נפרולוגיה

צריכה מוגברת של מוצרי חלב מפחיתה את הסיכון ללקות בשבץ ובמחלת לב (J Epidemiol Community Health)

תוצאותי של מחקר שפורסם לאחרונה מעידות כי ניתן להפחית את הסיכון ללקות בשבץ ולחלות במחלת לב בקרב גברים מבוגרים יחסית, באמצעות צריכה של יותר מ-187 מ”ל של חלב ביום.

במחקר השתתפו 665 גברים בגילאי 45-59 שנים מאזור South Wales. במסגרת המחקר נבדק משקלם של המשתתפים ונערך מעקב אחר צריכת המזון השבועית שלהם במהלך 20 שנים, בכדי לבחון את שכיחותם של ארועים קרדיווסקולרים. התוצאות מעידות כי בקרב גברים שצריכת החלב שלהם עמדה על הערך החציוני ומעלה (187 מ”ל חלב ביום) נמצאה ירידה בשיעור של 48% בסבירות להתרחשות שבץ איסכמי ובשיעור של 12% להתרחשות ארוע קרדיווסקולרי, בהשוואה לגברים שצרכו כמויות קטנות יותר של חלב. אולם, שיעור התמותה הכללית בשתי הקבוצות נמצא בר-השוואה.

לתקציר הידיעה

J Epidemiol Community Health 2005; 59: 502-505

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה