטיחות בטמיגה באוכלוסיות שונות

    מחקרים עדכניים תומכים ביעילות ובטיחות בטמיגה באוכלוסיות שונות

    בסקירת הספרות המובאת להלן מוצגים חמישה מחקרים שונים מהשנה האחרונה על אודות הטיפול בבטמיגה (Mirabegron) להקלה על תסמיני פעילות-יתר של שלפוחית השתן באוכלוסיות שונות, כולל גברים עם הפרעות זקפה ו/או תסמיני פעילות יתר של שלפוחית השתן, קשישים וחולים עם אבנים בדרכי השתן.

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול חדש כנגד סרטן שלפוחית שתן (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול חדש כנגד סרטן שלפוחית שתן (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישור סופר-אגוניסט חדש של IL-15, Nogapendekin Alfa Inbakicept-Pmln (או Anktiva), בשילוב עם bacillus Calmette-Guerin (BCG) לטיפול במקרים מסוימים של ממאירות שלפוחית שתן שאינה חודרת לשכבת השריר ולא הגיבה לטיפול ב-BCG בלבד. באופן ספציפי, התרופה מאושרת לטיפול בחולים עם קרצינומה של שלפוחית שתן ממוקמת שאינה חודרת לשכבה השרירית […]

  • היעילות של קרינה סטריאוטקטית לטיפול בסרטן כליה (Lancet Oncology)

    היעילות של קרינה סטריאוטקטית לטיפול בסרטן כליה (Lancet Oncology)

    טיפול SABR (או Stereotactic Ablative Body Radiotherapy) מהווה גישת טיפול בטוחה, לא-פולשנית ויעילה במקרים של ממאירות כלייתית ראשונית בחולים שאינם מתאימים לכריתה ניתוחית של הגידול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Lancet Oncology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קרינה סטריאוטקטית הינה גישת טיפול מבטיחה לחולים עם סרטן כליה לא-נתיח מאחד ומדובר בפרוצדורה לא-פולשנית שאינה […]

  • משרד הבריאות אישר בדיקה חדשה ולא פולשנית לאבחון של סרטן בשלפוחית השתן

    משרד הבריאות אישר בדיקה חדשה ולא פולשנית לאבחון של סרטן בשלפוחית השתן

    משרד הבריאות אישר לאחרונה בדיקה חדשה המאפשרת להעריך את הסיכון לנוכחות סרטן בשלפוחית השתן ברמת דיוק גבוהה מאוד. מדובר בבדיקת שתן פשוטה המהווה חלק מהקטגוריה של ביופסיה נוזלית לאבחון מוקדם של סרטן ללא הליך פולשני. הבדיקה מתבססת על זיהוי סמנים ביולוגיים (ביו-מארקרים) על גבי הדנ"א שהופק מהתאים בדגימת השתן. נוכחות של סמנים אלו מעידה על סיכון מוגבר להימצאות גידול סרטני, גם כזה שלעיתים לא ניתן לראות כלל בבדיקות הדמיה או אבחנה פולשניות (הודעת מדיקל לינק)

  • השוואת Lenvatinib עם Pembrolizumab לעומת Sunitinib כקו-טיפול ראשון כנגד סרטן כליה (J Clin Oncol)

    השוואת Lenvatinib עם Pembrolizumab לעומת Sunitinib כקו-טיפול ראשון כנגד סרטן כליה (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משלב Lenvatinib (לנווימה) עם Pembrolizumab (קיטרודה) הדגים תועלת עקבית וממושכת עם פרופיל בטיחות סביר כקו-טיפול ראשון בחולים עם סרטן כליה מתקדם. החוקרים מציגים את ניתוח ההישרדות הכוללת הסופי של מחקר CLEAR, מחקר בשלב 3, בתווית-פתוחה, שכלל חולים עם […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Belzutifan לטיפול בסרטן כליה מתקדם (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Belzutifan לטיפול בסרטן כליה מתקדם (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Belzutifan לטיפול במבוגרים עם סרטן כליה (Renal Cell Carcinoma) בשלב מתקדם ולאחר התקדמות תחת טיפול במעכב PD-1/L1 ו-VEGF-TKI (או Vascular Endothelial Growth Factor Tyrosine Kinase Inhibitor). משמעות האישור הנוכחי הינה כי Belzutifan הינו התכשיר הראשון המאושר לטיפול בסרטן כליה עם עדות להתקדמות לאחר טיפול […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה