התועלת של HIFU כנגד סרטן ערמונית ממוקם (Eur Urol)

חוקרים מצרפת מדווחים במאמר חדש כי בגברים עם סרטן ערמונית ממוקם, ל-HIFU (High-Intensity Focused Ultrasound) תוצאות דומות לתוצאות הצפויות מטיפול ERBT (External-Beam Radiation Therapy).

החוקרים מסבירים כי HIFU משמש לאחר ניתוח TURP (Transurethral Resection of Prostate). מתמר ספרי מוצב ברקטום ויוצר גלי קול בעוצמה-גבוהה, המכוונים לנקודה מקומית, ויוצרים חום של 85 מעלות צלזיוס.

במחקר הנוכחי נכללו גברים עם סרטן ערמונית בשלב קליני של T1-T2, N0, M0, ללא כריתת ערמונית או טיפול קרינתי קודם, וללא טיפול הורמונאלי נאו-אדג’וונטי.

לאחר מעקב ממוצע בן 42 חודשים, החוקרים בחנו את הנתונים אודות 803 חולים.

הרמה הממוצעת הנמוכה ביותר של רמות PSA (Prostate Specific Antigen) במדגם המחקר עמדו על 1.0 ננוגרם למ”ל, 12.9 שבועות לאחר טיפול HIFU, בממוצע. גודל הערמונית ירד בממוצע מ-24.5 מ”ל מיד לאחר ניתוח TURP, ל-13.6 מ”ל לאחר HIFU.

ביופסיות ליבה (Core Biopsy) שהיו זמינות עבור 589 חולים, היו שליליות ב-77.9% מהמשתתפים. שיעורי ההישרדות הכוללת ושיעורי ההישרדות הספציפיים לממאירות עמדו לאחר שמונה שנים על 89% ו-99%, בהתאמה. שיעורי ההישרדות ללא-גרורות עמדו לאחר שמונה שנים על 97%.

בחולים עם מחלה בסיכון-נמוך, סיכון-בינוני וסיכון-גבוה, שיעורי ההישרדות ללא הישנות ביוכימית עמדו לאחר שבע שנים על 75%, 63% ו-62%, בהתאמה. בשלב זה, 79%, 61% ו-54%, בהתאמה, לא קיבלו טיפולים נוספים.

החוקרים כותבים כי במידת הצורך, ניתן לשוב על טיפול HIFU מספר חודשים או מספר שנים לאחר הטיפול הראשוני, וכן קיימת אפשרות לטיפול קרינתי. זהו ככל הנראה להסבר לשיעורי ההישרדות המצוינים במחקר הנוכחי, למרות נוכחות חולים בסיכון-בינוני ובסיכון-גבוה.

Eur Urol 2010

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • בדיקת PSMA PET-CT עדיפה על MRI להערכת שלב המחלה בחולים עם סרטן ערמונית (JAMA Oncol)

    בדיקת PSMA PET-CT עדיפה על MRI להערכת שלב המחלה בחולים עם סרטן ערמונית (JAMA Oncol)

    בדיקת PSMA-1007 PET/CT (או Fluorine-18 Prostate-Specific Membrane Antigen) טובה יותר מבדיקת MRI להערכת שלב המחלה בחולים המופנים לניתוח בשל סרטן ערמונית בדרגה סיכון בינונית או גבוהה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בדיקת PSMA PET-CT מבוססת על אפיניות גבוהה של PSMA, עם רזולוציה גבוהה יותר וזמן […]

  • האם אלבומין מסייע בחיזוי תוצאות דלקת חדה של הלבלב? (BMC Gastroenterol)

    האם אלבומין מסייע בחיזוי תוצאות דלקת חדה של הלבלב? (BMC Gastroenterol)

    במאמר שפורסם בכתב העת BMC Gastroenterology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוז אלבומין בדם בתוך 24 שעות מאשפוז מהוות סמן פרוגנוסטי חשוב בחולים עם דלקת לבלב חדה, עם יעילות גבוהה במיוחד בחיזוי נזק בלתי-הפיך לתפקוד איברים ותמותה. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקורלציה בין ריכוז אלבומין בדם בתוך 24 שעות […]

  • החשיבות הפרוגנוסטית של כאבי עצמות בגברים עם סרטן ערמונית גרורתי (JAMA Netw Open)

    החשיבות הפרוגנוסטית של כאבי עצמות בגברים עם סרטן ערמונית גרורתי (JAMA Netw Open)

    בגברים עם סרטן ערמונית גרורתי ורגיש להורמונים עם כאב גרמי בעת האבחנה תועדו שיעורי הישרדות נמוכים יותר משמעותית, בהשוואה לאלו ללא כאבי עצמות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סרטן ערמונית לעיתים קרובות שולח גרורות לעצמות, עם התפתחות כאב וירידה באיכות החיים של החולים. בעוד שהקשר […]

  • תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

  • מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: הנחיות למניעת נפילות בקרב קשישים שפורסמו ב-JAMA מתארות שיטות עבודה מומלצות להערכת סיכון לנפילה ולהתערבויות מעשיות, בתפקוד חושי, קוגניטיבי ואוטונומי בבעיות רפואיות פעילוֹת, בתרופות, בסיכונים סביבתיים ובפעילויות יומיומיות.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה