נוירוכירורגיה

מאמר מערכת ב-NEJM יוצא כנגד מנהיגי ארצות הברית על-רקע ניהול משבר הקורונה (N Engl J Med)

מגפת COVID-19 הובילה למשבר ברחבי העולם, אשר היווה מבחן למנהיגות. בהעדר אפשרויות טובות להילחם בנגיף, מדינות רבות נדרשו לקבל החלטות קשות אודות אופן התגובה. במאמר מערכת שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine טוענים הכותבים כי בארצות הברית, המנהיגים נכשלו במבחן הנ”ל, כאשר הפכו את המשבר לטרגדיה.

היקף הכישלון הוא אדיר, כאשר על-פי הנתונים, ארצות הברית מצויה במקום הראשון מבחינת מספר הנדבקים בנגיף הקורונה ובמספר מקרי התמותה עקב הזיהום.

הכותבים טוענים כי אין ספק שניתן היה לפעול טוב יותר. בסין, המדינה בה פרצה המחלה, בחרו בסגר הדוק ובידוד לאחר עיכוב ראשוני. אמצעים אלו היו חמורים אך יעילים והובילו כמעט להפסקה מוחלטת של ההדבקה בנקודה בה החלה ההתפרצות ולהפחתת שיעורי התמותה ל-3 מקרי תמותה למיליון, בהשוואה למעל 500 מקרי תמותה למיליון בארצות הברית.

מדוע בארצות הברית ניהלו את המגפה בצורה כה גרועה? הכותבים טוענים כי מדובר היה בכישלון כמעט בכל שלב. למרות האזהרה הברורה, כאשר המחלה פרצה לראשונה, לא הצליחו בארצות הברית להשלים בדיקות באופן יעיל או לספק אף ציוד מיגון אישי בסיסי לאנשי הצוות הרפואי ולציבור הרחב.

למרות שרבים נוטים להתמקד באמצעים הטכנולוגיים, עיקר ההתערבויות בעלות ההשפעה הגדולה ביותר אינן מורכבות. בארצות הברית החליטו על סגר ובידוד בשלב מאוחר, לרוב ללא אמצעי אכיפה, לאחר שהמחלה התפשטה באופן נרחב באוכלוסיות רבות. חוקי ריחוק חברתי לא נשמרו במקומות רבים, עם הסרת המגבלות הרבה לפני השגת שליטה בהיקף התחלואה.

ארצות הברית נכנסה למשבר הנוכחי ביתרון אדיר, מעבר לתעשייה המפותחת, מערכת המחקר הביו-רפואי היא מהמובילות בעולם, למדינה ניסיון רב בבריאות הציבור, מדיניות בריאות וביולוגיה בסיסית, כאשר ניסיון זה הוביל פעמים רבות בעבר לפיתוח טיפולים חדשים ואמצעי מניעה חדשים.

התגובה של מנהיגי ארצות הברית לא הייתה הולמת באופן עקבי. הממשלה הפדראלית זנחה את אמצעי בקרת מחלה והשאירה זאת בידיי המושלים בכל אזור. התגובה של המושלים הייתה שונה, אך ללא תלות בכישוריהם, אין להם את הכלים הזמינים לאלו היושבים בוושינגטון. במקום להשתמש בכלים אלו, הממשלה הפדראלית חתרה תחתם.

חשוב להבין את העלויות של אי נקיטת אמצעים פשוטים. ההתפרצות פגעה באופן חסר פרופורציות באוכלוסיה השחורה, דבר אשר החמיר את המתחים על-רקע הבדלים גזעיים. חלק גדול מהילדים מפספסים בתי ספר בזמן קריטי בהתפתחות החברתית והאינטלקטואלית שלהם. המנהיגים מתגאים בכלכלה שלהם, אך בעוד שמרבית העולם נפתח במידה מסוימת, בארצות הברית עדיין סובלים משיעורי התחלואה הגבוהים, אשר הובילה לכך שעסקים רבים לא חזרו לפעול, עם אובדן מיליארדי דולרים ומיליוני מקומות עבודה.

בסיום מאמר המערכת טוענים הכותבים כי אין לאפשר למנהיגים לשמור על מקום עבודתם, אשר הוכיחו כי הם לא-כשירים לתפקיד בצורה מסוכנת.

N Engl J Med 2020; 383:1479-1480

הערת מערכת:

מאמר זה מעלה את השאלה באיזו מידה הניתוח והמסקנות על אופן ניהול המשבר בארה”ב רלוונטי גם לישראל… 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    במאמר שפורסם בכתב העת Obesity מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי השמנה אינה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים במצב קריטי עם אבחנה של COVID-19. יתרה מזאת, בחולים עם מדד מסת גוף נמוך מ-25 ק”ג/מ2 תועדו שיעורי תמותה גבוהים יותר בהשוואה לאלו עם מדדי מסת גוף גבוהים יותר. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Ustekinumab-ttwe (או Pyzchiva) כתכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (סטלרה) לטיפול במגוון מצבים דלקתיים. בנוסף, הסוכנות קבעה באופן זמני כי התרופה אינה שונה מהתכשיר המקורי וצעד זה יאפשר לרוקחים בארצות הברית להחליף את התכשיר הביוסימילאר בתכשיר המקור ללא תלות במרשם שניתן מהרופא. התכשיר Ustekinumab-ttwe, אנטגוניסט […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה