ממחקר חדש, שפורסם במהדורת יוני של International Journal of Cancer, עולה כי תזונה העשירה בבשר אדום, אך לא במוצרי חיות אחרים, מעלה את הסיכון לשינויים של התפתחות סרטן לבלב.
ממצאי המחקר מציעים כי צריכה גבוהה של בשר אדום קשורה לעליה בסיכון של סרטן לבלב.
במחקר השתתפו 61,000 נשים. החוקרים רצו לעמוד על האפקטים האפשרים של צריכת בשר, דגים, עוף וביצים.
ביותר מ-941,000 שנות אדם של מעקב משנת 1987 ועד שנת 2004, נמצאו 172 מקרי סרטן לבלב.
צריכה ארוכת טווח של בשר אדום נקשרה חיובית לסיכון לסרטן לבלב, בעוד שצריכה ארוכת טווח של עוף נקשרה שלילית עם הסיכון לסרטן לבלב.
עבור אלה עם צריכה הכי גבוהה לעומת אלה עם הצריכה הכי נמוכה של בשר אדום, HR (hazard ratio) עברו סרטן לבלב היה 1.73. עבור צריכת עוף היחס היה 0.44.
לא נמצאו קשרים משמעותים עם צריכת בשר מעובד, דגים או ביצים.
לדברי החוקרים, ממצאים אלה מעלים את האפשרות, שאנשים יכולים להוריד את הסיכון לסרטן לבלב על ידי הורדת צריכת בשר אדום.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!