דו’ח הסרטן האמריקני השנתי- הפחתה במספר מקרי המוות על רקע סרטן בארה’ב

הדו”ח השנתי על מחלת הסרטן שפורסם בימים אלו בארה”ב קובע כי יותר חולי סרטן אמריקנים שורדים 5 שנים ויותר, וכי נמשכת ההפחתה בסך שיעור היארעות המחלה.

מחלת הסרטן נותרה גורם המוות השני במעלה, לאחר מחלות לב, והשנה 1,380,000 אמריקנים יאובחנו, ו- 537,700 ימותו ממחלת הסרטן. כך בדו”ח המשותף ל- American Cancer Society, ל- CDC, National Cancer Institute, ול- North American Association of Central Cancer Registries.

התמותה הכוללת מכל סוגי מחלת הסרטן פחתה בחצי אחוז בכל שנה, משנת 1991 ועד שנת 2001, נכתב בדו”ח, וזאת תודות למניעה, אבחון מוקדם, וטיפולים טובים יותר.

לראשונה נרשמה הפחתה בכמות הנשים שאובחנו עם סרטן של הריאה (0.2% פחות מאשר בשנת 1975(. עם זאת סרטן זה צפוי להיות מאובחן אצל 174,000 אמריקנים השנה, ו- 160,000 צפויים למות מהמחלה.

הדו”ח משווה בין שיעורי תמותה לאחר 5 שנים בין חולים שאובחנו בין השנים 1975 ו- 1979, ובין חולים שאובחנו בין 1995 ו-2000. שיפור של 10% בשיעור ההישרדות נרשם בגברים עם גידולים של הערמונית, המעי הגס והכליה, לימפומות מסוג non-Hodgkin, מלנומה ולויקמיה, ובנשים עם גידולים של המעי הגס, הכליה, השד, ולימפומות מסוג non-Hodgkin.

שיפור קטן בלבד בסיכויי ההישרדות נרשם עבור חולים בסרטן של הריאה, הלבלב והכבד. בנוסף, חולים מכמעט כל קבוצת מיעוט אתנית וגזעית, היו בעלי סיכון גבוה יותר למות מהמחלה, בהשוואה לחולים לבנים.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן