בכתבה שפורסמה ב”הארץ” כותב דן אבן על דו”ח חדש של משרד הבריאות שהוצג היום בכנס “תזונה מונעת- איחוד כוחות”, שמצביע על הרכב תזונתי לקוי בארוחות המוגשות בבתי החולים בארץ. לפי המחלקה לתזונה במשרד הבריאות, קרוב ל-60% מבית החולים מגישים למאושפזים אצלם מזון לא מאוזן, כולל עודף שומן ומעט מדי ברזל וסידן. עוד נכתב בדו”ח כי למעלה מ-40% מבתי החולים לא מגישים פירות לפי הנחיות משרד הבריאות (2 פירות שונים ביום וארבעה בשבוע) , לא מספקים תפריט צמחוני או המתאים למאושפזים הזקוקים למזונות רכים, וכן רבים מהם מגישים את אותה מנה של מזון טחון כמה פעמים ביום. הממצאים לא מפרטים את שמות בתי החולים שנבדקו.
![שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: האם אכילה של מזון מתועש מעלה את הסיכון למחלת לב, סרטן ותמותה?](https://www.e-med.co.il/wp-content/uploads/2024/05/Myth-logo-380x243.jpg)
שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: האם אכילה של מזון מתועש מעלה את הסיכון למחלת לב, סרטן ותמותה?
ברוכות וברוכים הבאים לפינה נוספת של “שבירת מיתוסים ברפואה”. בפינה הפעם פרופ’ רז משתף מאמר מה-BMJ שמצא שאכילת מזון מתועש אמנם עלולה להעלות את הסיכון לתמותה, אבל לאו דווקא מסיבות קרדיווסקולריות כצפוי… עם זאת, פרופ’ רז חוזר ומדגיש כי מזון מתועש הוא עדיין גורם הסיכון המשמעותי ביותר להשמנה בלדים, ונקשר לעליה בסיכון לסוכרת ולתמותה לבבית. […]
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!