תזונה

ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

הסיכוי להתפתחות Long COVID פחת משמעותית מתחילת המגפה, ממצאים המספקים זיק של תקווה וסימן להתקדמות במאבק כנגד הנגיף, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. החוקרים כותבים כי הירידה הנ”ל נובעת מהפצת החיסונים ושינויים בנגיף עצמו.

במקרים של Long COVID החולים סובלים מתסמינים לאורך חודשים או שנים לאחר הזיהום הנגיפי. תסמינים נפוצים כוללים עייפות קיצונית, קוצר נשימה, אובדן חוש ריח וכאבי שרירים. על-פי המרכז לבקרת מחלות ומניעתן, 18.4% מהמבוגרים בארצות הברית חוו בשלב מסוים Long COVID.

החוקרים בחנו את הרשומות הרפואיות שנאספו בין תחילת מרץ בשנת 2020 ועד סוף חודש ינואר בשנת 2022 אודות 441,583 יוצאי צבא שנדבקו בנגיף COVID-19 ו-4.7 מיליון יוצאי צבא שלא נדבקו בנגיף.

בקרב מבוגרים שלא נדבקו בנגיף, שיעורי Long COVID עמדו על 10.4% מאלו שנדבקו בזן המקורי של COVID, 9.5% נדבקו בזן דלתא ו-7.7% נדבקו בזן אומיקרון.

בקרב מבוגרים שקיבלו חיסון כנגד הנגיף, שיעורי Long COVID עמדו על 5.3% מאלו שנדבקו בזן דלתא ו-3.5% מאלו שנדבקו באומיקרון.

החוקרים כותבים כי באלו שנדבקו בזן אומיקרון, הסיכוי לפגיעה לבבית, מוחית, כלייתית וריאתית פחתו עם הזמן, בעוד שהסיכון לבעיות מטבוליות והפרעות במערכת העיכול עלו לאורך הזמן. 

לכל ווריאנט טביעת האצבע שלו, כאשר הנגיף המקורי פוגע קשות במערכת הנשימה, בעוד שאומיקרון מלווה בבעיות מטבוליות ובמערכת העיכול. לסוגיה זו יש חשיבות רבה מאחר ובעוד הסיכון ל-Long COVID פחת כמותית, חולה עלול להיות בסיכון מוגבר להתפתחות מחלה בהתאם לחלק הגוף כנגד מכוון הווריאנט של הנגיף.

N Engl J Med, July 2024

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה