תזונה

האם צ’ילי משפיע על הפרשת אינסולין לאחר ארוחה? (Am J Clin Nutr)

ממחקר חדש עולה כי צ’ילי מחליש את הפרשת האינסולין בתגובה לארוחה.

מחקרים בבע”ח ובבני אדם מצאו כי ארוחות עתירות צ’ילי מגבירות את ההוצאה האנרגטית וחמצון שומן, שעשויים לסייע בהורדת שכיחות השמנת-יתר והפרעות אחרות.

מאחר שדיאטה רגילה משפיעה על פעילות ותגובתיות הרצפטורים האחראים לבקרת והעברת חומר מזון, יש לבדוק את השפעות צריכה רגילה של צ’ילי על התגובה המטבולית לארוחות.

במחקר הנוכחי שכלל שני מחזורי דיאטה במשך 4 שבועות כל אחד (צ’ילי ורגילה), השתתפו 36 נבדקים. הגיל הממוצע של המשתתפים עמד על 46 שנים, ו-BMI ממוצע של 26.3. החוקרים בדקו את רמות האינסולין בדם, C-Peptide, וריכוז הגלוקוז והוצאת האנרגיה בצום ועד 120 דקות לאחר הארוחה.

החוקרים זיהו הטרוגניות בולטת בין הארוחות והעליה המקסימלית בריכוז אינסולין, והשטח שמתחת לגרף (AUC) עבור אינסולין (P=0.0002). הריכוז הגבוה ביותר זוהה עבור ארוחה רגילה לאחר דיאטה רגילה, והריכוז הנמוך ביותר זוהה עבור ארוחת צ’ילי לאחר דיאטה הכוללת צ’ילי. כאשר השתמשו בחציון BMI (26.3) כנקודת חתך, נמצא כי במשתתפים עם BMI של 26.3 ומעלה קיימת הטרוגניות ברמות C-Peptide, iAUC C-Peptide, וסך השטח מתחת לגרף עבור ההוצאה האנרגטית (P<0.02 לכולם), כאשר הערכים הגבוהים ביותר היו לאחר ארוחה רגילה בעקבות דיאטה רגילה, והריכוז הנמוך ביותר היה לאחר ארוחת צ’ילי בעקבות דיאטה הכוללת צ’ילי.

בניגוד לכך, מנת C-Peptide/Insulin, מדד לפינוי הכבדי של אינסולין, היתה הגבוהה ביותר לאחר ארוחות צ’ילי בעקבות דיאטה הכוללת צ’ילי (P=0.002).

החוקרים מסכמים כי צריכת צ’ילי באופן קבוע עשויה להחליש את הפרשת האינסולין לאחר ארוחה. מתוצאות המחקר עולה כי כמות האינסולין הדרושה לאיזון העליה בסוכר לאחר ארוחה, קטנה יותר בעקבות ארוחת צ’ילי בעקבות דיאטה הכוללת צ’ילי. יתרה מזאת, התוצאות בולטות יותר עם BMI גבוה יותר.

החוקרים ממליצים לערוך מחקרים נוספים לאישרור הממצאים באנשים בסיכון גבוה להיפראינסולינמיה, ולקבוע אם תגובה טובה יותר של אנסולין עשויה לגרום להשפעות שליליות על התרמוגנזה בחולים הסובלים מעודף משקל או השמנת-יתר.

Am J Clin Nutr. 2006;84:63-69.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    לפניכם מפגש שלישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השלישי עוסק באינסולינים ארוכי טווח. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    לפניכם מפגש רביעי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הרביעי עוסק בטכנולוגיות בסוכרת. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    לפניכם מפגש שני מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השני עוסק בטיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    לפניכם מפגש חמישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש החמישי עוסק ברפואה מותאמת אישית. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    במבוגרים עם השמנת-יתר המצליחים לרדת במשקל גופם נרשמה ירידה בסיכון להתפתחות ממאירויות על-רקע השמנה, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך כנס ה-American Diabetes Association. החוקרים השלימו מחקר תצפיתי, רטרוספקטיבי, שכלל נתונים אודות 105,472 מבוגרים עם השמנה ובחנו את הרשומות הרפואיות הממוחשבות ממרפאת קליבלנד בין 2000 עד 2022. נתוני מדד מסת גוף נאספו אודות כל משתתף והחוקרים […]

  • טיפול ב-Fenofibrate עשוי להאט התקדמות מחלה עינית סוכרתית (NEJM Evid)

    טיפול ב-Fenofibrate עשוי להאט התקדמות מחלה עינית סוכרתית (NEJM Evid)

    טיפול ב- Fenofibrate מלווה בירידה משמעותית בסיכון להתקדמות מקולופתיה ורטינופתיה סוכרתית, כך עולה מתוצאות מחקר LENS (או Lowering Events in Non-proliferative Retinopathy in Scotland) שהוצגו במהלך כנס ה-American Diabetes Association ופורסמו במקביל ב-NEJM Evidence. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי רטינופתיה סוכרתית הינה האחד מחמשת הגורמים המובילים לאובדן ראיה ברחבי העולם והגורם השני במבוגרים בגיל העבודה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה