נוירואימונולוגיה

איגודי ריאות מובילים תומכים בהגבלת או איסור השימוש בסיגריות אלקטרוניות (מתוך הודעת FIRS)

בנייר עמדה של איגודי ריאות מובילים בעולם טוענים מומחים כי סיגריות אלקטרוניות עלולות להיות מסוכנות לבני אדם וכי על ממשלות להגביל או לאסור את השימוש בסיגריות אלו עד להבנה טובה יותר של ההשפעות הבריאותיות שלהן.

ממצאי נייר העמדה מטעם FIRS (Forum of International Respiratory Societies), הוצגו במהלך כנס בשם Shared Drivers, Shared Solution: NCDs, Lung Health and Sustainable Development.

אנשי הארגון טוענים כי היקף השימוש בטבק ברחבי העולם וההתנהלות ההיסטורית של תעשיית הטבק, שכללה הונאה בכל הנגוע להשפעות הבריאותיות של טבק, שיווק מכוון לילדים ומניפולציות ברמות ניקוטין בסיגריות להבטחת התמכרות, מחייבים התייחסות זהירה לנושא.

להלן עיקרי נייר העמדה בנוגע לסיגריות אלקטרוניות:

·         הבטיחות של הסיגריות האלקטרוניות לא הוכחה היטב.

·         קיימת תת-הערכה בכל הנוגע להשפעה הממכרת של ניקוטין וההשפעות הלא-רצויות שלו.

·         התועלת האפשרית של מכשירים אלקטרוניים למתן ניקוטין, כולל הפחתת הנזקים וככלי עזר להפסקת עישון, לא נבחנו היטב.

·         אל מול התועלת האפשרית למעשן פרטני יש לקחת בחשבון את הסיכון לאוכלוסיה בעקבות עליה בקבלת עישון ושימוש בניקוטין בחברה.

·         דרושה סקירת עדויות להערכת תביעות בנוגע להשפעות הבריאותיות והבטיחות של מערכות אלקטרוניות למתן ניקוטין.

·         לא ניתן לשלול השפעות של סיגריות אלקטרוניות על צד שלישי, באנשים הנחשפים לשימוש בציוד זה.

·         יש להגביל או לאסור את השימוש במערכות אלקטרוניות למתן ניקוטין, לפחות עד שיהיו נתונים נוספים בנוגע לבטיחות השימוש.

·         במידה ומאשרים את השימוש במערכות אלקטרוניות למתן ניקוטין, דרושה בקרה בדומה לטיפול תרופתי, עם סקירת עדויות דומה לטיפולים אחרים.

·         במידה ולא תהיה בקרה על מערכות אלקטרוניות למתן ניקוטין בדומה לטיפול תרופתי, אזי יש להקפיד על בקרה דומה למוצרי טבק.

·         יש להשלים מחקרים בתמיכת מקורות אחרים לתעשיית הטבק או תעשיית הסיגריות האלקטרוניות להערכת ההשפעות של מערכות אלקטרוניות למתן ניקוטין על הבריאות במגוון מצבים.

·         יש לנטר את השימוש במערכות אלקטרוניות למתן ניקוטין ואת ההשפעות ברמת האוכלוסיה.

·         יש להעביר את כל המידע ממחקרים אלו לציבור בצורה ברורה.

מתוך נייר עמדה מטעם FIRS

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    הסיכוי להתפתחות Long COVID פחת משמעותית מתחילת המגפה, ממצאים המספקים זיק של תקווה וסימן להתקדמות במאבק כנגד הנגיף, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. החוקרים כותבים כי הירידה הנ”ל נובעת מהפצת החיסונים ושינויים בנגיף עצמו. במקרים של Long COVID החולים סובלים מתסמינים לאורך חודשים או שנים לאחר הזיהום […]

  • עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס NUTRITION עולה כי צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד לא לוותה בעליה משמעותית בסיכון לסוכרת מסוג 2 במבוגרים בגיל העמידה. החוקרים ביקשו להבין טוב יותר כיצד מזון אולטרה-מעובד, מרכיב מרכזי בדפוסי התזונה בארצות הברית התורם ליותר מ-60% מהצריכה הקלורית, עשוי להשפיע על הסיכון לסוכרת. הם מסבירים כי מחקר קודם הראה […]

  • סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: מוצרי סיגריות אלקטרוניות ואידוי הוצגו בפעם הראשונה בארצות הברית סביב שנת 2007, וצברו פופולריות במהירות. ב-2018, פורסמה אזהרה רשמית בארצות הברית אודות השימוש בסיגריות אלקטרוניות באוכלוסייה הפדיאטרית, וצוין כי סיגריות אלקטרוניות הפכו למוצר הטבק הנפוץ ביותר בשימוש בקרב צעירים בארצות הברית. במגזין זה אנחנו משתפים סיכום של סקירה שפורסמה ב-Pediatrics, שסקרה את האבולוציה של סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית.

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין חשיפה משמעותית יותר לדו-תחמוצת החנקן וחומר חלקיקי קטן מ-10 מיקרומטר ובין סיכון מוגבר לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב וכלי דם הינה הגורם […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • ההשפעה של עישון על הישנות פרפור פרוזדורים לאחר בידוד ורידי הריאה (Int J Cardiol)

    ההשפעה של עישון על הישנות פרפור פרוזדורים לאחר בידוד ורידי הריאה (Int J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי עישון סיגריות מלווה בסיכון מוגבר להישנות פרפור פרוזדורים לאחר בירור ורידי הריאה, עם עדות לסיכון מוגבר לפרפור פרוזדורים התקפי וקבוע. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים מאסיה הצביעו על תוצאות סותרות בכל הנוגע להשפעה הקלינית של עישון על הישנות פרפור פרוזדורים לאחר […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה