נוירואימונולוגיה

טיפול קדם-לידתי בסטרואידים והסיכון לסוכרת בצאצא (Int J Epidemiol)

במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר אפשרי בין טיפול קדם-לידתי בקורטיקוסטרואידים ובין התפתחות סוכרת בילדות, אם כי דרושים מחקרים נוספים בנושא.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חשיפה עוברית לעודף גלוקוקורטיקואידים נקשרה עם הפרעה בהתפתחות מספר מערכות עובריות, העשויה להמשיך לאחר הלידה ולהוביל לסיכון מוגבר למחלות שונות. במסגרת המחקר הנוכחי הם ביקשו לבחון את ההשפעה של טיפול קדם-לידתי בקורטיקוסטרואידים על התפתחות סוכרת בצאצא.

החוקרים ערכו מחקר עוקבה ארצי של ילדים שנולדו לאחר הריון יחיד בדנמרק בין 1 בינואר, 1997 ועד 31 בדצמבר, 2004, עם מעקב עד 31 בדצמבר, 2008. ארבעה מאגרים ארציים בדנמרק נבחנו עם הערכת חשיפות ספציפיות, תוצאות ומשתנים בעלי עניין ב-505,386 ילדים לאחר הריונות יחידים, שנולדו בחיים אל מול 360,484 נשים.

מהתוצאות עולה כי חשיפה קדם-לידתית לקורטיקוסטרואידים לוותה בעליה קטנה בשיעורי ההיארעות של סוכרת מסוג 1 בצאצא (יחס סיכון של 1.20) ובעליה של 51% בסיכון לסוכרת מסוג 2 או רמות סוכר מוגברות בדם, בהשוואת ילדים שנחשפו לפני הלידה לקורטיקוסטרואידים אל מול אלו שלא נחשפו לקורטיקוסטרואידים. הנתונים היו עקביים עם עליה מונוטונית בסיכון הכולל לסוכרת עם הגדלת עוצמת הטיפול בקורטיקוסטרואידים.

החוקרים כותבים כי במידה ומחקרים נוספים יתמכו בקשר בין טיפול קדם-לידתי בסטרואידים ובין התפתחות סוכרת בצאצא, אזי ייתכנו לדבר השלכות משמעותיות עבור בריאות הציבור.

Int J Epidemiol. 2013;42(1):186-193

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה