נאונטולוגיה

טיפול ב-Pravastatin אינו מפחית את הסיכון לקדם-רעלת היריון בנשים בסיכון גבוה (Circulation)

טיפול ב-Pravastatin (פרבליפ) לא הפחית את היארעות קדם רעלת היריון בנשים הרות בסיכון גבוה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Circulation.

החוקרים סבירים כי בדיקות סקר יעילות לזיהוי קדם-רעלת היריון במועד מבוססות על משלב גורמים אימהיים עם מדידות לחץ דם עורקי ממוצע, פקטור גדילה שלייתי בדם ורמות Soluble fms-like Tyrosine Kinase-1 לאחר 35-37 שבועות היריון, עם שיעורי זיהוי של כ-75%. אחת ההתערבויות התרופתיות האפשריות לנשים אלו כוללת מתן Pravastatin.

כעת השלימו החוקרים מחקר רב-מרכזי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, שכלל 1,091 נשים הרות בסיכון גבוה לקדם רעלת היריון במועד. המשתתפות חולקו באקראי לטיפול ב-Pravastatin במינון 20 מ”ג ביום (548 נשים, גיל ממוצע של 32.9 שנים) או פלסבו (543 נשים, גיל ממוצע של 32.5 שנים) בין שבוע 35-37 ועד ללידה או לשבוע 41.

התוצא העיקרי היה קדם-רעלת היריון בלידה בכל נקודת זמן לאחר ההקצאה האקראית. תוצאים משניים כללו יתר לחץ דם הריוני, לידת מת, לידת תינוק קטן לגיל היריון, הפלה, תמותה או תחלואה של היילוד.

החוקרים זיהו קדם רעלת היריון ב-14.6% מהמשתתפות בזרוע הטיפול ב-Pravastatin וב-13.6% מאלו בזרוע הפלסבו. לא תועדה כל השפעה לטיפול הפעיל על הסיכון לקדם רעלת היריון (p=0.65) ולא הייתה עדות לקשר בין ההשפעה של Pravastatin ובין הסיכון המשוער לקדם רעלת היריון, היסטוריה מיילדותית קודמת, היענות וטיפול באספירין.

בנוסף, החוקרים לא זיהו הבדלים משמעותיים בין הקבוצות בהיארעות כל אחד מתוצאי הסיום המשניים. לא תועדו הבדלים משמעותיים בין הקבוצות בהשפעות הטיפול על פקטור גדילה שלייתי וריכוזי Soluble fms-like Tyrosine Kinase-1 לאחר שבוע ושלושה שבועות.

מהנתונים עולה כי היו שני מקרים של אירוע חריג חמור אחד לפחות בקרב משתתפות שטופלו ב-Pravastatin ושישה מקרים בקרב משתתפות בזרוע הפלסבו, ללא הבדל מובהק סטטיסטית בין הקבוצות.

החוקרים כותבים כי ייתכן ומינונים גבוהים יותר של Pravastatin, או מתן הטפול לפרק זמן ארוך יותר, יוכל להדגים תועלת במניעת קדם רעלת היריון.

Circulation 2021

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

  • האם לטיפול הורמונאלי חליפי השפעה על הסיכון לסרטן מעי גס ורקטום? (Menopause)

    האם לטיפול הורמונאלי חליפי השפעה על הסיכון לסרטן מעי גס ורקטום? (Menopause)

    במאמר שפורסם בכתב העת Menopause מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה סיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום בנשים תחת טיפול הורמונאלי חליפי, כאשר טיפול ב-Tibolone לווה בסיכון מוגבר משמעותית למחלה הממארת.  עם זאת, היקף העלייה בסיכון הוא קטן וככל הנראה חסר חשיבות קלינית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים רבים דיווחו כי טיפול […]

  • האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר אפשרי בין תחושת דחק וחרדה בזמן הריון ובין סיכון מוגבר ללידה בשבוע מוקדם יותר, אך רק בשבועות מוקדמים של ההיריון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהאטיולוגיה אינה ידועה היטב, לידה מוקדמת מהווה סוגיה רפואית חשובה מאחר והינה […]

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • ההשפעה של חשיפה תוך-רחמית לחסמי ביתא על התוצאות סביב הלידה בנשים עם מחלת לב (Int J Cardiol)

    ההשפעה של חשיפה תוך-רחמית לחסמי ביתא על התוצאות סביב הלידה בנשים עם מחלת לב (Int J Cardiol)

    בנשים עם היסטוריה של מחלת לב תועד קשר בין חשיפה אימהית לחסמי ביתא ובין הסיכון לסיבוכים סביב הלידה, כאשר Labetalol לווה בסיכון הנמוך ביותר ללידת תינוק קטן לגיל ההיריון, בעוד שהממצאים תומכים בהמלצה להימנע משימוש ב-Atenolol. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסמי ביתא משמשות לעיתים קרובות בזמן הריון, בעיקר בנשים עם מחלת לב. תרופות אלו […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה