נוירוכירורגיה

חוקרים בריטיים ואמריקאים: ההנחיות לשמירת מרחק ועטית מסיכות מבוססים על מחקרים לא עדכניים ויש לעדכן ההנחיות בהתאם למחקרים העדכניים (BMJ, N12)

מאמר חדש שהתפרסם ב-BMJ מותח ביקורת על ההנחיות המקובלות כיום במרבית המדינות בעולם, כולל ישראל, באשר להימנעות מהדבקה בוירוס הקורונה.

ע”פ המחברים ההנחיות כלליות וגורפות מידי ואינן מבוססות על מחקרים עדכניים ורלוונטיים.

המחברים ממליצים להתאים את ההנחיות לגורמים סביבתיים חשובים שמשפיעים על הסיכון להדבקה, לרבות מיקום (בפנים או בחוץ) , רמת האוורור, מידת הצפיפות, משך הזמן בו אנשים נמצאים ביחד וסוג ה האינטראקציה בין השוהים ביחד (דיבור, שירה, צעקות, אכילה וכד’).

כך למשל הסיכון להדבקה במקומות פתוחים מרווחים ומאווררים  – נמוך , גם אם יש אינטראקציה של דיבור ושירה ונמצאים ללא מסכות. ולכן, הליכה ברחוב למשל ללא מסיכה, או השתתפות בהופעה בפארק פתוח עם מרווחים מספיקים בין המשתתפים אינה כרוכה בסיכון הדבקה גבוה.

לטענת החוקרים, גם בהתקהלויות צפופות המתחרשות באוויר הפתוח (הופעות, הפגנות, תפילות) –  הסיכון להידבקות נמוך יחסית, במידה ועוטים מסיכות.  אך במקומות סגורים, צפופים ולא מאווררים הסיכון להדבקה גבוה, גם אם הנוכחים עוטים מסכה, והסיכון גבוה יותר במידה והאינטראקציה כוללת דיבור, שירה אכילה וכד’ .

כמו כן, לפי החוקרים, גם הימצאות במקומות סגורים שאינם צפופים אך שמשך הזמן בו שוהים בהם הנוכחים הוא רב (למשל בעבודה) , ויש אינטראקציה של דיבור בקול רם/צעקות/שירה -גם אם הנוכחים עוטים מסיכות – הסיכון להידבקות גבוה.

המחברים מציגים במאמר טבלת סיכון ויזואלית שבה מוצגות רמות הסיכון לכל סיטואציה בצבעים, כאשר הצירים של הטבלה הם רמת הצפיפות (במקומות סגורים/פתוחים/מאווררים), וסוג ומשך הפעילות עם/בלי מסיכות :

המסרים המרכזיים שאיתם מסכמים המחברים את מאמרם הם :


  • ההנחיות והתקנות הנוכחיות לשמירת מרחק פיזי בטוח מבוססים על מידע מחקרי לא מעודכן

  • הפצת הנגיף באופן טיפתי מושפעת ממספר גורמים רב, לרבות זרימת אוויר המרמזת על כך שנגיף ה-SARS-CoV-2 עלול להתפזר למרחק גדול יותר מ-2 מטר באמצעות פעילויות כמו צעקות או שיעול.

  • התקנות לשמירת מרחק צריכות לשקף את מכלול הגורמים המשפיעים על הסיכון, לרבות איוורור, צפיפות ומשך זמן החשיפה.

BMJ2020;370:m3223

לדיווח והצגת המחקר ע”י ערד ניר ב-N-12

הערת המערכת:  זה מאמר חשוב כי הקורונה, כך עושה רושם, עומדת להישאר אתנו לאורך זמן.  בכדי שהציבור אכן יפעל ע”פ ההנחיות, ההנחיות חייבות להיות פשוטות ברורות והגיוניות, וכשהן  מבוססות כמובן על מידע עובדתי מדעי ככל האפשר.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    במאמר שפורסם בכתב העת Obesity מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי השמנה אינה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים במצב קריטי עם אבחנה של COVID-19. יתרה מזאת, בחולים עם מדד מסת גוף נמוך מ-25 ק”ג/מ2 תועדו שיעורי תמותה גבוהים יותר בהשוואה לאלו עם מדדי מסת גוף גבוהים יותר. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Ustekinumab-ttwe (או Pyzchiva) כתכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (סטלרה) לטיפול במגוון מצבים דלקתיים. בנוסף, הסוכנות קבעה באופן זמני כי התרופה אינה שונה מהתכשיר המקורי וצעד זה יאפשר לרוקחים בארצות הברית להחליף את התכשיר הביוסימילאר בתכשיר המקור ללא תלות במרשם שניתן מהרופא. התכשיר Ustekinumab-ttwe, אנטגוניסט […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה