תזונה

צריכת שוקולד קשורה לסיכון מופחת לאירועים קרדיווסקולרים ושבץ מוחי (Heart )

מימצאים חדשים מצביעים על כך שצריכה קבועה של שוקולד עשוייה להפחית הסיכון לאירועים קרדיווקולריים ושבץ מוחי באנשים בריאים. באנליזה שכללה כ-21,000 מבוגרים שהשתתפו במחקר האנגלי EPIC-Norfolk  נמצא שאלו שאכלו הכי הרבה שוקולד היו עם סיכון נמוך יותר של 11% לפתח מחלת לב כלילית (CHD) וסיכון מופחת של 25% לתמותה על רקע מחלה קרדיווסקולרית , וזאת לאורך 12 שנות מעקב, בהשוואה לאנשים שלא צורכים שוקולד כלל.  בנוסף לכך, אלו שצרכו הכי הרבה שוקולד היו גם בסיכון מופחת של 23% לשבץ מוחי.

החוקרים מציינים שבמטה-אנליזה נפרדת שכללה 155,000 משתתפים במחקרים שבחנו קשר אפשרי בין שוקולד לתוצאות קרדיווסקולריות הראה נמצא קשר דומה. החוקרים מעריכים כי למרות שלא ניתן לקשר סיבתי נראה שתוצאות תצפיתיות אלה מצביעות על קשר כזה.

החוקרים מעירים שהמשתתפים בקבוצה צרכו יותר שוקולד חלב מאשר שוקולד מריר, דבר שמצביע על כך שההשפעה המיטיבה אינה קשורה רק לפלבונואידים, אלא גם למרכיבים אחרים בשוקולד הקיימים בשוקולד חלב כמו סידן וחומצת שומן.

באנליזה הנוכחית בחנו החוקרים נתוני 20,951 משתתפים במחקר ה- EPIC-Norfolk אשר מילאו שאלון תזונה מפורט בתחילת המחקר, לרבות על צריכת שוקולד. החוקרים חילקו את המשתתפים ל-5 חמישונים על פי היקף צריכת השוקולד, כאשר הקבוצה בעלת הצריכה הגבוהה ביותר כללה רמה של בין 16-99 ג’ ליום של שוקולד.

לאחר חציון מעקב של 11.9 שנים דווח על 2,434 מקרי CHD . מתוך אלה 13.8% התרחשו בקרב הקבוצה שצרכה הכי מעט שוקולד, ו- 9.7% הופיעו מבין אלה שבקבוצה שצרכה הכי הרבה שוקולד. כמו כן היו 848 מקרי שבץ, לרבות 5.4% בקבוצת הצריכה הנמוכה של שוקולד, ו-3.1% מהקבוצה שצרכה הכי הרבה שוקולד.

בהשוואה לאלה שלא אוכלים שוקולד כלל, הסיכון היחסי בקבוצה שצרכה הכי הרבה שוקולד היה 0.89 (בטווח 0.79-1.00, P=0.02 ) לכלל אירועי CVD ושל 0.75 (בטווח 0.62-0.92, P=0.01 ) לתמותה מ-CVD . בקבוצה שצרכה הכי הרבה שוקולד היה גם סיכון מופחת לאישפוזים על רקע קרדיווקולרי . כמו כן הסיכון היחסי לשבץ בקבוצת הצריכה הגבוהה ביותר של שוקולד היה 0.77  ומובהק סטטיסטי.

החוקרים מציינים שהקבוצה שלא צרכה שוקולד כלל הייתה עם ממוצע ה-BMI הגבוה ביותר, עם שיעורי הסוכרת הגדולים ביותר, ושיעורי חוסר פעילות גופני הגדולים ביותר.. להערכתם  צריכה גבוהה יותר של שוקולד קשורה להוצאת אנרגיה גבוהה יותר.

מסקנת החוקרים היא שגם אם לא ניתן לייחס לתוצאות קשר סיבתי   נראה לדעתם שאין עדות לכך שיש להימנע מצריכה רגילה של שוקולד…

Heart2015; DOI:10.1136/heartjnl-2014-307050    

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה