נפרולוגיה

TURP עלול לאבד את מעמדו כטיפול הבחירה ב- BPH (מתוך ה- British Journal of Urology International)

מאת ד”ר מיכל איזנשטט

מתוצאות שני מחקרים שפורסמו בירחון ה- British Journal of Urology International במאי 2010, עולה כי עבור BPH (benign prostatic hyperplasia), טיפול באמצעות TURP (transurethral resection of the prostate) מונופולארי עשוי לאבד את מעמדו כטיפול הבחירה.

לדברי המומחים, כיום TURP ביפולארי מהווה את טיפול הבחירה ולא TURP מונופולארי.  זאת היות ופרוצדורה זו כרוכה בפחות אירועי דימום ואינה כרוכה בסיכון לתסמונת TUR, ספיגה של נפחים גדולים של נוזלי שטיפת השלפוחית המביאה להיפונתרמיה.

במחקר הראשון, בוצע מעקב אחר 100 גברים במשך שנתיים, לאחר שעברו TURP מונופולארי או TURIS (transurethral resection in saline) ביפולארי.  עבור השטיפה נעשה שימוש בסליין ואתנול 1% עבור TURIS, ותמיסת מניטל ואתנול 4% עבור TURP היות ורמות אתנול באויר הנשאף תואמות לספיגת הנוזל.

מתוצאות המחקר עולה כי נבדקי קבוצת ה- TURIS ספגו בממוצע פחות נוזלים מנבדקי קבוצת ה- TURP (208 מ”ל לעומת 512 מ”ל, p<0.001).  הירידות הממוצעות ברמת הנתרן בדם היו גם הן נמוכות יותר (3.5 מילימול/ל’ לעומת 6.3 מילימול/ל’, p<0.001), ומגמה דומה הופיעה בירידות ברמת ההמוגלובין (1.1 ג’/ד”ל לעומת 1.6 ג’/ד”ל, p=0.008).  אף אחד מהנבדקים לא פיתח תסמונת TUR.

שני נבדקים מקבוצת ה- TURP הזדקקו לרה-קתטריזציה, אולם לאורך תקופת המחקר, לא הודגם הבדל בשיעורי הניתוחים החוזרים, קצב זרימת השתן המירבי או מדדי תסמיני פרוסטטה בינלאומיים (IPPS – International Prostate Symptoms Scores).

החוקרים מסיקים כי מחקר זה מדגים כי מערכת ביפולארית מהווה טכניקה בעלת פוטנציאל רב, ועשויה להיות חלופה טובה יותר לטיפול הבחירה ב- BPH.

המומחים מסכימים עם מסקנה זו ומציינים כי הטכניקה החדשה תילמד בקלות ובמהרה.

במחקר השני, אידוי חשמלי ב- TURIS ביפולארי היה יעיל יותר ובטוח יותר בהשוואה ל- TURP.  במחקר זה נכללו 155 נבדקים עם BPH.  קריטריוני הכללה כללו קצב זרימת שתן מירבי של פחות מ- 10 מ”ל/שניה, נפח בלוטת ערמונית של 30 עד 80 מ”ל, ו IPSS גבוה מ- 19.

מתוצאות המחקר עולה כי בהשוואה לנבדקים שעברו TURP, אלו שעברו TURIS עם אידוי פלזמה, סבלו פחות מהתנקבות של הקפסולה ומדימומים (p=0.037 ו p=0.013, בהתאמה).  פרוצדורת ה- TURIS נמשכה זמן קצר יותר, ומשך האשפוז בחולים שעברו אותה היה קצר בחצי לעומת קבוצת ה- TURP.  לאחר 6 חודשים, IPSS עמד על 5 עבור TURP לעומת 9.1 עבור TURIS (p<0.05), וקצב זרימת השתן המירבי עמד על 21.8 מ”ל/שניה ו 19.3 מ”ל/שניה, בהתאמה.

החוקרים מסכמים כי TURIS באידוי פלזמה מהווה טיפול אנדוסקופי מבטיח אשר יכול לשמש חלופה עבור חולים עם BPH, והינו בעל יעילות מוכחת, תחלואה מופחתת והחלמה מהירה.

יחד עם זאת, מציינים החוקרים, כי לאחרונה החל שימוש בטכניקה מתקדמת אך מסובכת יותר HOLEP (holmium laser enucleation of the prostate).  פרוצדורה זו כרוכה בדימום מינימאלי אם בכלל ויכולה להתבצע ללא צורך בשימוש בקתטר שתן לאחריה.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • בדיקת PSMA PET-CT עדיפה על MRI להערכת שלב המחלה בחולים עם סרטן ערמונית (JAMA Oncol)

    בדיקת PSMA PET-CT עדיפה על MRI להערכת שלב המחלה בחולים עם סרטן ערמונית (JAMA Oncol)

    בדיקת PSMA-1007 PET/CT (או Fluorine-18 Prostate-Specific Membrane Antigen) טובה יותר מבדיקת MRI להערכת שלב המחלה בחולים המופנים לניתוח בשל סרטן ערמונית בדרגה סיכון בינונית או גבוהה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בדיקת PSMA PET-CT מבוססת על אפיניות גבוהה של PSMA, עם רזולוציה גבוהה יותר וזמן […]

  • האם אלבומין מסייע בחיזוי תוצאות דלקת חדה של הלבלב? (BMC Gastroenterol)

    האם אלבומין מסייע בחיזוי תוצאות דלקת חדה של הלבלב? (BMC Gastroenterol)

    במאמר שפורסם בכתב העת BMC Gastroenterology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוז אלבומין בדם בתוך 24 שעות מאשפוז מהוות סמן פרוגנוסטי חשוב בחולים עם דלקת לבלב חדה, עם יעילות גבוהה במיוחד בחיזוי נזק בלתי-הפיך לתפקוד איברים ותמותה. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקורלציה בין ריכוז אלבומין בדם בתוך 24 שעות […]

  • טיפול בלייזר בעצימות גבוהה עשוי להפחית כאב ולשפר תפקוד בחולים עם תסמונת כאב פטלו-פמורלי (Lasers Med Sci)

    טיפול בלייזר בעצימות גבוהה עשוי להפחית כאב ולשפר תפקוד בחולים עם תסמונת כאב פטלו-פמורלי (Lasers Med Sci)

    טיפול בלייזר בעצימות גבוהה עשוי להפחית כאב ולהביא לשיפור בתפקוד בחולים עם תסמונת כאב פטלו-פמורלי (או Patellofemoral Pain Syndrome), בהשוואה לאולטרה-סאונד עם גירוי עצבי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Lasers in Medical Science. להערכת היעילות של טיפול בלייזר בעצימות גבוהה בחולים עם תסמונת כאב פטלו-פמורלי, החוקרים מאיסטנבול השלים מחקר אקראי ומבוקר שכלל […]

  • החשיבות הפרוגנוסטית של כאבי עצמות בגברים עם סרטן ערמונית גרורתי (JAMA Netw Open)

    החשיבות הפרוגנוסטית של כאבי עצמות בגברים עם סרטן ערמונית גרורתי (JAMA Netw Open)

    בגברים עם סרטן ערמונית גרורתי ורגיש להורמונים עם כאב גרמי בעת האבחנה תועדו שיעורי הישרדות נמוכים יותר משמעותית, בהשוואה לאלו ללא כאבי עצמות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סרטן ערמונית לעיתים קרובות שולח גרורות לעצמות, עם התפתחות כאב וירידה באיכות החיים של החולים. בעוד שהקשר […]

  • תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

  • מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: הנחיות למניעת נפילות בקרב קשישים שפורסמו ב-JAMA מתארות שיטות עבודה מומלצות להערכת סיכון לנפילה ולהתערבויות מעשיות, בתפקוד חושי, קוגניטיבי ואוטונומי בבעיות רפואיות פעילוֹת, בתרופות, בסיכונים סביבתיים ובפעילויות יומיומיות.

  • בדיקת FDG-PET/CT מצמצמת היקף ניתוחים מיותרים בחולים עם ממאירות ראש וצוואר (Radiotherapy and Oncology)

    בדיקת FDG-PET/CT מצמצמת היקף ניתוחים מיותרים בחולים עם ממאירות ראש וצוואר (Radiotherapy and Oncology)

    בחולים עם קרצינומה של תאי קשקש של הראש והצוואר, השלמת בדיקת FDG-PET/CT להערכת התגובה לטיפול כימו-קרינתי מעלה משמעותית את הדיוק בזיהוי חולים בהם תתכן תועלת לניתוח הצלה לדיסקציה צווארית, עם הפחתת מספר החולים המופנים לניתוח מיותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Radiotherapy and Oncology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בדיקת FDG-PET/CT משמשת יותר […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה