נוירואימונולוגיה

חשיבות הטיפול ביילודים עם פרכוסים תת-קליניים / מאת ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה

מתוצאות מחקר חדש שפורסם ב-Pediatrics עולה כי טיפול בפרכוסים קליניים ותת-קליניים מלווה בקיצור משך הפרכוסים. כמו כן, החוקרים זיהו קשר בין חומרת הנזק המוחי שתועד בהדמיה בתהודה מגנטית ובין משך הפרכוסים.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון כמה פרכוסים תת-קליניים ביילודים שנולדו במועד עם אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית (HIE) אינם מאובחנים ללא בדיקת aEEG (Amplitude-integrated Electroencephalopathy) ובאם טיפול מיידי בפרכוסים קליניים ותת-קליניים מביא לירידה במשך הפרכוסים ומצמצם את הנזק המוחי, כפי שנקבע לפי בדיקות MRI.

במחקר הרב-מרכזי, אקראי-מבוקר, ביילודים שנולדו במועד עם אנצפלופתיה איסכמית-היפוקסית בדרגה בינונית-עד-חמורה ופרכוסים תת-קליניים, חולקו באקראי לטיפול בפרכוסים קליניים ותת-קליניים (קבוצה א’) או לטיפול בפרכוסים קליניים בלבד (קבוצה ב’). כל הרישומים נסקרו בהתאם למשך דפוסי הפרכוסים והשימוש בתרופות אנטי-אפילפטיות. סריקות MRI דורגו להערכת חומרת הנזק המוחי.

19 יילודים בקבוצה א’ ו-14 יילודים בקבוצה ב’ היו זמינים להשוואה. חציון משך דפוסי הפרכוסים בקבוצה א’ עמד על 196 דקות, בהשוואה ל-503 דקות בקבוצה ב’ (הבדל שאינו מובהק סטטיסטית). לא תועדו הבדלים מובהקים במספר התרופות האנטי-אפילפטיות. חמישה יילודים בקבוצה’ טופלו בתרופות אנטי-אפילפטיות כאשר לא הייתה עדות לפרכוסים בבדיקת aEEG. שישה מבין 19 יילודים בקבוצה א’ ו-7 מבין 14 יילודים בקבוצה ב’ מתו במהלך התקופה הנאונטלית. החוקרים זיהו קורלציה משמעותית בין משך דפוסי הפרכוסים ובין חומרת הנזק המוחי בקבוצה ב’, וכן בקבוצה כולה.

לסיכום, בקבוצה הנוכחית של יילודים עם אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית ופרכוסים, תועדה מגמה של ירידה במשך הפרכוסים כאשר ניתן טיפול לפרכוסים קליניים ותת-קליניים. החוקרים זיהו קשר בין חומרת הנזק המוחי שתועדה בבדיקת MRI ובין דפוסי פרכוסים ממושכים יותר.

PEDIATRICS Vol. 125 No. 2 February 2010, pp. e358-e366

הערות עורך:

יתכן וזהו הבסיס לטיפול המניעתי בפנוברביטל ביילודים לאחר ארוע של HIE. במידה ואיננו מטפלים בטיפול נוגד פרכוסים באופן מניעתי ביילודים אלו, אולי יש צורך בביצוע בדיקת EEG ע”מ לזהות את הפרכוסים הללו ולטפל בהתאם.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למעלה מ-5% מהמקרים של מוות פתאומי של תינוקות עשוי להיות קשור להשמנת-יתר אימהית. בארצות הברית מדווח בכל שנה על כ-3,500 מקרים של מוות פתאומי של תינוקות. לאחר מסעות פרסום בשנות ה-90 של המאה הקודמת שכללו המלצות על תנוחות שינה בטוחות […]

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

    הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

    כוח העבודה (Joint Task Force) של האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה עדכן את ההנחיות לטיפול ב-AD. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר מה-JAMA Pediatrics שריכז את ההמלצות העיקריות לגבי טיפול בדרמטיטיס אטופית, ומוסיף מהערותיו.

  • יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 עשויות להוביל לירידה של פי ארבע בסיכויי להתפתחות חסר תסמיני של הוויטמין בשנה הראשונה לחייהם, בהשוואה ליילודים שלא עברו בדיקות סקר אלו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מגרמניה שפורסמו בכתב העת Pediatrics. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסר וויטמין B12 עשוי לפגוע בהתפתחות יילודים, אך ההשפעה של בדיקות […]

  • אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Allergy and Clinical Immunology עולה כי אסתמה מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת אלצהיימר. חוקרים מטאיוואן מצאו כי בחולי אסתמה שיעורים גבוהים יותר של מחלת אלצהיימר ולכן החוקרים מוויסקונסין ביקשו כעת לבחון אם מגמה דומה קיימת בארצות הברית. המחקר כלל מדגם אקראי של 20% מהמטופלים במאגר Medicare בין השנים […]

  • היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Headache and Pain מדווחים חוקרים מסין על תוצאות מטה-אנליזה חדשה, מהן עולה כי Atogepant (קיוליפטה) מהווה טיפול יעיל ונסבל היטב למניעת מיגרנה, כולל מיגרנה אפיזודית וכרונית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון באופן שיטתי את היעילות והבטיחות של Atogepant, אנטגוניסט של CGRP, למניעת מיגרנה על-בסיס תוצאות מחקרים אקראיים ומבוקרים. החוקרים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה