תזונה

הוצאת מזון אלרגני מתזונת האם עשוי להפחית קוליקים ביילודים (Pediatrics)

הוצאת מזונות אלרגנים מתזונת האם מפחיתה סימפטומים של קוליק במהלך ששת השבועות הראשונים בחיי היילוד, על פי תוצאות מחקר אקראי שפורסם בגיליון נובמבר של Pediatrics.

קיימת מחלוקת בנושא האם רגישות יתר לחלבוני מזון תורמת לקוליק ביילודים שיונקים. בקרב ילודים שניזונים מפורמולות עם קוליק, שימוש בקזאין ופורמולות ממי גבינה קשור לשיפור משמעותי בסימפומי קוליק.

במחקר, 107 ילודים שינקו בלבד עם קוליק חולקו לקבוצת אלרגנים ברמה נמוכה, בה האם לא אכלה מוצרי חלב, ביצים, בוטנים, אגוזים, חיטה, סויה ודגים, או לקבוצת ביקורת בה האם צרכה מזונות אלו. לאחר 7 ימים, נבדקה הירידה בבכי של 25% מערך הבסיס שנמדד למשך 48 שעות. האמהות השתמשו בסקלות להערכת התגובה לדיאטה.

מתוך 90 יילודים שהשלימו את המחקר, 54 (60%) היו בנים; גיל ממוצע היה 5.7 שבועות (טווח, 2.9-8.6 שבועות). בשתי הקבוצות היתה מצוקה משמעותית (690 דקות ל-48 שעות בממוצע בקבוצת מעט אלרגנים ו-631 דקות ל-48 שעות בקבוצת הביקורת). בימים 8 ו-9, היו יותר מגיבים באופן משמעותי בקבוצת מעט אלרגנים (74% לעומת 37%; ירידה בסיכון של 37%, 95% רווח בר סמך, 18%-56%).

בהשוואה לביקורת, בקבוצת המחקר היתה ירידה משמעותית במשך הבכי ל-48 שעות. בשתי הקבוצות ההערכה הסובייקטיבית של האם של התגובה לתזונה היתה דומה.

מיגבלות מחקר כללו העדר סמיות כפולה, העדר אתגרים תזונתיים להדגמת חזרת הסימפטומים לאחר אכילת מזונות חלבוניים, כשלון לבקרה תזונתית צמודה, שימוש בהערכת אם סובייקטיבית, כשלון בבקרה מלאה של התזונה, תקופה מוגבלת של הגבלות תזונתיות, העדר היענות בקבוצת הביקורת.

הוצאת מזונות אלרגנים מהדיאטה של האם היתה קשורה גם לירידה בהתנהגות חרדתית בקרב יילודים יונקים עם קוליק בששת השבועות הראשונים לחיים. המנגנון דרכו מזון חלבוני שאוכלת האם גורם לסימפטומי קוליק בקרב יילודים שיונקים עדיין אינו ידוע.

לידיעה במדסקייפ

Pediatrics. 2005;116:e709-e715

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למעלה מ-5% מהמקרים של מוות פתאומי של תינוקות עשוי להיות קשור להשמנת-יתר אימהית. בארצות הברית מדווח בכל שנה על כ-3,500 מקרים של מוות פתאומי של תינוקות. לאחר מסעות פרסום בשנות ה-90 של המאה הקודמת שכללו המלצות על תנוחות שינה בטוחות […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    שלום לכולם וברוכים הבאים לעוד פרק של “טיפ מחדר הרופא”, הפעם נעסוק באחת מהמחלות החשובות והקשות לאבחון – סרטן המעי. פרופסור איתמר רז יחלוק איתנו מידע חדש ומרתק מתוך מאמר שהתפרסם ב-JAMA OPEN ממאי האחרון. נלמד על השיטות המתקדמות לאבחון מוקדם והדרכים לשיפור הסיכויים לטיפול מוצלח. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה