במאמרה של ד”ר דנה צפת, קרדיולוגית, ראש המרכז לבריאות לב האשה במרכז הרפואי הדסה בירושלים, המתפרסם היום באתר “הארץ” היא מציגה גישה מעניינת לפיה מרכיבי תזונה מסויימים עשויים להשפיע על מבנה ותפקוד גנים מסויימים, ובכך לפעול במקרים מסויימים כגורם מגן מפני התפתחות מחלות ספציפיות.
גישה זו היא חלק מתחום מחקרי חדש שנקרא אפיגניטיקה שבמסגרתו נבדקת השפעת מרכיבי תזונה והשפעות חיצוניות נוספות על הגנים.
מהסקירה עולה שמזונות כמו אגוזי קשיו, ברוקולי, תפוחים, כורוכום ועוד, בעיקר מזונות הנכללים בהגדרה של דיאטה ים תיכונית עשויים להביא לשיפור תפקוד גנים האחראים על תאי כליות, ריאות, שד, המעי הגס ועוד.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!