נוירוכירורגיה

מגפת הקורונה הובילה לעליה בשכיחות חרדה במבוגרים וילדים עם סוכרת (מתוך כנס ה-ADA)

למגפת הקורונה ההשפעה פסיכו-סוציאלית שלילית על מבוגרים וילדים עם סוכרת, כך עולה מתוצאות שני מחקרים שפורסמו במהלך כנס ה-ADA (American Diabetes Association).

בסקר שנערך באוקטובר 2020, אחד מכל חמישה מבוגרים עם סוכרת דיווח על חרדה (20.2%) או דיכאון (21.2%) בדרגה מתונה-עד-חמורה. בנוסף, 47% מהמבוגרים עם סוכרת מסוג 1 דיווחו על דחק בדרגה מתונה-עד-חמורה, בהשוואה ל-11% בלבד מהמבוגרים עם סוכרת מסוג 2.

החוקרים מסבירים כי בחולים עם השפעות פסיכו-סוציאליות שליליות נדרש המשך מעקב וטיפול ועל הרופאים להשלים בדיקות סקר ולשוחח עם המטופלים אודות ההשפעה האפשרית של נגיף הקורונה עליהם.

מעבר לסקר מחודש אוקטובר, החוקרים השלימו סקרי מעקב לאחר 3 חודשים ו-6 חודשים וכעת בשלב ניתוח הנתונים.

המחקר כלל 193 מבוגרים (57% נשים) מאוניברסיטת פלורידה;מבין אלו, 68.4% אובחנו עם סוכרת מסוג 2 ו-31.1% אובחנו עם סוכרת מסוג 1. החוקרים התבססו על מדד General Anxiety Disorder-7 להערכת חרדה, על שאלון Patient Health Questionnaire להערכת דיכאון ועל מדד Diabetes Distress Scale להערכת מצוקה.

במחקר נוסף שהתבסס על סקר מטופלים והוצג כפוסטר במהלך כנס ה-ADA, חוקרים מפלורידה בחנו את ההשלכות הפסיכו-סוציאליות של טיפול בסוכרת בקרב ילדים עם סוכרת מסוג 1 ובני המשפחה שלהם במהלך מגפת הקורונה.

נושאים חוזרים באשר להשפעה של מגפת הקורונה כללו חרדת בריאות, אינטראקציה חברתית מוגבלת ושיבוש השגרה.

סקר CEFIS (COVID-19 Exposure and Family Impact Survey) חולק למשפחות עם ילדים עם סוכרת מסוג 1 בשתי מרפאות בבולטימור ופורט לודרדייל. ניתוח הנתונים כלל 99 ילדים, בגיל ממוצע של 12.2 שנים.

בסולם של 1-4, מדד CEFIS הממוצע להשפעה של המגפה של מרכיבים פסיכו-סוציאליים עמד על 2.6. בסולם של 1-10 נקודות, המדד הממוצע של ההשפעה על מצוקה משפחתית עמד על 5.4 והמדד עמד על 5.8 להערכת ההשפעה על מצוקת המטפלים.

החוקרים מסבירים כי יש מקום לשקול גורמים פרטניים לבני משפחה ולבחון כיצד להעריך גורמים אלו מבחינה קלינית ולקבוע את ההשפעה שלהם על האיזון הגליקמי ואיכות החיים.

מתוך כנס ה-ADA

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין טיפול באנטגוניסטים לקולטן α-1 – Doxazosin, Terazosin או Alfuzosin – ובין סיכון מופחת לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים, בהשוואה לטיפולים תרופתיים אחרים. השערת המחקר הייתה כי עליה בזמינות אנרגיה במוח עשויה להאט או למנוע תהליכים נוירו-דגנרטיביים, ייתכן הודות להפחתת הצטברות […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

  • האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר אפשרי בין תחושת דחק וחרדה בזמן הריון ובין סיכון מוגבר ללידה בשבוע מוקדם יותר, אך רק בשבועות מוקדמים של ההיריון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהאטיולוגיה אינה ידועה היטב, לידה מוקדמת מהווה סוגיה רפואית חשובה מאחר והינה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה