נוירואימונולוגיה

רופאים הנוטים למות אינם מעוניינים בפעולות רפואיות הרואיות (PLoS ONE.)

רופאים ממשיכים לתת טיפול אגרסיבי לחולים סופניים, למרות שאינם מעוניינים בטיפול אגרסיבי דומה לעצמם כאשר הם אלו שעומדים בפני המוות. מסקנה זו מבוססת על ממצאי מחקר חדש שהוצגו במהלך כנס מטעם ה-American Geriatrics Society.

מהממצאים עולה כי הגישות של רופאים בנוגע לטיפול לקראת תום החיים חשובות במיוחד לאור העלייה הניכרת במבוגרים הצפויים להידרש לטיפול בחולים הנוטים למות בארצות הברית וברחבי העולם. בעידן המודרני חלה עליה משמעותית בתוחלת החיים אך ללא שיפור משמעותי באיכות החיים בשנתיים האחרונות לחיים.

החוקרים ביקשו לקבוע אילו גורמים משפיעים אם הרופאים יבחרו בטיפולים אגרסיביים לקראת תום החיים במטופליהם ואם היו מעוניינים בטיפולים אלו עבורם. הם גם בחנו את הגישות של רופאים בנוגע לשינויים במגמות משנת 1990, עם מתן שליטה גדולה יותר לחולים בכל הנוגע לטיפול לקראת מותם.

המחקר כלל שני מדגמים, הראשון כלל 1,081 רופאים שהשלימו שאלונים בשנת 2013 והשני כלל 790רופאים פנימאים ורופאי משפחה מארקנסו שהשיבו לאותו סקר בשנת 1989. החוקרים בחנו את התגובות משני המדגמים.

ההשערה הייתה כי הגישות של הרופאים כיום יהיו הרבה יותר חיוביות בהשוואה לגישות משנת 1989. עם זאת, באופן מפתיע, חל שינוי קל מאוד בגישות עם הזמן.

מאחר ומדובר בשני מדגמים שונים, ניתן לטעון כי מדובר בהשוואה בין תפוזים ותפוחים. במדגם משנת 2013 שיעור הנשים היה גבוה יותר בהשוואה למדגם משנת 1989 (51.4% לעומת 7.5%). במדגם משנת 2013, 48.9% מהמשיבים דיווחו כי משתייכים לקבוצת מיעוט אתני, כאשר במדגם משנת 1989 לא דווח על המגוון האתני של המשתתפים.

בשנת 2013, הגישות בנוגע להתערבויות מתקדמות השתנתה משמעותית לפי קבוצה אתנית. רופאים שחורים ולבנים הביעו גישות חיוביות דומות בנוגע להתערבויות מתקדמות; רופאים היספאנים/לטינים הציגו את הגישות הכי פחות חיוביות בנוגע להתערבויות אלו.

הגישות היו שונות לפי תתי התמחות במדגם בשנת 2013 רופאים בחדרי מיון, רופאי שיקום, רופאי ילדים ומיילדים וגניקולוגים הביעו גישות חיוביות יותר בנוגע להתערבויות מתקדמות, בהשוואה לרופאים מתחומי רדיולוגיה ורפואה גרעינית, כירורגיה, אורתופדיה ואונקולוגיה.

תוארו הבדלים בין התמחויות ברפואה דחופה וקרינה (הבדל בשיעורי הצלחה של 0.305), כמו גם הבדלים בין התמחויות ברפואת ילדים וקרינה אונקולוגית (הבדלי שיעורי הצלחה של 0.304), רפואה דחופה ואורתופדיה (0.283) ומיילדות וגניקולוגיה וקרינה אונקולוגית (0.280).

הבדלים בגישות בנוגע להתערבויות מתקדמות בין שני המדגמים היו שונים משמעותית ב-3 מבין 14 השאלות בשאלון בלבד.

שיעור גבוה יותר מהמשיבים לשאלונים בשנת 2013, בהשוואה למשיבים לשאלונים בשנת 1989, לא האמינו כי התערבויות מתקדמות יובילו לטיפול פחות אגרסיבי (p<0.001). בקרב המשיבים לשאלונים בשנת 2013 תועדה דרגת בטחון גדולה יותר בנוגע להחלטות הטיפוליות בעקבות התערבויות מתקדמות, והם פחות חששו מההשלכות החוקיות עקב הגבלת הטיפול בהתאם להתערבויות המתקדמות.

88.3% מהמשיבים לשאלונים בשנת 2013 דיווחו כי הם מקבלים מצבי בהם אין לבצע החייאה או אין לקרוא לצוות החייאה. בקרב אלו שהביעו תמיכה פחוותה בהתערבויות מתקדמות שיעורי ההסכמה לתרומת איברים היו נמוכים יותר.

החוקרים כותבים כי בהיבט זה לא חל שינוי במגמות משנת 1989 ועד 2013 ונראה כי דרושים מאמצים רבים נוספים בכדי לשיפור ההבנה של רופאים כיצד לקבל החלטות בנוגע להתערבויות מתקדמות וכיצד לתמוך בחולים בהחלטות בנוגע להתערבויות מתקדמות.

באשר לגישות הרופאים בנוגע לטיפול לקראת תום החיים, ממצאי המחקר מאשרים את הסברה לפיה רופאים יעדיפו להימנע מהתערבויות מתקדמות להארכת חייהם כאשר הם בעצמם יגיעו לנקודה בה קרובים למותם. מהנתונים עולה כי מרבית הרופאים אינם מעוניינים בהתערבויות מתקדמות לטיפול בהם כאשר מתקרבים למותם.

PLoS ONE. Published May 28, 2014

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    הסיכוי להתפתחות Long COVID פחת משמעותית מתחילת המגפה, ממצאים המספקים זיק של תקווה וסימן להתקדמות במאבק כנגד הנגיף, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. החוקרים כותבים כי הירידה הנ”ל נובעת מהפצת החיסונים ושינויים בנגיף עצמו. במקרים של Long COVID החולים סובלים מתסמינים לאורך חודשים או שנים לאחר הזיהום […]

  • עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס NUTRITION עולה כי צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד לא לוותה בעליה משמעותית בסיכון לסוכרת מסוג 2 במבוגרים בגיל העמידה. החוקרים ביקשו להבין טוב יותר כיצד מזון אולטרה-מעובד, מרכיב מרכזי בדפוסי התזונה בארצות הברית התורם ליותר מ-60% מהצריכה הקלורית, עשוי להשפיע על הסיכון לסוכרת. הם מסבירים כי מחקר קודם הראה […]

  • תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

  • מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: הנחיות למניעת נפילות בקרב קשישים שפורסמו ב-JAMA מתארות שיטות עבודה מומלצות להערכת סיכון לנפילה ולהתערבויות מעשיות, בתפקוד חושי, קוגניטיבי ואוטונומי בבעיות רפואיות פעילוֹת, בתרופות, בסיכונים סביבתיים ובפעילויות יומיומיות.

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין חשיפה משמעותית יותר לדו-תחמוצת החנקן וחומר חלקיקי קטן מ-10 מיקרומטר ובין סיכון מוגבר לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב וכלי דם הינה הגורם […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה