C-reactive protein גבוה מנבא התקדמות מהירה במחלת לב איסכמית (Circulation)

ממחקר חדש עולה שהתקדמות מהירה של מחלת עורקים קורונרים (CAD) בחולים הסובלים מתעוקת חזה יציבה קשורה לעלייה ב- C-reactive protein (CRP).

החוקרים ציינו שבעבר כבר הועלתה ההשערה של-CRP תפקיד מרכזי בתהליך של יצירת הפלאק הטרשתי הפגיע ובאמצעות שיטות הדמיה שונות הודגם הקשר בין תהליך דלקתי סיסטמי לבין קרע של פלאקים טרשתים במספר מקומות והתפתחות מאורעות קורונרים חריפים.

במחקר נטלו חלק 124 חולים עם תעוקת חזה יציבה, מתוכם 84 היו גברים. הגיל הממוצע של החולים היה 61 והזמן הממוצע שהם חיכו לאנגיוגרפיה קורונרית עמד על 4.8 חודשים. ב-35 מתוכם (28%) חלה החמרה של המחלה הטרשתית שהתבטאה בהחמרה של היצרויות קיימות או בהופעה של היצרויות חדשות בעורקים הקורונרים.

לאחר שקלול הנתונים מצאו החוקרים שהגורמים שניבאו החמרה מהירה במחלה היו neopterin, high-sensitivity CRP, matrix metalloproteinase (MMP)-9, soluble intercellular adhesion molecule 1 (sICAM-1) והיסטוריה של תעוקה בלתי יציבה (כולם מובהקים סטטיסטית).

מגבלות המחקר כללו את גודל המדגם שהיה קטן, מדידה חד פעמית של סמנים דלקתיים ואת העובדה שיתכן והטיפול שקיבלו החולים אינו זהה לאסטרטגיות המקובלות כיום בעולם לטיפול בתעוקת חזה יציבה.

“הממצאים מצביעים על כך שהחמרה חריפה של המחלה הקורונרית בחולים הסובלים מתעוקת חזה יציבה קשורה בעלייה ברמות ה-CRP וברמות סמנים ביוכימים לפעילות האנדותל והמקרופאג’ים” סיכמו החוקרים את ממצאי המחקר והוסיפו שעדויות אלה מאששות את הטענה לגבי החשיבות של התהליך הדלקתי בהתהוות הפלאק הטרשתי ובהחמרת המחלה הטרשתית.     

Circulation. Posted online Sept. 20, 2004

לידיעה

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן