מחקר ישראלי חדש מגלה כי שיעור המתבגרים בישראל הסובלים מאלרגיה למזון גבוה מהממוצע המקובל במדינות אחרות. בישראל המחקר הצביע על שכיחות של 3.6% לעומת סקר שהתקיים ב-2005 באנגליה שבו דווח על שכיחות של 2.3% .
עוד נמצא שמתבגרים ממוצע ערבי נמצאים בשכיחות של פי 3.5 לפתח אלרגיה לביצים בהשוואה למתבגרים יהודיים, אך בסיכון נמוך יותר של 40% לפתח אלרגיה לחלב.
כמו כן, ע”פ הנתונים , יש קורלציה גבוהה בין אלרגיה למזון לאסתמה: הסיכון לפתח אסתמה בקרב הסובלים מאלרגיה למזון היה פי 2.5 גדול יותר ממתבגרים ללא אלרגיה למזון.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!