אוקטובר 2005
לאור פרסומים מטעים שהופיעו לאחרונה בכלי התקשורת השונים, ובעקבות ישיבת וועדת העבודה הרווחה והבריאות של הכנסת בעניין בהשתתפות נציגינו, ברצוננו להבהיר את עמדת האיגוד הקרדיולוגי בנושא :
האיגוד הקרדיולוגי רואה בבדיקת ה CTA הקורונרי מכשיר חשוב עם פוטנציאל גדול באבחנת מחלה כלילית , ומעודד (גם כספית) השתלמות של קרדיולוגים בנושא זה במרכזים מובילים בחו”ל.
עם זאת, מיעוט הנתונים בספרות על הרגישות והסגוליות של הבדיקה כיום מחייבת זהירות ודורשת מחקרים נרחבים יותר בטרם ייקבעו המלצות ברורות.
העובדה שאיגודי הקרדיולוגיה הגדולים בעולם טרם פרסמו קווים מנחים לשימוש בבדיקה זו אומרת דרשני , ומחייבת גם אותנו להמתין לקבלת מידע נוסף בטרם נגבש המלצות מחייבות לשימוש בשיטה זו. הנתונים המצוטטים על ידי איגוד הרדיולוגים בעניין דיוק הבדיקה מבוססים על מספרי חולים קטנים מאוד ומוטלים בעינינו בספק.
שימוש לא מושכל בטכנולוגיה זו עלול להביא לטעויות חמורות , כולל אבחון יתר של מחלה כלילית מה שעלול לגרום עלייה ולא ירידה בכמות הצנתורים.
פרסום והפנייה עצמית של חולים לביצוע הבדיקה בבחינת “עשה CT ותהיה רגוע” פסולה בשלב זה לחלוטין נוכח העובדה שמדובר בבדיקה שיש בה שימוש בקרינה ובחומר ניגוד בכמויות לא מבוטלות, ושתוצאותיה עדיין לא די מבוססות.
סוגיית ההכשרה המחייבת את מי שעוסק ב CT של הלב לא נקבעה עדיין בארץ, אך עמדת האיגודים האמריקאיים בנושא פורסמה לאחרונה וקובעת שיוכל לעסוק בכך כל מי שעבר הכשרה מספקת (אורך התקופה מופיע שם) בין אם הוא קרדיולוג רדיולוג או מומחה ברפואה גרעינית. הנסיון של איגוד הרדיולוגים לנכס לעצמו את השימוש בטכנולוגיה איננו מוצדק ולא יעמוד במבחן.
הטענה שהופיעה לאחרונה בעיתון “ידיעות אחרונות” כאילו התערבותו של העיתונאי שחר גינוסר היא שגרמה למשרד הבריאות להכניס את בדיקת ה CTA לסל הבריאות אינה נכונה. הודעת נציג המשרד בוועדת הבריאות של הכנסת היתה שכל בדיקת CT באשר היא כלולה בסל הבריאות ובכלל זה גם CT קורונרי אם יש לו הצדקה. אף קופת חולים לא תאשר בדיקה זו כבדיקת סקר. לא חל אם כן שום שינוי לאחרונה בסטטוס של הבדיקה מבחינת סל הבריאות.
מצ”ב לעיונכם מסמך הסכמה שנחתם בין האיגוד הקרדיולוגי לאיגוד הרדיולוגים, ששותפים לו גם ההסתדרות הרפואית וגם משרד הבריאות. מסמך זה הוצג בפני וועדת הרווחה והבריאות של הכנסת ואושר על ידה והוא המסמך המחייב בשלב זה בארץ.
- קטגוריות: חדשות
מאמרים
קידום הנפרולוגיה הגריאטרית: טיפול מותאם במפגש שבין הזדקנות למחלת כליות
מקור: J Am Geriatr Socפרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|04/10/2026לפחות 90% מהאנשים עם מחלת כליות מתמודדים עם ריבוי מחלות, ולפחות 30% מהמבוגרים עם מחלת כליות סובלים מליקויים קוגניטיביים או תפקודיים
הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026
תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול
מקור: לימור בן חיים דיאטנית קליניתמערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.
מחקר מבוקר־פלצבו במעכב PCSK9 הניתן דרך הפה – אנליסיטיד (Enlicitide)
מקור: NEJMד"ר דוד אוריון
מעכבי החלבון PCSK9 נחשבים כתרופות היעילות ביותר להורדת כולסטרול מסוג LDL, אך עד כה הם היו זמינים רק באמצעות זריקות תת־עוריות (כמו אבולוקומב או אלירוקומב)
נפרופתיה של IgA במבוגרים: סקירה
מקור: JAMAד"ר דוד אוריון
אין תגובות|23/07/2026המאמר סוקר את המעבר מטיפול תומך בלבד לטיפולים ממוקדים וחדשניים
טיפול ב־Baxdrostat הפחית משמעותית את לחץ הדם האמבולטורי בחולים עם יתר לחץ דם עמיד
מקור: Lancetמערכת האתר
ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הפרעה בציר האלדוסטרון הינה גורם מרכזי להתפתחות יתר לחץ דם קשה לאיזון
אירועים קרובים:
אין אירועים קרובים בקטגוריה זו
אבחנות
כל המידע שיעזור לך באבחון מקרים מורכבים
אנו מזמינים אותך להצטרף אלינו וליהנות ממאגר מידע מקיף הכולל תכנים עדכניים המבוססים מחקרית.
תגובות אחרונות








תגובות רוצה להצטרף לדיון?
יש להתחבר כדי להגיב.
התחבראין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!