נוירואימונולוגיה

הנחיות ראשונות לגישה לחולים עם מחלת כליות על-רקע לופוס (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American College of Rheumatology)

לפי ההנחיות הראשונות אי-פעם לטיפול בחולים עם מחלת כליות על-רקע לופוס (Lupus Nephritis) מומלץ לערוך ביופסיות בכל החולים עם עדות קלינית למחלה פעילה, לסווג את שלב המחלה בהתאם למערכת סיווג International Society of Nephrology/Renal Pathology Society, ולטפל במחלה על-בסיס סיווג זה.

ההנחיות שהוצגו בכנס השנתי מטעם ה-American College of Rheumatology, תומכות גם במתן תכשירים ביולוגיים לטיפול במחלה עמידה לטיפול, אם כי Rituximab אינה מאושרת להתוויה זו.

אחד השינויים העיקריים בנושא נוגע לכך ש-Azathioprine לבדו אינו מומלץ עוד כטיפול אחזקה. בנוסף, ההמלצה למתן Hydroxychloroquine לכל החולים היא חשובה, לאור עדויות המצביעות על יכולתה להפחית נזק כלייתי ארוך-טווח.

ההנחיות פותחו ע”י ועידה של 24 חברים, שערכו סקירה ספרותית נרחבת וניתחו תרחישים אפשריים שונים. צוות משימה קטן יותר הצביע על ההמלצות הסופיות.

בנוסף ל-Hydroxychloroquine, ההנחיות ממליצות על טיפול במעכבי ACE או ARB לכל החולים עם פרוטאינוריה של לפחות 0.5 גרם ליום, או יחס חלבון/קריאטינין מקביל.

המלצות אחרות כוללות שמירה על לחץ דם של 130/80 מ”מ כספית ומטה, טיפול בסטטינים לחולים עם ערכי LDL מעל 100 מ”ג לד”ל וייעוץ בנושאי הריון לנשים פוריות.

הקווים המנחים אינם בוחרים ב-Mycophenolate Mofetil או Cyclophosphamide כטיפול אינדוקציה בחולים עם מחלת כליות בשלב III/IV, ובמקום זאת, מציעים לרופאים אפשרות בחירה. עם זאת, הם מציינים כי Mycophenolate Mofetil עדיף על Cyclophosphamide בחולים שחורים והיספאנים. בכל החולים מומלץ על טיפול תוך-ורידי בסטרואידים במינון-גבוה למשך שלושה ימים, ולאחר מכן טיפול בפרדניזון במינון -0.5-1.0 מ”ג לק”ג ליום, עם הפחתת המינון לאחר מספר שבועות למינון היעיל הנמוך ביותר.

ההנחיות מציעות גם בחירה של טיפול אינדוקציה עם Cyclophosphamide: משטר Euro-Lupus במינון נמוך (טיפול תוך-ורידי במינון 500 מ”ג, אחת לשבועיים, למשך שישה שבועות) בלבנים ממוצא אירופאי; או משטר National Institute of Health במינון גבוה (500-1000 מ”ג למ”ר שטח גוף, כל חודש למשך שישה חודשים). מחקרים מצאו כי למשטרים אלו שיפור דומה בסימנים ובתסמינים של מחלת כליות על-רקע לופוס.

בחולים עם כשלון טיפול אינדוקציה מומלץ להחליף לאפשרות החלופית. רק לאחר שהחולים נכשלו הן תחת טיפול ב-Mycophenolate Mofetil והן תחת טיפול ב-Cyclophosphamide, ההנחיות מציעות מתן Rituximab או מעכבי קלצינאורין. מספר מחקרים הצביעו על תועלת למתן Rituximab לחולים עם Lupus Nephritis.

בחולים בהם חל שיפור ניתן להמשיך בטיפול ב-Mycophenolate Mofetil (1-2 גרם ליום) או Azathioprine (2 מ”ג לק”ג ליום).

בחולים עם Membranous Lupus Nephritis בדרגה V מומלץ התחלת טיפול ב-Mycophenolate Mofetil (2-3 גרם ליום למשך שישה חודשים) עם פרדניזון (0.5 מ”ג לק”ג ליום למשך שישה חודשים). במידה וחל שיפור, מומלץ טיפול אחזקה ב-Mycophenolate Mofetil או Azathioprine. במידה ולא חל שיפור, יש להתחיל טיפול ב-Cyclophosphamide (500-1000 מ”ג למ”ר בחודש למשך שישה חודשים) עם טיפול בסטרואידים במינון-גבוה, לאחריו טיפול יומי בפרדניזון.

ההנחיות נוגעות גם לנושא הטיפול בנשים הרות. בנשים עם היסטוריה של מחלה בדרגה III ומעלה לא נדרש טיפול במידה ואין עדות לפעילות המחלה. באלו עם מחלה קלה מומלץ מתן Hydroxychloroquine (200-400 מ”ג ליום), ובאלו עם מחלה פעילה קלינית מומלץ מתן פרדניזון במינונים הנדרשים לדיכוי הפעילות, ובמידת הצורך, מתן Azathioprine (עד 2 מ”ג לק”ג ליום).

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American College of Rheumatology

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • זיהומים נלווים מעלים את הסיכון להתלקחות לופוס (Lupus Science & Medicine)

    זיהומים נלווים מעלים את הסיכון להתלקחות לופוס (Lupus Science & Medicine)

    במאמר שפורסם בכתב העת Lupus Science & Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי זיהומים מלווים בסיכון מוגבר להתלקחויות לופוס בתוך שלושה חודשים, כאשר זיהומים מג’וריים מלווים בסיכון גבוה פי 7.4 להתלקחויות מג’וריות. החוקרים בחנו באופן פרוספקטיבי את הקשר בין זיהומים נלווים ובין התפתחות התלקחויות לופוס ב-203 חולים (גיל חציוני של 40 […]

  • מה בין רמות חומצה אורית בדם ובין הסיכון לסרטן שד? (Am J Med Sci)

    מה בין רמות חומצה אורית בדם ובין הסיכון לסרטן שד? (Am J Med Sci)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת American Journal of the Medical Sciences עולה כי רמות גבוהות של חומצה אורית בדם עשויות להפחית את הסיכון להיארעות סרטן שד בנשים, רמז להשפעה מגנה של חומצה אורית בדם מפני המחלה הממארת בנשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תתכן מעורבות של רמות חומצה אורית בדם בהתפתחות ממאירות בשל עיכוב עקה חמצונית, […]

  • שכיחות גבוהה של גאוט בחולים לאחר השתלת לב או ריאה (Front Transplant)

    שכיחות גבוהה של גאוט בחולים לאחר השתלת לב או ריאה (Front Transplant)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Transplantation עולה כי גאוט נפוץ מאוד בחולים לאחר השתלת לב ו/או ריאות, כאשר אבחנה קודמת של גאוט טרם ההשתלה מנבאת התפתחות מחלה תסמינית לאחר ההשתלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גאוט עשוי להתפתח לאחר השתלת איבר סולידי עם השלכות משמעותיות על בריאות החולים. בהעדר מידע אודות שיעורי […]

  • מזון אולטרה-מעובד מעלה את הסיכון ללופוס בנשים (Arthritis Care & Research)

    מזון אולטרה-מעובד מעלה את הסיכון ללופוס בנשים (Arthritis Care & Research)

    צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד מעלה ביותר מ-50% את הסיכון לאבחנה של לופוס בנשים, עם סיכון גבוה כפליים באלו עם נוגדנים כנגד דנ”א סליל כפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Arthritis Care & Research. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 204,175 נשים ממחקר Nurses’ Health Study בין השנים 1984-2016. המשתתפים השלימו שאלוני […]

  • התועלת של Tofacitinib בטיפול בחולים עם התלקחות חמורה של קוליטיס כיבית (Am J Gastroenterol)

    התועלת של Tofacitinib בטיפול בחולים עם התלקחות חמורה של קוליטיס כיבית (Am J Gastroenterol)

    במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Gastroenterology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם התלקחות חמורה של קוליטיס כיבית, משלב Tofacitinib (קסלג’אנז) עם קורטיקוסטרואידים לווה בשיפור תגובה לטיפול והפחתת הצורך בטיפול הצלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול תוך-ורידי בקורטיקוסטרואידים מהווה את המרכיב העיקרי של הטיפול בחולים מאושפזים עם התלקחות […]

  • פעילות מחלה נמוכה לאורך זמן בחולי לופוס מלווה בסיכון מופחת לפגיעה באיברי מטרה והתלקחויות (The Lancet Rheumatology)

    פעילות מחלה נמוכה לאורך זמן בחולי לופוס מלווה בסיכון מופחת לפגיעה באיברי מטרה והתלקחויות (The Lancet Rheumatology)

    פעילות מחלה נמוכה לאורך זמן בחולי לופוס ( Lupus Low Disease Activity State, או LLDAS) או הפוגה ממושכת לאורך שלושה חודשים מלווה בסיכון מופחת משמעותית לפגיעה באיברי מטרה והתלקחויות בחולי לופוס, כאשר פעילות מחלה נמוכה לאורך פרק זמן ארוך יותר מלווה בירידה גדולה עוד יותר בסיכון לסיבוכים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה