נוירואימונולוגיה

כושר גופני טוב מספק הגנה מפני אפילפסיה (Neurology)

מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש ספטמבר בכתב העת Neurology, עולה כי כושר גופני נמוך בגברים בגילאי 18 שנים מלווה בסיכון מוגבר לאפילפסיה בשלב מאוחר יותר במהלך החיים, ממצא העשוי להשפיע על גישות למניעה ודחיית התקדמות ההפרעה.

לדברי החוקרים, מנתוני המחקר עולה כי כושר קרדיווסקולארי עשוי לתרום ליכולת מוחית גדולה יותר, או שבאופן כלשהו מביא לעליה בסף לפרכוסים.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין כושר קרדיווסקולארי בגיל 18 שנים על הסיכון לאפילפסיה בעתיד. לשם כך, הם ערכו מחקר מבוסס-אוכלוסיה שכלל כ-1.7 מיליון גברים משבדיה, שנולדו בין השנים 1950-1987 והיו במעקב למשך עד 40 שנים. הם אספו נתונים אודות הכושר הקרדיווסקולארי של המשתתפים ובחנו אותם אל מול נתונים מבתי חולים במטרה להעריך את הסיכון לאפילפסיה בשלב מאוחר יותר.

מהתוצאות עולה כי אפילפסיה אובחנה ב-6,796 משתתפים במהלך תקופת המעקב. במודלים מתוקנים מצאו החוקרים קשר בין כושר קרדיווסקולארי נמוך ובינוני ובין סיכון מוגבר לאפילפסיה בעתיד, בהשוואה לאלו בעלי כושר קרדיווסקולארי גבוה (יחס סיכון של 1.79 ויחס סיכון של 1.36, בהתאמה). הקשר השתנה באופן שולי בלבד לאחר תקנון להשפעות משפחתיות וחבלה חמורה קודמת למוח, מחלה צרברווסקולארית, או סוכרת.

לסיכום, מממצאי המחקר עולה קשר בין כושר קרדיווסקולארי נמוך בגיל צעיר ובין סיכון מוגבר לאפילפסיה בשלב מאוחר יותר במהלך הבגרות. ממצאים אלו עולים בקנה אחד עם תוצאות מחקרים בבעלי חיים והחוקרים מציעים כי התנהגויות המעלות את הכושר הגופני עשויות להפחית את הסיכון להתפתחות אפילפסיה.

Neurology 10

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה