נוירואימונולוגיה

כלי חדש עשוי לסייע באבחנה ומעקב אחר תסמינים שונים של הגיל המבוגר (Clin Interv Aging)

כלי חדש בשם HABC (Healthy Aging Brain Care) עשוי לסייע באבחנה ומעקב באמצעים פשוטים ומהימנים אחר תסמינים קוגניטיביים, תפקודיים ופסיכולוגיים במבוגרים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Clinical Interventions in Aging.

הכלי החדש כולל 27 פריטים בסולם של 4 נקודות להערכת תסמינים קוגניטיביים, תפקודיים ופסיכולוגיים. ישנם כלים לדיווח עצמי או לדיווח ע”י מטפלים, הניתנים להשלמה באינטרנט או באמצעות דף ועט בתוך 2-3 דקות. הכלי מבקש מהמטפלים ומהמטופלים להשיב לשאלות שונות, דוגמת, במהלך השבועיים האחרונים, באיזור תדירות אתה (או אדם הקרוב לך) סבל מהבעיות הבאות: חזר על אותם דברים שוב ושוב (דוגמת שאלות או סיפורים); שכח את החודש או השנה; התקשה להתנהל כלכלית (דוגמת מאזנים, מיסים וחשבונות); תכנון, הכנה או הגשת ארוחות; התקשה בנטילת תרופות במינון הנכון ובמועד הנכון; קושי בהליכה או תפקוד גופני; הביע פחות עניין או הנאה בביצוע דברים, תחביבים או פעילויות; חש חרד, עצבני, מתוח או פוחד; שמע קולות, ראה דברים או שוחח עם אנשים שאינם נמצאים באזור.

החוקרים אישרו בעבר את התוקף של הגרסה המיועדת למטפלים להערכה וניטור תסמינים. במאמר הנוכחי הם מדווחים על מחקר לאישור תוקף המהדורה למילוי-עצמי ע”י המטופל.

מדגם המחקר כלל 291 מבוגרים בגילאי 65 שנים ומעלה.

החוקרים מציינים כי הכלי למילוי עצמי הוא מהימן ותקף ככלי מעשי להערכה וניטור תסמינים במבוגרים הפונים למרפאות ראשוניות. הכלי למילוי עצמי הביא לתוצאות דומות לכלי שנועד למילוי ע”י המטפלים. עם זאת, במידה והמטופל דיווח על מדד קוגניטיבי מושלם, החוקרים הציעו להשלים בדיקות נוספות לשלילת אפשרות כי המטופל שולל או אינו מודע לתסמינים קוגניטיביים.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים להערכת הכלי הנ”ל.

Clin Interv Aging. 2014;9:2123-2132

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    הסיכוי להתפתחות Long COVID פחת משמעותית מתחילת המגפה, ממצאים המספקים זיק של תקווה וסימן להתקדמות במאבק כנגד הנגיף, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. החוקרים כותבים כי הירידה הנ”ל נובעת מהפצת החיסונים ושינויים בנגיף עצמו. במקרים של Long COVID החולים סובלים מתסמינים לאורך חודשים או שנים לאחר הזיהום […]

  • עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס NUTRITION עולה כי צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד לא לוותה בעליה משמעותית בסיכון לסוכרת מסוג 2 במבוגרים בגיל העמידה. החוקרים ביקשו להבין טוב יותר כיצד מזון אולטרה-מעובד, מרכיב מרכזי בדפוסי התזונה בארצות הברית התורם ליותר מ-60% מהצריכה הקלורית, עשוי להשפיע על הסיכון לסוכרת. הם מסבירים כי מחקר קודם הראה […]

  • תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

  • מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: הנחיות למניעת נפילות בקרב קשישים שפורסמו ב-JAMA מתארות שיטות עבודה מומלצות להערכת סיכון לנפילה ולהתערבויות מעשיות, בתפקוד חושי, קוגניטיבי ואוטונומי בבעיות רפואיות פעילוֹת, בתרופות, בסיכונים סביבתיים ובפעילויות יומיומיות.

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין חשיפה משמעותית יותר לדו-תחמוצת החנקן וחומר חלקיקי קטן מ-10 מיקרומטר ובין סיכון מוגבר לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב וכלי דם הינה הגורם […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה