תזונה

האם צריכה מוגברת של פלבונואידים מורידה את הסיכון לסרטן שחלות? (מתוך AACR)

ממחקר חדש שפורסם בכנס השנתי ה-97 של American Association for Cancer Research (AACR) עולה צריכת כמות גדולה של פלבונואידים בדיאטה מורידה את הסיכון להתפתחות סרטן שחלות.

החוקרים בדקו את הרגלי התזונה של 66,384 משתתפים באמצעות שאלונים והעריכו את הקשר בין צריכת פלבונואידים והסיכון לסרטן שחלות. בין 1984 ו-2002, נרשמו 344 מקרים של סרטן שחלות.

סה”כ לא נמצא קשר בין סרטן שחלות ובין צריכת פלבונואידים. עם זאת, כאשר החוקרים השוו נשים בחמישון העליון עם נשים בחמישון התחתון לצריכת פלבונואידים, הם מצאו מגמה הפוכה משמעותית שהצביעה על ירידה בסיכון לסרטן שחלות עם עליה בצריכת פלבונואידים (P=0.04). לא נמצא הבדל משמעותי בסיכון היחסי בשתי הקבוצות (RR=0.78, 95% CI = 0.53-1.13).

פלבונואידים מסוימים הראו קשר שונה עם הסיכון לסרטן שחלות, למשל, זוהתה ירידה משמעותית בסיכון בין החמישון העליון והתחתון של צריכת kaempferol (RR=0.66, 95% CI = 0.43-0.89, P=0.002). בניגוד לכך, התוצאות רמזו כי ל-Myricetin (RR=0.74, 95% CI = 0.51-1.06 , P=0.01) ו-Quercetin (RR=0.83, 95% CI = 0.57-1.21, P=0.06) עשוי להיות אפקט מגן אך הם לא השיגו משמעותית סטטיסטית.

הצריכה המשוערת של פלבונואידים התבססה על שאלון שכלל 126 מוצרי מזון, שניתן בזמן ההרשמה בשנת 1984, בשנת 1990, 1994 ו-1998.

פלבונואידים קיימים באופן טבעי בצמחים ומגנים עליהם מפני נזק חמצוני. פלבונואידים נפוצים בתה, יין אדום, סויה, פירות וירקות.

הקשר החזק ביותר עם kaempferol במחקר נמצא עבור תה, ברוקולי וכרוב. מזונות אחרים המכילים kaempferol כוללים מיץ ענבים, תותים, ועוד. המקור העיקרי ל-Myricetin במחקר כלל תה, קטניות, צימוקים ואגוזים.

כיום אין המלצה באשר לצריכת פלבונואידים בדיאטה.

לידיעה ב-DocGuide

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה