אונקולוגיה

עודף מקרי תמותה מסרטן בקרב פועלי ייצור מחשבים (מתוך Environmental Health)

ממחקר חדש, שפורסם השבוע ב-Environmental Health, עולה כי שיעורי התמותה הכללית ושיעורי התמותה הקשורים לסרטן גבוהים יותר בקרב פועלי ייצור מחשבים וחלקי רכיבים בהשוואה לאוכלוסייה הכללית.

בעוד שממצאים דומים דווחו בקרב פועלים העובדים במפעלים המייצרים מחשבים, מוליכים למחצה, מעגלים משולבים ורכיבים אחרים, המחקר הנוכחי כולל את מסד הנתונים הכי גדול שיש עד היום.

בית המשפט הורה ל-IBM לספק לתביעות הנמצאות בהתדיינות משפטית את קובץ התמותה של תאגיד IBM הנשמר בחברה. הקובץ כולל 31,941 רשומות הנוגעות לנפטרים, שעבדו במפעלי IBM לפחות 5 שנים. המידע כולל מין, תאריך לידה, תאריך פטירה וסיבת המוות בתקופה שבין 1969 ו-2001.

עורכי הדין של התביעות המשפטיות העבירו רישומים אלה לאפידמיולוג בבוסטון על מנת לחפש תבניות של מקרי תמותה מרובים בקרב הפועלים. על מנת להשוות עם האוכלוסייה הכללית, האפידמיולוג השיג מידע ממערכת המידע של האוכלוסייה והתמותה באוניברסיטת פיטסבורג.

התוצאות הראו שבקרב פועלי החברה, PRM (proportional mortality ratios) היה בממוצע 107 בקרב גברים ו-115 בקרב נשים בהשוואה לאוכלוסייה הכללית.

נראה היה, שממאירות תקפה איברים ספציפיים, כגון בגברים, PCMR (proportional cancer mortality ratios) היו 166 עבור גידולים המשפיעים על המוח ועל מערכת העצבים המרכזית, 162 עבור סרטן כליה, 179 עבור מלנומה ו-126 עבור סרטן לבלב.

בנשים, ה-PCMR היו 212 עבור סרטן כליה ו-163 עבור סרטן של כל הרקמות ההמטופוטאיות והלימפטיות.

כמו כן, היו מספרים מוגזמים של מקרי מוות בשל טרשת נפוצה, מחלת פרקינסון וסקלרוזיס לטרלית אמיוטרופית.

האפידמיולוג ציין בדו”ח שלו כי הפועלים חשופים בצורה רוטינית לכימיקלים, כגון photoresist, למתכות, כגון ארסן, ניקל וכרומיום ולשדות אלקטרומגנטיים, בעיקר לאור אולטרה סגול ולקרינת קרני X.

בהשוואה של 4 מפעלים ברחבי המדינה, הממצאים היו מאוד דומים בחשיפה של מקרים מרובים של גידול במוח, לימפומה שאינה הודג’קינס וגידול בכליה, בעיקר בקרב פועלי ייצור.

ייתכן כי IBM עדיין נמצאת ביתרון על פני עבודתו של האפידמיולוג היות ויש לה מידע שלא נמצא בידיו, כגון כינויי עבודה, קבוצות עבודה וסוגים ומשך חשיפה לחומרים קרצינוגנים.

למרות זאת, האפידמיולוג מאוד אופטימי היות וחלק מהגידולים הללו ניתנים לסיקור, כגון לימפומה לא הודג’קינס וסרטן כליה, על מנת לעשות גילוי מוקדם בשלב הניתן לטיפול, בעיקר כשהצוות המטפל מודע למי שנמצא בסיכון גבוה יותר בשל החשיפות שלו.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Ustekinumab-ttwe (או Pyzchiva) כתכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (סטלרה) לטיפול במגוון מצבים דלקתיים. בנוסף, הסוכנות קבעה באופן זמני כי התרופה אינה שונה מהתכשיר המקורי וצעד זה יאפשר לרוקחים בארצות הברית להחליף את התכשיר הביוסימילאר בתכשיר המקור ללא תלות במרשם שניתן מהרופא. התכשיר Ustekinumab-ttwe, אנטגוניסט […]

  • שכיחות גבוהה של חרדה ודיכאון בחולים עם מלנומה עורית (British Journal of Dermatology)

    שכיחות גבוהה של חרדה ודיכאון בחולים עם מלנומה עורית (British Journal of Dermatology)

    מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת British Journal of Dermatology עולה שכיחות גבוהה של חרדה ודיכאון בחולים עם מלנומה עורית ממארת. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי העומס הפסיכולוגי של מלנומה עורית עשוי להשפיע על מכלול הטיפול בחולים, כולל היענות לטיפול, סיכויי הישנות ותמותה. עם זאת, אין נתונים רבים אודות השכיחות וגורמי הסיכון לחרדה ודיכאון באוכלוסיית […]

  • האם טיפול משלים במשלב Dabrafenib עם Trametinib משפר הישרדות בחולי מלנומה? (N Engl J Med)

    האם טיפול משלים במשלב Dabrafenib עם Trametinib משפר הישרדות בחולי מלנומה? (N Engl J Med)

    בחולים עם מלנומה בשלב III לאחר התערבות ניתוחית, טיפול משלים במשלב Dabrafenib עם Trametinib הפחית את הסיכון לתמותה בהיקף של 20% לעומת פלסבו, אם כי התועלת ההישרדות הכוללת לא הייתה מובהקת סטטיסטית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. בחולים עם מוטציית BRAF V600E הטיפול המשולב הפחית את הסיכון […]

  • אורטיקריה מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של מחלה ממארת (British Journal of Dermatology)

    אורטיקריה מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של מחלה ממארת (British Journal of Dermatology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of Dermatology עולה כי בהשוואה לאוכלוסייה הכללית, בחולים עם אורטיקריה תועדה עליה של 49% בסיכון להתפתחות מחלה ממארת בשנה הראשונה לאחר האבחנה, עם ירידה בסיכון ל-6% בשנים הבאות. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי התבסס על נתונים ממאגרים בדנמרק ובחן את היארעות הסיכון לממאירות בקרב חולים עם אורטיקריה בהשוואה לסיכון לממאירות […]

  • הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    בהשוואה לחולים עם אבחנה של סרטן מעי גס ורקטום בגיל אופייני, באלו עם הופעה מוקדמת של המחלה הממארת לא תועד סיכון מוגבר למחלה מתקדמת ולכן אין צורך בבדיקות קולונוסקופיה תדירות יותר בהשוואה להמלצות בהנחיות הנוכחיות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות העלייה בהיארעות הופעה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה