נוירואימונולוגיה

חשיפה לעשן סיגריות בילדות ובגיל התבגרות מעלה את הסיכון לפתח הפרעות פסיכיאטריות (מתוך Arch Pediatr Adolesc Med)

מאת ד”ר אולה קראסיק

ממחקר חדש אשר פורסם בגיליון אפריל של כתב העת Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine עולה כי חשיפה לעשן סיגריות בילדות ובגיל ההתבגרות מהווה גורם סיכון להתפתחות הפרעות פסיכולוגיות, כולל דכאון, חרדה, ADHD והפרעות התנהגות.

במחקר זה בדקו החוקרים מעל 2000 ילדים ומתבגרים בין הגילאים 8-15 אשר השתתפו בסקר National Health and Nutrition Examination Survey בין השנים 2001-2004. החוקרים מדדו את רמת Cotinine (מטבוליט של ניקוטין) בדם של משתתפים לא מעשנים. מטרת החוקרים הייתה להעריך את הקשר בין חשיפה משנית לעשן סיגריות (עישון פסיבי) לבין התפתחות הפרעות פסיכיאטריות, כגון דכאון (major depressive disorder – MDD ), חרדה (generalized anxiety disorder – GAD ), התקפי חרדה, ADHD , והפרעות התנהגות.

החוקרים מצאו כי בקרב לא מעשנים רמת Cotinine בדם נמצא בקשר ישיר עם תסמינים של הפרעות פסיכיאטריות. הקשר נמצא חזק יותר בבנים וכן בילדים ומתבגרים לא ממוצא היספני. לפי החוקרים, כשני שליש מכל הילדים בין הגילאים 3-11 נחשפים לעשן סיגריות. גילאים אלה, בהם הילדים מתפתחים, הינם חשובים ורגישים להתפתחות הפרעות פסיכיאטריות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי תוצאות אלה תואמות נתונים מחקריים קיימים ותומכות בהשערה כי חשיפה לעשן סיגריות משפיעה באופן שלילי על הבריאות הנפשית של הנחשפים.

Arch Pediatr Adolesc Med. 2011;165:332-338

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה