נוירוכירורגיה

טיפול בסטרואידים לפני ניתוח קרניוטומיה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים לאחר הניתוח (Brain and Spine)

טיפול כרוני בסטרואידים לפני ניתוח קרניוטומיה להסרת גידול מוחי מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים לאחר-ניתוח ותמותה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Brain and Spine.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים המופנים לניתוח קרניוטומיה להסרת גידול מוחי, סטרואידים משמשים לעיתים קרובות להפחתת בצקת סביב גידול ואפקט מסה של הגידול לפני הניתוח, זאת במטרה לשפר תסמינים נלווים דוגמת כאבי ראש, פרכוסים ואף חסרים נוירולוגיים. כעת ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעות של טיפול בסטרואידים על התוצאות לאחר-ניתוח קרניוטומיה להסרת גידול ולזהות גורמי סיכון לתחלואה ותמותה לאחר-ניתוח.

מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי כלל נתונים ממאגר American College of Surgeons National Surgical Quality Improvement Program אודות 27,037 מבוגרים (54% נשים) שעברו קרניוטומיה בין 2011 ו-2019. החוקרים השוו את המאפיינים הבתר-ניתוחיים ואת שיעור הסיבוכים בחולים עם וללא טיפול כרוני בסטרואידים, אשר הוגדר כטיפול בסטרואידים במשך לפחות 10 ימים.

מהנתונים עולה כי 4,386 מטופלים (16.2%) קיבלו טיפול כרוני בסטרואידים, כאשר מניתוח חד-משתני עלו שיעורי היארעות גבוהים יותר של סיבוכים לאחר-ניתוח, כולל זיהומים, דום לב ואירועים תרומבואמבוליים, בהשוואה לחולים שלא קיבלו טיפול בסטרואידים (17.1% לעומת 12%). עוד דווח על משך אשפוז ארוך יותר ושיעורי תמותה גבוהים יותר בקרב חולים שטופלו בסטרואידים לפני הניתוח.

טיפול כרוני בסטרואידים לווה עוד בסיכון מוגבר לכל סיבוך לאחר-ניתוח (יחס סיכויים של 1.48, רווח בר-סמך 95% של 1.33-1.64) ולסיבוכים זיהומיים (יחס סיכויים של 1.52, רווח בר-סמך 95% של 1.30-1.77).

בניתוח לפי תתי-קבוצות זיהו החוקרים גורמי סיכון לתחלואה ותמותה לאחר-ניתוח, כולל גיל מתקדם, מדד American Society of Anesthesiology גבוה יותר, מחלות רקע ריאתיות וקרדיווסקולאריות, אנמיה, זמן ניתוח ארוך, ממאירות מפושטת ומנינגיומה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי טיפול קדם-ניתוחי בסטרואידים לאורך עשרה ימים ומעלה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים לאחר ניתוח קרניוטומיה. נתונים אלו תומכים בשימוש מושכל בסטרואידים ובחירה זהירה של משך ומינון הטיפול.

Brain and Spine, March 2023

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה