האם ל-SImvastatin אפקט אנטי-אינפלמטורי ישיר בחולים עם סינדרום מטבולי? (J Clin Endocrinol Metab)

ממצאים של מחקר חדש בחולים עם סינדרום מטבולי מצביעים על כך של-Simvastatin השפעה אנטי-אינפלמטורית ישירה, דבר שעשוי להסביר בחלקו את היתרון בטיפול בסטטינים בחולים אלו.

החוקרים מצאו אפקט אנטי-אינפלמטורי ישיר של סטטינים במונוציטים, והוכיחו לראשונה כי ייצור מוגבר של אנזים מפתח, PI 3 Kinase, קשור בפעילות אינסולין ומצב כלי הדם.

התוצאות נובעות מניתוח מדדים אינפלמטורים ב-50 חולים עם סינדרום מטבולי, שנחלקו באקראי לטיפול ב- Simvastatin (40 מ”ג ביום), או פלסבו, למשך 8 שבועות.

החוקרים מצאו קשר בין טיפול ב- Simvastatin ובין ירידה משמעותית ברמות C-Reactive Protein, וירידה בשחרור Interleukin-6 ו-Tumor Necrosis Factor ע”י מונוציטים. יתרה מזאת, הם מצאו כי הטיפול קשור בירידה בפעילות NF-kB ועליה בפעילות Akt.

בדיקות תרביות מונוציטים הומניים שנחשפו ל-Lovastatin אישרו את ההשפעות שזוהו בחולים עם סינדרום מטבולי.

החוקרים מסכמים כי דרושים מחקרים נוספים בכדי לבחון את תפקיד טיפול סטטינים והשפעתם הישירה על רקמת השומן, פקטור חשוב התורם לדלקת הסיסטמית בחולים עם סינדרום מטבולי.

J Clin Endocrinol Metab 2006

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

יעדי לחץ דם בניהול יתר לחץ דם

יעדי לחץ דם בניהול יתר לחץ דם

מקור: NEJM
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|14/10/2026

המאמר סוקר את העדויות העדכניות ביותר בנוגע ליעדי לחץ דם סיסטולי, תוך התמקדות בשאלה האם יעד אינטנסיבי (פחות מ־120 מ”מ כספית) עדיף על היעד הסטנדרטי (פחות מ־140) עבור אוכלוסיות רחבות, כולל חולי סוכרת וקשישים?

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן