סקר הבריאות הלאומי 2003/2004 – נערך במסגרת סקר בריאות הנפש הבין-לאומי של ארגון הבריאות העולמי

הסקר נערך ביוזמת משרד הבריאות ובוצע על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה במשך שנה, החל במאי 2003. הסקר נערך ב-27 מדינות בעולם ובכולן נעשה שימוש באותו כלי מחקרי לאבחון הפרעות נפשיות בקהילה. כלי זה מבוסס על ה-CIDI – Composite International Diagnostic Interview.
(
WHO – World Mental Health Survey Initiative – http://www.hcp.med.harvard.edu/wmh/).

הסקר נועד לאמוד את שכיחותם של מצבי תחלואה גופנית ונפשית באוכלוסייה הכללית, ומתמקד במצבי תחלואה מטופלים ולא מטופלים ובהשלכות התחלואה על מוגבלות תפקודית ועל עומס כלכלי של היחיד ומשפחתו.

הסקר מספק תמונה רחבה של בריאותם הגופנית והנפשית של תושבים במדינת ישראל ומאפשר לקשור בין נתוני הבריאות לבין מידע בתחומי חיים שונים לשם קביעת מדיניות, פיתוח שירותים, תכנון תכניות מניעה וקידום הבריאות.

עיבוד נתוני הסקר נעשה על ידי צוותים ממשרד הבריאות ומהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה [למ”ס] בשיתוף פעולה עם עובדי מרכז תיאום הנתונים הבין-לאומי באוניברסיטת הרווארד בארה”ב.

במסגרת הסקר נחקרו נושאים רבים והלוחות כוללים נושאים נבחרים בלבד.

לעיון בסקר המלא לחצו כאן

לשאלון הגרעין לחצו כאן

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

יעדי לחץ דם בניהול יתר לחץ דם

יעדי לחץ דם בניהול יתר לחץ דם

מקור: NEJM
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|14/10/2026

המאמר סוקר את העדויות העדכניות ביותר בנוגע ליעדי לחץ דם סיסטולי, תוך התמקדות בשאלה האם יעד אינטנסיבי (פחות מ־120 מ”מ כספית) עדיף על היעד הסטנדרטי (פחות מ־140) עבור אוכלוסיות רחבות, כולל חולי סוכרת וקשישים?

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן