נפרולוגיה

אכילת דגים צלויים או מבושלים, אך לא מטוגנים, מגינה מפני פרפור פרוזדורים (Circulation )

במאמר המופיע עתה ב-Circulation נטען שאכילת דגים מבושלים או צלויים, אך לא מטוגנים, קשורה לירידה בסיכון של פרפור פרוזדורים (AF ).

דגים שמנוניים מספקים את חומצת השומן הלא רווי , אומגה -3, אשר סבורים שהיא מגינה מפני מחלות לב עורקיות.

במחקר, החוקרים בחנו את הדיאטה של כ-5,000 משתתפים מעל גיל 65, למשך תקופה של שנה, ולאחר מכן המשיכו במעקב למשך 12 שנה נוספים, תוך איתור המטופלים שפיתחו AF .

דווחו 980 מקרים של AF במהלך 12 שנה, ונמצא שמשתתפים שנטו לאכול יותר דגים צלויים או מבושלים, היו בסיכון נמוך יותר לפתח AF .

נבדקים אשר אכלו דגים בתדירות של 4 פעמים בשבוע היו בסיכון מופחת של 28% ל-AF בהשוואה לנבדקים אשר אכלו פחות מדג אחד בחודש. אוכלי (אולי טורפי..) דגים של מעל 5 פעמים בשבוע, היו בסיכון מופחת של 31% .

עם זאת, אוכלי דגים מטוגנים לא נהנו מהירידה בסיכון מפני AF, כנראה מכיוון שהטיגון הורס את מרכיב האומגה 3 . 

הסוכנות למזון המליצה לאחרונה על כמות הצריכה של דגים. לפי המלצותיה ניתן לאכול עד 4 מנות דג מסוג טונה, סרדינים, סלמון לשבוע. 

לנשים שהן בגיל הפוריות מומלץ לצרוך עד 2 מנות דג בשבוע.

לדיווח ב-druginfo

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה