נוירוכירורגיה

רופאים מארצות הברית משתפים עצות מעשיות להתמודדות עם COVID-19 (מתוך אתר Medscape)

רופאים מאוניברסיטת מישיגן בחרו לפרסם את הניסיון שלהם עם התמודדות מגפת COVID-19 ומציעים צעדים וטיפים לרופאים הניתנים לביצוע ויישום במהירות.

הכותבים מבהירים כי החולים יכולים להידרדר מהר והם פונים לרופאי יחידת טיפול נמרץ בכל מקרה של מטופל שעבר מנשימת אוויר חדר לצורך ב-6 ליטר חמצן בדקה בתוך פחות מ-24 שעות.

רבים זיהו שני פנוטיפים של מחלה: 1) אלו עם היפוקסיה קלה-עד-בינונית, המשתפרים לאט עם הזמן ו-2) אלו עם עליה מהירה בדרישה לחמצן, המתקדמים במהירות לאינטובציה. הבעיה היא שבמקרים רבים מטופלים צעירים ויחסית בריאים נדרשים לחיבור למנשם. חלק גדול מהם הם מטופלים הסובלים מהשמנת-יתר, גורם סיכון שנקשר עם פרוגנוזה גרועה יותר בשפעת H1N1.

באשר לתסמינים ובדיקות המעבדה, אלו לרוב תואמות לדיווחים מסין. כפי שפורסם בעבר, מעורבות ריאתית אסימטרית הייתה די נפוצה, אבל נדיר לראות מעורבות של ריאה אחת. כמעט כל החולים במרכז הרפואי לנגון בניו-יורק שאושפזו בשל היפוקסמיה סבלו מתסמינים במשך 7-10 ימים. חלק קטן מהחולים התייצגו עם סינקופה. חולים אלו היו בשלב מוקדם של מחלתם, פיתחו אורתוסטטיזם, אך לא סבלו מחום, כך שהרופאים הציעו כי תתכן השפעה של הנגיף על המערכת האוטונומית.

למרות שריכוזי פריטין ו-CRP היו מוגברים בתחילה, עם הזמן הם נעו לכיוונים מנוגדים, דבר אשר עורר בלבול מסוים. ריכוזי פריטין לא זוהו כסמן טוב של התוצאות: בחלק מהחולים עם רמות של 3,000 מיקרוגרם/ליטר התוצאות היו טובות ואחרים עם רמות מתחת ל-800 מיקרוגרם/ליטר פיתחו סיבוכים.

לעיתים קרובות תוארו מקרים של חום גבוה, עולה ויורד, עם שכיחות גבוהה של חום מעל 39 מעלות צלזיוס. החום היה עמיד לפראצטמול, אך חלק מהחולים שהועברו ליחידות טיפול נמרץ לא סבלו מחום ממושך.

בחולים שאינם במצב קריטי, שיעול כואב וממושך היה התסמין העיקרי. הכותבים תיארו אירועי שיעול עם צפצופים, אשר לעיתים קרובות הובילו לדה-סטורציה. הם ניסו סירופ שיעול, Albuterol, משאף עם ספייסר וקודאין, עם תועלת מעטה.

ההידרדרות במקרים של COVID-19 לא הייתה אופיינית לתמונה של אלח-דם. תחילה זוהה רק כשל נשימתי, אך חולים רבים ביחידות טיפול נמרץ פיתחו נזק כלייתי חד.

אירועים של מיוקרדיטיס היו נדירים, ייתכן מאחר ומדובר בסיבוך מאוחר. חלק מהחולים, בעיקר אלו עם מחלת לב מבנית או איסכמית, פיתחו החמרה בתפקוד לבבי מספר ימים לאחר הפסקת ההנשמה. לאור רמות D-dimer גבוהות מאוד, הכותבים תהו אם חלק מהדיווחים הקודמים אודות מיוקרדיטיס היו בעצם אבחנה של תסחיף ריאתי ולא מיוקרדיטיס.

הפרוטוקול המקובל לטיפול במרכז הרפואי לנגון בניו-יורק כולל מתן Azithromycin ו-Hydroxychloroquine/Zinc. חלק מהרופאים לא משתמשים ב-Hydroxychloroquine בחולים שהיו בשלבי החלמה לאור צפי לתועלת מעטה וכן חשש מפני הפרעות קצב בחולים עם מחלה כלילית או בסיכון להפרעות קצב.

בחולים עם הידרדרות אקוטית בחרו הרופאים במתן תוך-ורידי של Tocilizumab, מעכב Interleukin-6 לטיפול בדלקת מפרקים שגרונית. הם מצאו כי חסמי IL-6 היו יעילים כאשר ניתנו בשלב מוקדם, אך מזהירים כי במידה וממתינים עד להנשמת החולה, אז כבר מאוחר מדי.

תנוחת שכיבה על הבטן של חולים עם COVID-19 מהווה סטנדרט טיפול במרכז הרפואי לנגון בניו-יורק. צוותי טיפול נמרץ במרכז הרפואי דחפו מאוד לעשות זאת גם על הרצפה. הם מצאו כי חולים צעירים ורזים יכולים לעשות זאת, אך הדבר היה קשה לחולים המבוגרים והשמנים.

עוד מסבירים הכותבים כי גם כאשר חולים מונשמים השתפרו, הם עדיין נדרשו ללחצי PEEP (Positive End-Expiratory Pressure) גבוהים. במידה וגומלים אותם מהנשמה מוקדם מדי, רוויון החמצן בדם יורד באופן חמור.

הכותבים המליצו עוד על עבודת צוות ועזרה הדדית ומדגישים כי מדובר במחלה הדורשת שיתוף פעולה של אנשי צוות רבים.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Ustekinumab-ttwe (או Pyzchiva) כתכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (סטלרה) לטיפול במגוון מצבים דלקתיים. בנוסף, הסוכנות קבעה באופן זמני כי התרופה אינה שונה מהתכשיר המקורי וצעד זה יאפשר לרוקחים בארצות הברית להחליף את התכשיר הביוסימילאר בתכשיר המקור ללא תלות במרשם שניתן מהרופא. התכשיר Ustekinumab-ttwe, אנטגוניסט […]

  • הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    בהשוואה לחולים עם אבחנה של סרטן מעי גס ורקטום בגיל אופייני, באלו עם הופעה מוקדמת של המחלה הממארת לא תועד סיכון מוגבר למחלה מתקדמת ולכן אין צורך בבדיקות קולונוסקופיה תדירות יותר בהשוואה להמלצות בהנחיות הנוכחיות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות העלייה בהיארעות הופעה […]

  • מקרה נדיר בישראל: אדם צעיר לקה בדלקת מוחית הנגרמת מאמבה נדירה  (naegleria Fowleri)

    מקרה נדיר בישראל: אדם צעיר לקה בדלקת מוחית הנגרמת מאמבה נדירה  (naegleria Fowleri)

    משרד הבריאות מעדכן כי גבר תושב מחוז המרכז, בן 25, ללא מחלות רקע, לקה בדלקת מוחית מאמבה נדירה. הצעיר מאושפז בטיפול נמרץ במצב מסכן חיים. בעולם דווחו כ-400 מקרים. מדובר על מחלה נדירה ששיעור התמותה ממנה גבוה. האמבה נמצאת במים מתוקים, שלוליות, או מקורות מים עומדים מסוגים שונים. חקירה של לשכת הבריאות במחוז מרכז של […]

  • דוברות המשרד להגנת הסביבה ומשרד הבריאות: יתושות נגועות בנגיף קדחת מערב הנילוס נלכדו בכמה מוקדים

    דוברות המשרד להגנת הסביבה ומשרד הבריאות: יתושות נגועות בנגיף קדחת מערב הנילוס נלכדו בכמה מוקדים

    בפעולת ניטור לכד המשרד להגנת הסביבה יתושות שאובחנו לאחר מכן במעבדות משרד הבריאות כנגועות בנגיף קדחת מערב הנילוס. היתושות נלכדו במספר מוקדים במרכז הארץ וכן באילת ובמועצה אזורית איילות; המשרד להגנת הסביבה הנחה את הרשויות בישראל, בדגש על הרשויות בהן נמצאו יתושות נגועות ועל הרשויות לגביהן דיווח משרד הבריאות על תחלואה של בני אדם בקדחת […]

  • שכיחות גבוהה של תסמיני הפרעת דחק בתר-חבלתית בנשים לאחר ניתוח קיסרי (Am J Obstet Gynecol)

    שכיחות גבוהה של תסמיני הפרעת דחק בתר-חבלתית בנשים לאחר ניתוח קיסרי (Am J Obstet Gynecol)

    חודשיים לאחר לידה, כאחת מכל 11 נשים שילדו בניתוח קיסרי לאחר 34 שבועות הריון ומעלה פיתחה תסמיני הפרעת דחק בתר-חבלתית (Post-Traumatic Stress Disorder, או PTSD), כאשר בנשים עם מגע מיידי של עור לעור עם התינוק תועד סיכון נמוך יותר להפרעת הדחק, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics and Gynecology. ברקע למחקר […]

  • השכיחות של מחלת כליות כרונית בחולים עם סוכרת מסוג 1 (Diabetes Care)

    השכיחות של מחלת כליות כרונית בחולים עם סוכרת מסוג 1 (Diabetes Care)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes Care עולה כי מחלת כליות כרונית נפוצה מאוד במבוגרים עם סוכרת מסוג 1 בארצות הברית, כאשר כאחד מכל חמישה מבוגרים עם סוכרת מסוג 1 מאובחן עם מחלת כליות. במסגרת המחקר החוקרים ביקשו לבחון את שיעורי הימצאות מחלת כליות כרונית בקרב מבוגרים בגילאי 18 שנים ומעלה עם אבחנה של […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה