נפרולוגיה

טיפול ארוך-טווח בהורמון גדילה מפחית את גורמי הסיכון הקרדיווסקולאריים בחולים ששרדו ALL (מתוך J Clin Endocrinol Metab)

טיפול ארוך-טווח בהורמון גדילה מפחית את גורמי הסיכון הקרדיווסקולאריים במבוגרים-צעירים ששרדו לויקמיה מסוג ALL (Acute Lymphoblastic Leukemia), כך מדווחים חוקרים משבדיה במאמר חדש שפורסם ב-Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.

החוקרים מסבירים כי טיפול בהקרנות לגולגולת במהלך הילדות מותיר לעיתים קרובות את החולים במצב של חסר הורמון גדילה.

החוקרים מדווחים על שתי קבוצות חולי ALL עם חסר הורמון גדילה, ואוכלוסיית ביקורות תואמת. קבוצה אחת של 16 חולי ALL טופלה בהורמון גדילה במשך חמש שנים. קבוצה נוספת של 13 חולי ALL לא טופלה בהורמון גדילה.

בתחילת המחקר, ממוצע גיל המשתתפים עמד על 25 שנים. כולם טופלו בהקרנות לגולגולת (18-25 Gy) וכימותרפיה (כולל אנתרציקלינים, 120 מ”ג למ”ר).

חמש שנות טיפול הובילו לשיפור משמעותי (בהשוואה לשמונה שנים ללא טיפול) ברמות הסוכר בדם (9- מ”ג לד”ל לעומת 10.8 מ”ג לד”ל,  p=0.02) רמות HDL (7.7 מ”ג לד”ל לעומת 0.38- מ”ג לד”ל,  p=0.008), ויחס Apolipoprotein B/A1 (0.1- לעומת 0.0,  p=0.03). בנוסף, שכיחות תסמונת מטבולית ירדה משמעותית (p=0.008) בחולים שטופלו בהורמון גדילה.

לא זוהה הבדל מובהק בתפקוד הסיסטולי של חדר שמאל עם או בלי טיפול בהורמון גדילה. כמו כן, לא זוהה הבדל בפעילות גופנית או איכות החיים בשתי הקבוצות.

בעוד שתרופות אחרות להגנה על הלב, דוגמת סטטינים, אפשריות בחולים אלו, החוקרים מציינים כי תופעות לוואי ונושאים הנוגעים לפוריות חשובים באוכלוסיית גיל זו. רק טיפול בהורמון גדילה עשוי להביא לעליה במסת הגוף הרזה ובכושר הגופני האירובי.

J Clin Endocrinol Metab 2010

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה