נוירואימונולוגיה

עליה ברמות עופרת בדם בילדים הנחשפים לעישון פאסיבי (Prev Chronic Dis)

בילדים עם חשיפה לעישון פאסיבי תועדו רמות גבוהות יותר של עופרת בדם, בהשוואה לצעירים שלא נחשפו לעישון פאסיבי, עם עליה אפשרית בסיכון להפרעות נוירו-התפתחותיות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש דצמבר בכתב העת Preventing Chronic Disease.

החוקרים כותבים כי הקשר בין עישון וכמות העופרת בגוף דווחו לפני כעשר שנים וממצאי המחקר הנוכחי מאשרים ומוספים נתונים נוספים על הממצאים הקודמים. הממוצע הגיאומטרי של רמות עופרת בדם המשתתפים הצעירים ביותר שנחשפו לעישון פאסיבי עמד על שני מיקרוגרם לד”ל, רמה המעידה על סיכון לפגיעה בתפקוד הקוגניטיבי.

לפי ה-CDC, אין רמה בטוחה של עופרת בדמם של ילדים, ורמות עופרת בדם עמדו על כ-2 מיקרוגרם לד”ל בילדים ונקשרו עם מדדי אינטליגנציה נמוכים יותר, היפראקטיביות ויכולת קוגניטיבית נמוכה יותר.

החוקרים בחנו את מגמות ריכוזי עופרת בדם במבוגרים וצעירים בין השנים 1999-2008. הם התבססו על נתוני סקר ה-NHANES (National Health and Nutrition Examination Survey) עם כ-34,000 משתתפים עם תיעוד רמות קוטינין בדמם (מטבוליט של ניקוטין) שאלון בנוגע לעישון ניתן למשתתפים בגילאי 12 שנים ומעלה. המשתתפים סווגו לארבע קטגוריות: לא-מעשנים ללא חשיפה פאסיבית לעישון, לא-מעשנים עם חשיפה מעטה לעישון פאסיבי, לא-מעשנים עם חשיפה רבה לעישון פאסיבי ומעשנים. החוקרים לקחו בחשבון את גיל המשתתפים, מצב סוציואקנומי, גיל של בני המשפחה שהתגוררו בבית, לידה בארץ זרה וחשיפה תעסוקתית לעופרת.

בהשוואה לילדים בגילאי 3-5 שנים ללא לעישון פאסיבי (ממוצע גיאומטרי של רמות עופרת בדם של 1.24 מיקרוגרם לד”ל), בילדים באותה קבוצת גיל עם חשיפה מעטה לעישון פאסיבי תועדו ריכוזי עופרת גבוהים פי 1.25 (1.55 מיקרוגרם לד”ל), ובילדים עם חשיפה רבה לעישון פאסיבי תועדו רמות גבוהות פי 1.7 (2.06 מיקרוגרם לד”ל). החוקרים זיהו רמות עופרת נמוכות יותר בקרב אלו שחיו מתחת לקו העוני, אלו שהתגוררו בבתים שנבנו בשנת 1949 או קודם לכן ובאלו שנולדו מחוץ לארצות הברית.

בכל שנת סקר, בקרב צעירים לא-מעשנים עם חשיפה לעישון פאסיבי תועדו ריכוזי עופרת גבוהים יותר בדם, בהשוואה לצעירים לא-מעשנים וללא חשיפה לעישון פאסיבי. ממצאים אלו נתרו גם לאחר שלקחו בחשבון את גורמים שונים העשויים היו להשפיע על הנתונים. בקרב מבוגרים בגילאי 19 שנים ומעלה, החוקרים זיהו ריכוזי עופרת גבוהים יותר בדם של מעשנים ולא-מעשנים עם חשיפה לעישון פאסיבי, בהשוואה לאלו שלא נחשפו לעישון פאסיבי. ממצאים אלו נותרו גם לאחר תקנון לחשיפה תעסוקתית למתכות כבדות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי ריכוזי עופרת מוגברים בדם בצעירים ובמבוגרים קשורים לחשיפה לעישון סיגריות הרבה מעבר לחשיפה שמקורה במגורים בבתים ישנים או חשיפה תעסוקתית. הן החשיפה לעופרת בבית והן החשיפה עקב עישון פאסיבי נפוצות יותר במשפחות בעלות הכנסה נמוכה, ממצאים התומכים בצורך בחינוך הציבור בנוגע לסכנות של חשיפה לעופרת ועישון והתועלת של בתים ללא-עישון.

Prev Chronic Dis. Published online December 19, 2013

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    הסיכוי להתפתחות Long COVID פחת משמעותית מתחילת המגפה, ממצאים המספקים זיק של תקווה וסימן להתקדמות במאבק כנגד הנגיף, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. החוקרים כותבים כי הירידה הנ”ל נובעת מהפצת החיסונים ושינויים בנגיף עצמו. במקרים של Long COVID החולים סובלים מתסמינים לאורך חודשים או שנים לאחר הזיהום […]

  • עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס NUTRITION עולה כי צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד לא לוותה בעליה משמעותית בסיכון לסוכרת מסוג 2 במבוגרים בגיל העמידה. החוקרים ביקשו להבין טוב יותר כיצד מזון אולטרה-מעובד, מרכיב מרכזי בדפוסי התזונה בארצות הברית התורם ליותר מ-60% מהצריכה הקלורית, עשוי להשפיע על הסיכון לסוכרת. הם מסבירים כי מחקר קודם הראה […]

  • סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: מוצרי סיגריות אלקטרוניות ואידוי הוצגו בפעם הראשונה בארצות הברית סביב שנת 2007, וצברו פופולריות במהירות. ב-2018, פורסמה אזהרה רשמית בארצות הברית אודות השימוש בסיגריות אלקטרוניות באוכלוסייה הפדיאטרית, וצוין כי סיגריות אלקטרוניות הפכו למוצר הטבק הנפוץ ביותר בשימוש בקרב צעירים בארצות הברית. במגזין זה אנחנו משתפים סיכום של סקירה שפורסמה ב-Pediatrics, שסקרה את האבולוציה של סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית.

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין חשיפה משמעותית יותר לדו-תחמוצת החנקן וחומר חלקיקי קטן מ-10 מיקרומטר ובין סיכון מוגבר לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב וכלי דם הינה הגורם […]

  • ניהול מקרי שלפוחיות ופוסטולות בילודים בני פחות מ-60 יום ללא חום שהוערכו דרמטולוגית (Pediatrics)

    ניהול מקרי שלפוחיות ופוסטולות בילודים בני פחות מ-60 יום ללא חום שהוערכו דרמטולוגית (Pediatrics)

    מטרת מחקר זה, שפורסם לאחרונה ב-PEDIATRICS, היתה להעריך את הניהול הרפואי ותוצאותי במקרים בהם ילודים בני פחות מ-60 יום ללא חום הוערכו על ידי רופאי העור לאור הופעת שלפוחיות ו/או פוסטולות. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את הסקירה ומוסיף מהערותיו.

  • הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    כשל גדילה, כפי שבא לידי ביטוי בהיקף הראש בשחרור של ילודים עם פגות קיצונית, נמצא כקשור לתוצאות התפתחותיות והתנהגותיות בגיל שנתיים, כך פורסם ב- Journal of Perinatology ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • קרם Roflumilast אושר לטיפול באקזמה בחולים מגיל שש שנים ומעלה (מתוך הודעת ה-FDA)

    קרם Roflumilast אושר לטיפול באקזמה בחולים מגיל שש שנים ומעלה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישרו התוויה חדשה לטיפול בקרם Roflumilast בריכוז 0.15% כנגד אטופיק דרמטיטיס בדרגה קלה-עד-בינונית במבוגרים וילדים מגיל שש שנים ומעלה. המומחים מסבירים כי קרם Roflumilast, אשר פותח ע”י חברת Arcutis Biotherapeutics, הינו מעכב PDE-4 מקומי ללא-סטרואידים, אשר אושר בעבר בריכוזים גבוהים לטיפול בסבוריאה ופסוריאזיס רובדי. האישור הנוכחי מבוסס […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה